Skip to main content

Påsk i Stralsund med Lilla Bandet

Status:
Ring för att boka

Följ med och fira påsk i norra Tyskland med Lilla Bandet. Ulrika och Johan bjuder på musik och sång varje kväll till middagen. Det blir allsång, dans och musikquiz! Den gamla hansastaden Stralsund har en intressant historia, vackra gågator och många affärer, cafeér och restauranger. Om man lägger till vackra ön Usedom med sina palats i de tjusiga badorterna och Swinoujscie i Polen då har vi plötsligt en riktigt mysig & rolig påskweekend i norra Tyskland. Följ med och roa dig med ReseMakar´n och Lilla Bandet i påsk!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Stralsund
Avresa på morgonen från respektive hemort till Göteborg och vidare färd mot fikastopp på Björkängs vägkrog. Med färjor mellan Helsingborg - Helsingör och Gedser - Rostock når vi snart Tyskland. Vi stannar på Bordershopen (Calles stängt pga långfredag) innan vi kommer fram till IntercityHotel Stralsund där vi checkar in för tre nätter. Vi äter en gemensam middag i kväll och Lilla Bandet underhåller oss. Ca 62 mil

Dag 2 Stralsund
Vi börjar dagen med frukost. Därefter tar vår reseledare med oss på en rundtur i staden innan vi på egen hand kan upptäcka skönheten som denna gamla Hansastad uppvisar. Passa på att njuta folklivet längs de långa gågatorna, fika och ät en god lunch. Ikväll träffas vi för en gemensam middag. Det är påskafton och vad passar bättre än Lilla Bandets Danskväll? Det spelas upp till svängiga dansvänliga bitar och dansgolvet ligger framme! Får jag lov?

Dag 3 Utflykt på Usedom
Efter frukost sätter vi oss i bussen för färd till en av Tysklands största öar – Usedom. Ön är en riktig semesterö med flera mysiga byar. Vi stannar i någon av dem och tittar innan vi kommer fram till gränsen till Polen och gör en kort tur i den polska hamnstaden Swinoujscie. Efter besöket vänder vi åter mot Stralsund och vårt hotell. Middag serveras och Lilla Bandet bjuder in till sitt stora Musikquiz med fina priser! 

Dag 4 Stralsund – Hemorten
Efter frukost beger vi oss till Rostock där vår färja avgår klockan 11:00. Vi reser samma vägar hem som ner och beräknas vara i Göteborg 19:30 där anslutningsbussar väntar.