Skip to main content

Succemusikalen CATS på turné - Scandinavium

Status:
Fullt

ANDREW LLOYD WEBBERS SUCCÉMUSIKAL - DIREKT FRÅN WEST END I LONDON
Efter en andra säsong på London Palladium under 2015 och en efterföljande turné i Storbrittanien gör produktionen nu en internationell turné med start i januari. Vi är stolta att meddela att Andrew Lloyd Webbers succéföreställning CATS, en av världens mest älskade musikaler, kommer till Göteborg.

Cats är baserad på T. S. Eliots ”Cats - de knepiga katternas bok” och återvände i december 2014 till West End för att återförena det ursprungliga teamet bestående av regissören Trevor Nunn, medregissören och koreografen Gillian Lynne, designern John Napier och kompositören Andrew Lloyd Webber. Efter en andra säsong på London Palladium under 2015 och en efterföljande brittisk turné 2016 gör produktionen nu en internationell turné med start i januari 2017. Cats, en av de längst spelade föreställningarna både i West End och på Broadway, hade världspremiär på New London Theatre 1981 och spelades sedan där under 21 rekordartade år, med totalt ca. 9 000 föreställningar. Produktionen belönades med både Olivier Award och Evening Standard Award för bästa musikal. Broadwayuppsättningen spelades i 18 år och fick 1983 motta sju stycken Tony Awards, inklusive Bästa Musikal. Sedan världspremiären har Cats visats i över 30 länder, översatts till 15 språk och setts av över 73 miljoner människor över hela världen.

Vi är på plats vid Scandinavium ca kl. 14:00 och musikalen börjar kl. 15:00. En kvart efter föreställningen åker vi hemåt.

Sök resa