Skip to main content

Sydstaterna med New Orleans

Status:
Ring för att boka

Häng med på roadtrip i Sydstaterna. Vi börjar i Atlanta, och kör till countrystaden Nashville. Självklart svänger vi klackarna på en countrybar innan vi far vidare till Memphis. Vi ser Graceland, Elvis hem, Beale Street och platsen där Martin Luther King mördades. På vägen söderut besöker vi ett plantage och tittar också närmare på bluesens hjärta med bl a BB King's museum innan vi checkar in i de franska kvarteren i New Orleans. Nu snackar vi drömresa!

 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Atlanta
Vi träffas på Landvetter och flyger till Atlanta med en mellanlandning i Europa. Väl i USA möter buss upp för transfer till vårt hotell där vi checkar in. Ca 30 km

Dag 2 Atlanta
Vi gör en stadsrundtur som tar oss runt de viktigaste sevärdheterna, vi ser bl.a. Olympiastadion och Turner Fields där boxaren Muhammed Ali tände den olympiska elden 1996. Vi kommer även förbi Margret Mitchells hus. Hon skrev succén Borta med vinden. Vi besöker Martin Luther King center - platser som berör på vår tur. Efter rundturen har vi tid att på egen hand upptäcka staden. Under eftermiddagen ser vi CNN Studios och World of Coca Cola, företag som kommer från staden. Ca 30 km.

Dag 3 Atlanta – Nashville
Vår buss tar oss norrut mot Nashville. Vi stannar i Chattanooga där vi bl.a. ser järnvägsstationen som Glenn Miller odödliggjort med sin hit ”Chattanooga Choo Choo”. Vi fortsätter mot Lynchburg där vi besöker Jack Daniels whiskeydestilleri. Vi får se på tillverkningen, men tyvärr inte smaka då staden är torrlagd pga. de hårda spritlagarna i delstaten Tennessee. Framåt kvällen kommer vi till vårt centrala hotell i Nashville. Ca 450 km.

Dag 4 Nashville
Efter frukost tar vi en rundtur i countryns huvudstad där vi bland annat får se Music Row och Country Hall of Fame. Eftermiddagen fri för egna upptåg. I kväll drar vi på countrybar. Så på med Stetson och boots, nu blir det sväng! Ca 15 km.

Dag 5 Nashville – Graceland - Memphis
Avresa efter frukost mot Memphis. Resan tar ca 4 timmar och vi börjar vårt besök med Elvis hem Graceland. Vi ser hans ”mansion” och självklart också utställningarna. Detta är paradiset för Elvis-älskare! I Memphis checkar vi in på centralt hotell. Hur blir det i kväll? Någon sugen på Beale Street bluesmusikens paradgata? Ca 360 km

Dag 6 Memphis
Efter frukost startar vår stora rundtur. Sedan början av 1900-talet har Memphis varit synonymt med musik. Vi besöker självklart ”Sun Studio” där Elvis och flera andra kända musiker spelat in sina skivor. Vi kör förbi National Civil Rights Museum. Det var en gång i tiden hotell och det var här Martin Luther King mördades den 4 april 1968. Väl åter på vårt hotell har vi ytterligare en eftermiddag &  kväll i denna trevliga stad.

Dag 7 Memphis - Natchez
Avresa mot Natchez. Under vägen stannar vi i Indianola, staden ligger mitt i området som är känt för att vara bluesens hjärta, vi besöker BB King Museum & Delta Interpretive Center. Ca 490 km

Dag 8 Natchez – Lafayette
Vi stannar vid ett bomullsplantage där vi får historien om slaveriet berättat för oss. Turen fortsätter mot Lafayette där vi ser vi Acadian Village. Här får vi uppleva hur det var i området för över 100 år sedan. Längs vattnet ligger flera tidstypiska hus i den unika arkitekturen med sina vackra överbyggda verandor.  Vi checkar in på hotellet och här möter vi tre lokala Cajun musikanter som bjuder på en Cajun-Creole show. Ca 260 km.

Dag 9 Lafayette – New Orleans
Tabasco kommer från området och vi besöker deras fabrik på vägen mot New Orleans och får se på utställningarna innan vi får möjlighet att handla souvenirer och kanske någon flaska av chilisåsen i shopen. I Houma stannar vi för ”A Cajun Man’s Swamp & Bayou Cruise” Vi skall ut och åka på swampen och förhoppningsvis ser vi alligatorer! Efteråt åker vi den korta biten in till New Orleans och vårt centrala hotell där vi bor tre nätter. I kväll besöker vi de franska kvarteren där huvudgatan Bourbon Street lockar med massor av utehak med mat och musik. Ca 260 km.

Dag 10 New Orleans
Vi börjar med en rundtur i staden som förstördes till 80 % i Katrinas härjningar 2005. Men stadens motto lyder ”Let the good times roll” och man har börjat resa sig ur katastrofen. De centrala delarna med alla pastellfärgade hus med järnbalkonger klarade sig mirakulöst från katastrofen. Vi tittar på centrum och får en rundtur i katastrofområdet. Längs med Mississippi löper en fin strandpromenad som vi också ser på vår rundtur.

Dag 11 New Orleans
Idag är vi lediga i ”Söderns Pärla” New Orleans, ströva i de franska kvarteren och insup atmosfären. Ikväll åker vi ut på en flodkryss på Mississippi där vi njuter av härlig jazz och en god avskedsmiddag.

Dag 12 New Orleans - flyg mot Europa
Vi checkar ut från hotellet och ställer väskorna på hotellet och tar en tur på stan för lunch innan det är dags att bege oss mot flygplatsen för flyget hemåt. Vi flyger under natten mot Europa och serveras måltider ombord på planet.

Dag 13 Flyg hem
På morgonen har vi åter kommit till Amsterdam, vi byter plan och flyger vidare hemåt mot Göteborg.

Information inför resan

Information inför resan

Reseledare
Vår reseledare möter upp på flygplatsen i Amsterdam och är med på hela resan.

Biljetter
Information om flygbiljett och mötesplats skickas ut ca 2 veckor innan avresa

OBS! Namn
Kontrollera ditt namn på bekräftelsen mot ditt pass. Det är viktigt att stavningen och alla namn stämmer överens mellan pass och flygbiljetterna.

Flyg
På Atlant-flyget serveras måltider.

Bagage
Du får normalt maximalt ha med dig en resväska med maxvikt 20 kg. Handbagage får normalt väga max 5 kg och storleken på väskan får max vara 55x40x20cm.

Pengar
I USA används dollar som Du växlar till dig hemma. Ta inte med svensk valuta då det kan vara svårare att växla på plats och det blir ofta till sämre växelkurs.

Betal- och Kreditkort
Kreditkort är nästan ett måste vid resa till Amerika. VISA, Mastercard och American Express accepteras i stort sett överallt. Kreditkort ersätter dock aldrig behovet av resecheckar och kontanter. Det kan ibland vara svårigheter att få ut kontanter på korten och det finns flera affärer, hotell etc som inte tar betal- eller kreditkort.

Obs! Det är stor skillnad på betalkort och kreditkort. Vid resa till Amerika är det kreditkort som är bästa alternativet. På de flesta hotell måste man lämna ett avdrag av betal/kreditkortet vid incheckning för att täcka eventuella extrautgifter (telefon, måltider etc).

Sjukvård
Det finns ett stort utbud av läkare och tandläkare i USA. Standarden på sjukhusen varierar. Generellt
sett är kostnaderna för läkar- och tandvård mycket höga. Besökare bör ha reseförsäkring/hemförsäkring som täcker sjukvårdskostnader i USA. Utan försäkring krävs som regel betalning före behandling.

Försäkringar
Kontrollera om Era hemförsäkringar och kreditkortsbolag innefattar någon form av reseskydd och vad den innehåller, det brukar inte vara en hel komplett försäkring. Kontrollera detta noga före avresa. Vi kan genom Gouda erbjuda en tilläggsförsäkring till Er hemförsäkring.

Pass - in- och utresebestämmelser
För svenska medborgare gäller det s.k. Visa Waiver-programmet vid inresa till USA. Det innebär att visum inte behövs för vanliga turist- eller affärsresor på kortare tid än tre månader.

Det är obligatoriskt för alla som reser från Sverige att ansöka elektroniskt om godkännande innan de påbörjar sin resa till USA. Ansökan om resetillstånd görs på internet via systemet ESTA i god tid före avresan dock senast 72 timmar före avresa. Gå till https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1 och fyll i formuläret.

Sedan 2004 krävs att alla resande till USA har ett maskinläsbart pass (EU-pass). För inresa med ett icke-maskinläsbart pass krävs visum.

Tider
Avresetid och beräknad hemkomsttid framgår av Ditt resebevis.

El
Man använder 110V och adapter måste användas.

Dricks
I Amerika är dricks mycket vanligt. Man bör lämna ca 15 % i dricks på restauranger. På finare restauranger lite mer. Dricksen brukar inte vara inlagd i notans belopp. Dock skall tax, tillägget för skatt, inte förväxlas med dricks. Dricks för taxi bör också vara 15%. Man brukar även lämna lite dricks till busschaufförer, städerskor och bärarna på hotellet. Ca 1-3 $ väska och ca 1 $ per natt.

Vad tycker tidigare resenärer

2018-04-16
Hej! vill tacka för en otroligt fin resa till USA 1-13 April. En stor eloge till er superduktiga guide Robert Nordlund,  mycket trevlig, hjälpsam, och väldigt påläst. Mvh Marita och Rose-Marie.

2014-02-14
Hej! Jag vill bara tacka för en mycket fin upplagd och utförd resa till Sydstaterna o Karibien. En mycket stor upplevelse inte minst tack vare vår underbara reseledare Eva. En helt fantastisk person med stort tålamod o mycke energi. Fixade allt. En riktig pärla ska ni veta. Hälsningar från Agnetha o Gunnar

Karta

Hotell

Sydstaterna

Sydstaterna

Hotell: Atlanta Holiday Inn Express Buckhead*** Hotellet ligger bara minuter från stadskärnan och alla dess sevärdheter. På hotellet finns en utomhuspool och ett gym. På rummen finns det wifi och plat...