Skip to main content

Taubespelen på Ellösparken, Orust

Status:
Fullt

Följ med oss till Ellösparken på Orust för att njuta av Evert Taubes fantastiska musik. Det kommer bli allsång av Evert Taubes egna låtar men vi kommer även få njuta av musik från flera olika gästande artister ackompanjerade av Taubespelens egen 16 personer stora orkester.

Föreställningen
Söndagens föreställning börjar klockan 15.00 och varar i drygt 3,5 timmar och inleds med allsång, innan du lotsas vidare med artisternas tolkningar och anekdoter. Här blandas gammalt med nytt, skrönor med sanningar och skratt med tårar. Du får uppleva det unika mötet mellan ar­tister som normalt inte uppträder på samma scen. Två tredjedelar av visorna är skrivna av Evert Taube. Resterande är de gästande artisternas egna material. Ackompanjemanget sköts av Taubespelens egen 16 personer stora orkester under ledning av Jerker Johansson. Varje föreställning kommer att inkludera 4 ar­tister inklusive Sven-Bertil Taube. Klara är Lisa Nilsson för lördagen och Sarah Dawn Finer för söndagen. Båda dagarna är Hanna Boquist konferencier och Jasmine Sjöstedt leder allsången. Dessutom medverka den sydamerikansk gruppen Quipus som spelar en del av Everts visor såsom Evert själv mötte dem en gång i tiden.

Mat
På området kommer det att sälja mat och dryck. Orust blommors restaurang kommer att stå för maten. Utbudet kommer att vara bohuslänskt med skaldjurs- och fiskbaserade rätter såsom musselsoppa, röror och naturligtvis äggost. Allt fördelat över diverse olika tält som vin, öl och kaffe. Alla med tillhörande mat. För bokning av tilläggsmat: info@orustblommor.se.

Övrigt
Bussen parkeras 150 m från entrén. Området är handikappanpassat. Hörslinga finns.
 

 

Sök resa