Skip to main content

The Book of Mormon

Status:
Fullt

Hallå!

The Book of Mormon är mirakelmusikalen från South Park skaparna och kompositören bakom Disneysuccén Frost. Överöst med priser och hyllad som en frälsare av den komiska musikalgenren är den Broadways största succé under 2000-talet. Genom sin kärleksfulla historia som mästerligt kryddats med knivskarp komik har den attraherat såväl unga som äldre teaterbesökare och fått dem att både tappa hakan och garva käkarna ur led.

Vi berättar gärna mer!

I The Book of Mormon får vi följa två unga missionärer som av sin kyrka sänts till norra Uganda för att sprida budskapet om den tredje, kanske något mindre kända, delen av Bibeln - Mormons bok. Den entusiastiske missionären Kevin Price är en stilig helylle amerikan med stark religiös övertygelse. Hans följeslagare Arnold Cunningham är en socialt missanpassad men välmenande nörd, vars ovana att ljuga skapar oönskade och besvärliga situationer för dem båda. Omgivna av svält, våld, aids och malariamyggor inser de snabbt att deras träning inför resan inte alls speglar den verklighet de nu står inför. Vägen till frälsning via deras amerikanske profet och mormonismen är inte det minsta tilltalande för de tvivlande, nedbrutna byborna. Det krävs helt enkelt ett mirakel för att deras mission ska lyckas. Men mirakel har ju hänt förr... eller?

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Stockholm

Vi avreser från våra hemorter på morgonen. I Mariestad stannar vi för kaffepaus och i Arboga för lunch. Tidigt på eftermiddagen kommer vi till vår vackra huvudstad. Vi checkar in på förnämliga Scandic Norra Bantorget som ligger helt centralt. Härifrån har vi nära till nöjen, shopping och sevärdheter.

Dag 2 Stockholm

Hela dagen till egna upptåg och utfärder i Stockholm. På kvällen klockan 19:30 startar föreställningen. The Book of Mormon spelas på Chinateatern och transfer ingår ej.

Dag 3 Stockholm – Hemorten

Vi checkar ut under förmiddagen och påbörjar hemresan. Vi stannar för hungriga magar på Brändåsen. Våra hemorter når vi under tidig kväll.

Hotell

Scandic Norra Bantorget

Scandic Norra Bantorget

Passar bra för dig som vill bo centralt men ändå gillar lugn och ro. Du har Drottninggatan och Gamla Stan inom räckhåll och du tar dig enkelt till stadens övriga turistattraktioner och muséer. Vid Ser...