Skip to main content

Toscana med Cinque Terre ✈

Status:
Ring för att boka

Följ med till Toscana som är en alldeles speciell region – en av Italiens vackraste - inramat av hav, kullar, dalar, vin- och olivlundar. Du kan beundra de gamla mästarnas städer Siena, Pisa, Lucca och Florens, njuta av välsmakande röda och vita viner från trakten eller slappna av på någon piazza mitt i folkvimlet. Städernas charm är oemotståndlig, vinet utsökt och maten himmelsk. Toscana ger verkligen vad det lovar – och lite till…

Följ med sommelier Per Åsander på en resa till Toscana och Cinque Terre. Vi bor i eleganta Montecatini Terme känd för sina termalbad. Därifrån gör vi spännande utflykter till Toscanas huvudstad Florens, vinområdet Chianti och världs­arvs­området Cinque Terre med sina fem pittoreska städer.

 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Ankomst till Toscana
Vi flyger från Göteborg 14:25 och kommer till Florens kl 18:20 efter mellanlandning i Frankfurt. En buss tar oss sedan till vårt hotell i Montecatini Terme. Här får vi en välkomstdrink och där­efter blir det middag på hotellet med tema “Toskansk Barbecue” runt åttatiden. 

Montecatini Terme är en välkänd kurort i Italien med termalbad och hälsobringande vatten. Staden blev till i sin nuvarende form runt sekelskiftet 1900 då det byggdes stora badanläggningar, grandiosa hotell och restauranger, nattklubbar och casinon. Genom åren har många italienska kändisar såsom Verdi, Leoncavallo och Gigli bidragit till stadens berömmelse i Italien och Europa förövrigt.

På en höjd över staden ligger den gamla staden Montecatini Alto. Upp dit går en funicular (bergsbana). Väl värt att besöka för att njuta utsikten, eller en espresso på en av många trevliga kaféer. 

Dag 2 Utflykt til Florens
Efter frukost promenerar vi till järnvägsstatonen för att ta tåget till kulturpärlan Florens. Där möts vi av en lokalguide som vill visa oss stadens många sevärdheter bland annat den välkända domkyrkan,Piazza della Signoria med Davidstatyn och den överbyggda bron Ponte Vecchio. Vandringen tar ca två och en halv timme. 

Per tar oss därefter till en trevlig restaurang för lunch (vatten och vin inkluderad). Tåg tillbaka till Montecatini Terme sent på eftermiddagen. På kvällen blir det middag (4 rätter, vatten, vin och kaffe) på hotellet.

Dag 3 Utflykt till Cinque Terre
Efter frukost reser vi med buss mot området Cinque Terre och staden La Spezia. Cinque Terre är ett gemensamt namn på fem kända små städer längs kusten som tidigare enbart kunde nås till fots eller sjövägen. Idag är städerna upptagna på Unescos världsarvslista och är ett av Europas viktigaste turistmål.

Från La Spezia tar vi tåget till en av dessa städer, Riomaggiore. I hamnen går vi ombord båten som tar oss till en av de andra städerna i Cinque Terre, Manarola. Där gör vi ett uppehåll på två och en halv timme. Efter att lokalguiden har berättat om staden, har vi tid på egen hand. 

På eftermiddagen går vi åter ombord på båten som fortsätter längs den klippiga kusten med sina färggranna hus till en tredje stad, Monterosso. Vi tar tåget tillbaka till La Spezia där vår buss väntar och kör oss åter till vårt hotell. Middag på lokal restaurang i Montecatini Terme (4 rätter, vatten, vin och kaffe).

Dag 4 Chianti och Siena
Efter frukost reser vi till det natursköna vin­området Chianti. Vårt första resmål är en vingård i San Donato in Poggio. Där blir vi server­ade bröd, ost, salami och skinka och får provsmaka deras goda viner. Vi fortsätter till underbara Siena där reseledaren tar med gruppen på en vand­ring förbi det kända torget och upp till kate­dralen. På färden tillbaka till hotellet väljer vi en annan väg och får se fler av Chiantis pittoreska små byar. I kväll blir det middag på hotellet. 

Dag 5 Pisa och Lucca
Idag kör vi västerut till den välkända staden Pisa. Vår reseledare tar oss runt i staden och till dess sevärdheter. Katedralen och det lutande tornet hör naturligtvis till. Vi rundar av i Pisa med lunch på en trevlig restaurang. 

Vi fortsätter till Lucca som är en av de rikaste och bäst bevarade städerna i Italien. Staden är omgiven av en intakt och mycket bred stadsmur. Per tar oss med på en vandring genom staden till bland annat katedralen San Martino. På pittoreska torget Piazza del Anfiteatro, kan vi njuta av en fika och titta på det yrande folklivet. Åter till Montecatini där vi skall äta middag på en lokal restaurang vid åttatiden (4 rätter, vatten, vin och kaffe).

Dag 6 Hemresedagen
Efter sen frukost hämtas vi upp av vår buss som tar oss till flygplatsen i Florens. Flygavgång mot Göteborg är kl 13:10. Efter mellanlandning i München landar vi i Göteborg 18:10.

Hotell

Hotel Belvedere

Hotel Belvedere

Hotel Belvedere har rymliga rum och en bra restaurang som specialiserat sig på traditionella toscanska rätter. På hotellet finns det gratis WiFi i alla utrymmen. Alla rum har AC, TV, parkettgolv och f...