Skip to main content

Toscana ✈

Status:
Fullt

Följ med till Toscana som är en alldeles speciell region – ett av Italiens vackraste - inramat av hav, kullar, dalar, vin- och olivlundar. Du kan beundra de gamla mästarnas städer Siena, Vinci och Florens, njuta av välsmakande röda och vita viner från trakten eller slappna av på någon piazza mitt i folkvimlet. Städernas charm är oemotståndlig, vinet utsökt och maten himmelsk. Toscana ger verkligen vad det lovar – och lite till…

Sök resa

Dagsprogram & utflykter

Dag 1 Flyg till Italien, buss till Montecatini Terme
Vi träffas på Landvetter och flyger med SAS till Milano. I Italien väntar italiensk buss som tar oss genom vackra landskap till kurorten Montecatini Terme. I denna underbara gamla etruskiska stad  bor vi 6 nätter på centrala Hotel Ambrosiano. Incheckning och middag.

Dag 2-6. Montecatini Terme
Välkommen till Italien. Vår kurort bjuder på många härliga upplevelser, men vill du se mer har vi flera fina utflykter som ingår i resans pris. Varje kväll äter vi gemensam middag på hotellet utom en kväll då man äter middag på egen hand eller följer med oss till en vingård. (ingår ej)

Dag 7. Montecatini Terme - Hemorten
Under förmiddagen tar vår buss oss till flygplatsen igen. På kvällen går vårt plan tilbaka till Göteborg som vi når vid 23:30 och det blir dags att säga: Arrivederci bella Italia!

VÅRA UTFLYKTER (ingår i resans pris)
Orienteringstur i Montecatini - orten med gamla termalanläggningar i jugendstil och parker som imponerar.

Lucca (halvdag) Puccinis unika stad med sin över 4 km långa försvarsmur. Här finns mängder av kyrkor, och i dessa liksom på Piazza dell´Amfiteatro, hålls det många konserter under sommaren.

Florens (heldag) En dag tar vi tåget till konstens och skönhetens stad Florens - en fantastisk stad rik på vackra byggnader och oskattbara konstsamlingar. Många skaparbegåvningar levde och verkade här, såsom Donatello, da Vinci, Giotto, Botticelli och inte minst Michelangelo. Under vår promenad får vi bl.a. se guldsmedernas bro, marmordomkyrkan Santa Maria del Fiore och Dopkyrkan, känd för Paradisets Portar.  Det ges också tid på egen hand.

Vinci (halvdag) Leonardo da Vincis födelsestad med museum och massor av minnesmärken över denne konstnär, arkitekt, ingenjör, uppfinnare, naturforskare, matematiker, musiker och filosof.

Siena (lång halvdagstur) Dagen för oss genom de vackraste delarna av Toscana till Siena. Den vackra Duomo som reser sig över staden med sina svart- och vitrandiga marmorpelare och dess marmorgolv, Piazza del Campo där hästkapplöpningen äger rum, rådhuset är några av stadens sevärdheter.

San Gimignano (halvdag) Besök i den medeltidsstaden San Gimignano. I denna stad vandrar vi omkring ser den fantastiska utsikten över Toscana som vi förväntats oss. Stanna gärna vid trappan vid La Collegiata och njuta av folkvimlet eller gå in i kyrkan och se de välbevarade freskerna som påbörjades under 1300-talet som föreställer Gamla och Nya testamentet (extra inträde). Eftermiddag i Montecatini på egen hand.

KVÄLLSTURER (mot tillägg)
Middag på vingård  Vi tar oss till en vingård för provning av lokala specialiteter, vin samt middag i trevlig toskansk miljö. Pris: beroende på arrangemang

Musik i termalbad Någon av kvällarna erbjuds musikkonsert inne i någon av termalbaden och tur upp med bergsspårvagn till Montecatini Alto

Hotell

Hotel Ambrosiano

Bra beläget i Montecatini Terme. På rummen finns WiFi och säkerhetsfack. Alla rum har luftkonditionering.