Skip to main content

Toscana med Cinque Terre ✈

Status:
Ring för att boka

Följ med till Toscana som är en alldeles speciell region – en av Italiens vackraste - inramat av hav, kullar, dalar, vin- och olivlundar. Du kan beundra de gamla mästarnas städer Siena, Pisa, Lucca och Florens, njuta av välsmakande röda och vita viner från trakten eller slappna av på någon piazza mitt i folkvimlet. Städernas charm är oemotståndlig, vinet utsökt och maten himmelsk. Toscana ger verkligen vad det lovar – och lite till…

Följ med sommelier Per Åsander på en resa till Toscana och Cinque Terre. Vi bor i eleganta Montecatini Terme känd för sina termalbad. Därifrån gör vi spännande utflykter till Toscanas huvudstad Florens, vinområdet Chianti och världs­arvs­området Cinque Terre med sina fem pittoreska städer.

 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Monte Catini Terme
Vi träffas på Landvetter på förmiddagen och flyger gemensamt via Frankfurt till Florens. Sen eftermiddag ankommer vi till flygplatsen i Florens. En turistbuss kör oss därefter till hotellet i den kända kurorten Montecatini Terme. På kvällen äter vi  gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Florens
I dag går färden till renässanspärlan Florens med tåg (ca en timmes resa). Framme i Florens möts vi av en lokalguide som skall visa oss runt i denna vackra stad med alla välkända byggnader och monument. Efter vandringen blir det trerätters lunch på en centralt belägen trevlig restaurang. Några timmar på eftermiddagen är lediga för egna strövtåg eller shopping. Gemensam återresa med tåg tidig kväll. Middag på hotellet.

Dag 3 Cinque Terre
Dagens resmål är kustbyarna i Cinque Terre. Först med buss till staden La Spezia där vi möter vår lokalguide och sedan gör vi en båtfärd längs kusten. Vi gör uppehåll i en av de färggranna byarna och äter lunch på egen hand. Båtfärden avslutas i Monterosso. Därifrån med tåg tillbaka till La Spezia där vår buss väntar för att ta oss hem till Montecatini Terme. På kvällen blir det toskansk grillkväll på hotellet.

Dag 4 Montecatini Terme
Lördagen stannar vi i Montecatini Terme. På förmiddagen besöker vi “Terme Tettuccio”, en av stadens badanläggningar. Reseledare Pierino tar er även gärna med på en vinprovning (tillägg max 10 Euro pp) på ett lokalt enotek. Kvällens gemensamma middag intar vi på en elegant trädgårdsrestaurang.

Dag 5 Pisa & Lucca
Denna utflyktsdag går västerut till städerna Pisa och Lucca. Vi startar med en promenad i Pisa bl a världsberömt för sitt lutande torn. I Pisa skall vi även äta en riklig lunch där både vin och vatten ingår. På eftermiddagen bekantar vi oss med Lucca, känd som staden med 100 kyrkor och sin fyra kilometers långa promenadvänliga stadsmur som omgärdar staden. Åter i Montecatini Terme blir det gemensam middag på hotellet.

Dag 6 Chianti
En spännande utflyktsdag till området Chianti där vi naturligtvis skall besöka en vingård utvald av Pierino och provsmaka traktens välkända viner. På eftermiddagen reser vi vidare söderut till medeltidsstaden Siena, bl a
känd för sitt amfiteaterformade torg Il Campo där den årliga hästkapplöpningen Il Palio genomförs. På kvällen tar Pierino med oss upp till gamla staden Montecatini Alto där vi äter middag på en mysig restaurang. Till och från Montecatini Alto reser vi med stadens berömda bergbana.

Dag 7 Montecatini Terme - Hemorten
Vårt flyg går från Florens på eftermiddagen. Vi har därför god tid till frukost före bussen tar oss till flygplatsen. Vi flyger via Zurich till Landvetter. Våra vägar skiljs åt efter oförglömliga dagar i Italien med ReseMakar´n och vår reseledare Pierino. 

Hotell

Hotel Belvedere

Hotel Belvedere

Hotel Belvedere har rymliga rum och en bra restaurang som specialiserat sig på traditionella toscanska rätter. På hotellet finns det gratis WiFi i alla utrymmen. Alla rum har AC, TV, parkettgolv och f...