Tyska pärlor - Thüringen med Luthers 500 års jubileum

Vi reser till Thüringen, en av Tysklands mysigaste delar. I området finns  flera historiska städer, som hämtade ur sagans böcker. Vi besöker Weimar och Erfurt och vi stannar också i Wittenberg som är högaktuell då det är 500 år sedan Martin Luther spikade upp sina teser på porten till Slottskyrkan.

 

Pris:
5 990:-
Dagar:6
Bussresa , 5 övernattningar med del i dubbelrum, halvpension, alla utflykter enligt program & reseledare.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Rostock
Avresa söderut. Vi stannar i Varberg för morgonfika innan vi når färjorna mellan Helsingborg-Helsingör och Gedser – Rostock. Väl i Rostock stannar vi till på ett inköpsställe innan vi kommer till vårt hotell där vi också äter middag. 50 mil

Dag 2 Rostock – Dessau
Frukost. Vi beger oss till reformationens födelseort Lutherstadt, Wittenberg vid Elbe. Här levde Martin Luther som munk, student, teologiprofessor, församlingspräst och reformator. Här finns slottskyrkan och dess port, på vilken Luther ska ha spikat upp sina 95 teser 1517. Teserna spreds i Europa och startade reformationen och i kyrkan finns även Martin Luthers grav. I Wittenberg får vi guidning av lokalguide som berättar om staden och också självklart om Luther. Sen eftermiddag fortsätter vi till Dessau där vi checkar in på vårt hotell och får middag. Ca 33 mil.

Dag 3 Dessau – Eisenach
Efter frukost sätter vi oss tillrätta i bussen och far till Lutherstaden Eisleben. Staden hör till de äldsta städerna mellan Harz och Elbe. Den är nära förknippad med Martin Luthers liv och historia, vi besöker hans födelsehus samt huset där han dog. Sedan fortsätter vi till den vackra, UNESCO skyddade staden Weimar som är känt för sin historiska del i och med Weimarrepubliken mellan 1919-1933 samt som Wolfgang Goethes födelsestad. Vi får en guidad visning i både Eisleben och Weimar. På kvällen kommer vi till Eisenach där vi checkar in på vårt hotell och äter gemensam middag. Ca 25 mil

Dag 4 Eisenach, utflykt till Erfurt.
Idag kör vi till vackra Erfurt. Stadens välstånd och makt kom från ett eftertraktat färgämne! Passa på att gå på Krämerbron, Europas längsta bro helt täckt av bostadshus. Men det finns fler broar, närmare bestämt 142 stycken som korsar floden Gera, bifloder och små kanaler. Under rundturen upplever vi Mariadomen och Severikyrkan som är enastående mästerverk inom den tyska gotiken och får även se det Augustinska klostret. Åter till vårt hotell för middag och övernattning. Ca 14 mil.

Dag 5 Eisenach – Hannover
Efter frukost beger vi oss till slottet Wartburg som vakar högt över staden Eisenach. Vi går en rundvandring med audioguide. Färden fortsätter sedan till Hannover där vi checkar in för middag och övernattning. Ca 22 mil.

Dag 6 Hannover - Hemorten
Efter frukost åker vi mot Puttgarden. Färja mot Danmark och sedan vidare mot Helsingör där nästa färja väntar. Väl åter i Sverige efter härliga upplevelser i ett annorlunda Tyskland stannar vi i Varberg för fika innan vi når Göteborg vid 19:30. Ca 75 mil.

Hotell

Luther-rundresa

***
Rostock InterCity *** Bra hotell beläget vid järnvägstationen i Rostock. Dessau Radisson Blu Fürst Leopold Hotel **** Eisenach Pentahotel Eisenach****   Hannover Leonardo Hotel Hannover ****            

Avgångar & priser

Avresa Avreseort Destination Lediga platser Från pris
4/9 Se alla Tyska Pärlor- med Luthers 500 års jubileum > 6 5 990:- BokaMer information