Skip to main content

Tyska vinvägar

Pris från:
8 490:-
Dagar:7
Bussresa, färjor, del i dubbelrum, 6 frukostar, 6 middagar, utflykter enligt program, reseledarservice.
Boka resa

En resa i tyska vinområdena är aldrig fel! Följ med och njut av Tyska vinvägen som slingrar sig från vinby till vinby. Självklart stannar vi i flera av dem och vi provar vin hos tre olika vinbönder. Under resan bor vi bra i Schwetzingen, berömt för sin slottspark som ligger framför hotelldörren. I drottning Silvias födelsestad Heidelberg gör vi en rundtur och ser slottet innan vi tar en båttur på floden Neckar.

Sök resa

Dagsprogram tyska vinvägar

Dag 1 Hemorten – Hannover 
Vi reser på morgonen från våra hemorter med vår bekväma buss. Efter paus på Björkäng fortsätter vi till Helsingborg där vi tar färjan över till Helsingör (20 min) och sedan vidare med färja mellan Rödby – Puttgarden (45 min). På kvällen kommer vi till vårt hotell i Hannover. Middag och övernattning. Ca 75 mil

Dag 2 Hannover – Schwetzingen
Efter frukost fortsätter vi färden söderut. Vi passerar snart Kassel och strax före Frankfurt viker vi av mot Rhendalen. I Rüdesheim stannar vi en stund för att njuta av den trevliga vinbyn. Vi börjar med en vinprovning och sedan får vi fri tid fram till middagen som vi intar på en trevlig restaurang. Vi tar färjan över floden och fortsätter till vårt hotell i Schwetzingen där vi checkar in.

Dag 3 Tyska Vinvägen del 1
Efter frukost tar vi oss de få milen till Speyer där vi stannar för att titta på den fina kyrkan som är upptagen på listan över världsarv. I den gamla kurorten Bad Dürkheim får vi se det 330 meter långa graderverket. Här koncentrerar man salt för olika kurändamål. I Bad Dürkheim finns också världens största vinfat, byggt som restaurang. Efter att vi njutit lunch på egen hand fortsätter vi på Vinvägen genom Pfalz till Deidesheim där vi under eftermiddagen kommer göra en vinprovning på Weingut Reichrat von Buhl. Vi återvänder sedan till vårt hotell där middagen väntar. Ca 10 mil.

Dag 4 Tyska Vinvägen del 2 
Efter frukost börjar vi på nästa etapp av vinvägen. Vi passerar vinbyarna Rhodt, Edenkoben och Maikammer på vår väg till Hambacher slott som vi besöker med guide. Sedan fortsätter vi till centrum av Neustadt an Der Weinstrasse. Här får vi fri tid för lunch och se på den trevliga vinbyn. På eftermiddagen gör vi en vinprovning innan vi återvänder till vårt hotell.

Dag 5 Heidelberg
Frukost och kort resa till Heidelberg. Här möter vår lokalguide upp oss och vi gör en rundtur i staden inkl slottet som vi når med en linbana från Kornmarkt. Därefter har vi fri tid att njuta av trevliga Heidelberg. Under eftermiddagen gör vi en båttur till Neckarsteinach på floden. Bussen möter upp och tar oss tillbaka till vårt hotell där middagen serveras.

Dag 6 Schwetzingen – Lübeck
Efter frukosten checkar vi ut från vårt hotell och vänder norrut. Vi passerar Frankfurt och Kassel innan vi når Hann. Münden där vi stannar för en titt på den fina korsvirkesstaden. Här blir det också tid att äta lunch på egen hand innan vi fortsätter den sista biten till Lübeck där vi finner vårt hotell. Middag och övernattning. Ca 62 mil

Dag 7 Lübeck – Hemorten
När vi njutit resans sista frukostbuffé fortsätter vi norrut. Strax innan vi kommer till färjeläget stannar vi på en gränshandel för de sista inköpen. Färjorna mellan Puttgarden – Rödby och Helsingör - Helsingborg tar oss snabbt hem. I Björkäng stannar vi för fika och det är också här som våra anslutningsbussar möter upp. Ca 65 mil

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
29/8Se allaTyska vinvägar med Heidelberg> 68 490:-BokaMer information