Utvandrarna - Göteborgs Stadsteater

Vilhelm Mobergs Utvandrarna

Kristina och Karl Oskar lämnar sitt torp, sin hembygd och sitt fosterland för att söka lyckan i främmande land. Tillsammans med en sargad men beslutsam skara släkt och vänner lämnar de svält och förtryck för att korsa ett hav och nå Den Nya Världen. En resa som drygt 25 procent av svenskarna gjorde för inte allt för länge sedan.

Under den korta tid som passerat har Sverige gått från ett land med hunger och barkbröd till ett land av fredagsmys med tacos. Från ett land med moraklockor och arbetshästar till ett land med engångsgrillar och espressomaskiner. Från svältår till semesterersättning, från fattigstugor till pensionsförsäkringar.

Med fantasi, humor, allvar och stor berättarlust regisserar Pontus Stenshäll Vilhelm Mobergs älskade roman om några svenskar i Sverige för drygt hundra år sedan. Nyskriven musik av Simon Steensland, på sång Kristina Issa. Premiär 8 september på Stora Scen.

Vi kommer till Göteborgs stadsteater och börjar med kaffe och landgång i Fooajébaren kl 13:45. Föreställningen börjar kl 15:00 och vi har biljetter på parkett rad 2-5. 15 minuter efter föreställningen går bussen hemåt.

AV Vilhelm Moberg REGI Pontus Stenshäll
MED Hannah Alem Davidson, Gizem Erdogan, Ashkan Ghods, Johan Gry, Mia Höglund-Melin, Kristina Issa (sång), Alexandra Nordberg (praktik) och Magdi Saleh.

Pris:
890:-
Dagar:1
Bussresa, parkettbiljett rad 2-5, kaffe och landgång.
Transportsätt:Teaterresa
Boka resa

Avgångar & priser

Avresa Avreseort Destination Lediga platser Från pris
8/10 Se alla Utvandrarna - Göteborgs stadsteater > 6 890:- BokaMer information