Skip to main content
Landskrona stad

Vackra Ven med Landskrona 2 dagar

Välkommen med till Landskrona och Skånes största ö Ven. I Landskrona ser vi slottet och citadellet innan vi bor bekvämt på hotell Öresund. På morgonen dag 2 beger vi oss ut till Ven som vi kommer att se tillsammans med vår lokalguide.
 • Landskrona stad
 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • Del i dubbelrum,
 • Frukost,
 • 2 luncher,
 • 1 Middag,
 • Entré och guidning Landskrona slott,
 • Färja Landskrona-Ven t/r,
 • Busstransport på Ven,
 • Entrékostnader och guidad visning i Tycho
 • Braheminnan och Sankt Ibbs kyrka,
 • Guide hela dagen på Ven.

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten-Landskrona

  Vi reser söderut och stannar vid Björkäng Vägkrog för möjlighet till fika. Vi kommer till Landskrona ca 13:00 och äter en gemensam lunch. Därefter besöker vi Landskrona Slott och Citadell som är en av Nordens bäst bevarade 1500-tals fästningar med en spännande historia. Vi får en guidad visning med fakta om slottet, men även får höra berättelserna om personer och händelser som satt sin prägel under århundraden. När slottbesöket är klart tar vi oss bort till Hotell Öresund där vi checkar in. På kvällen blir det gemensam middag på hotellet.

  Landskrona stad
 • Dag 2: Landskrona-Ven

  Efter en god frukost checkar vi ut och tar oss bort till färjan som ska ta oss över till Ven kl 10:00. På kajen i Bäckviken på Ven står vår fantastiske guide och hälsar oss välkomna. Guiden är med oss hela dagen på ön och berättar allt han vet om Ven både nu och då. Vi besöker Tycho Braheminnena och äter sedan lunch på Backafallsbyns restaurang. Med mätta magar gör vi en guidat besök i Sankt Ibbs gamla kyrka från 11-hundratalet, väl besjungen i Gabriel Jönssons dikt ”Flickan från Backafall”. Från kyrkomuren har man en underbar utsikt mot Backafallen, Danmark och Kyrkbackens hamn. Vid 15:00 är vi sedan åter på fastlandet och bussen tar oss hemåt. Vi stannar på hemvägen för möjlighet till fika på Björkäng Vägkrog innan vi är åter på hemorten.

  Landskrona stad

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Vänersborg Parallellgatan 14 07:00 21:05 0:-
Trollhättan Resecentrum Regionbussterminalen (längs spåret) 07:25 20:45 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 07:55 20:15 0:-
Ljungskile Bussstationen 08:15 19:55 0:-
Stenungsund Hpl Munkeröd 08:30 19:40 0:-
Kungälv St 1 Eriksdal 08:50 19:20 0:-
Göteborg Stena Danmarksterminalen 09:15 19:00 0:-
Varberg Björkäng 10:15 17:15 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
23/8-2021 måndagVackra Ven 2 dagar
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 62 690:-Boka

Hotell

Hotell Öresund
Hotel Öresund är ett privatägt hotell, med anor från 1700 talet, som ligger i hjärtat av Landskrona med närhet till både nöje och affärer. För den som vill njuta av stillhet och lugn finns havet inte...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  Ja, för alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. Samt resor med Stena Line till Danmark. För resor inom Norden (utom resor till Danmark med Stena Line) behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.

 • Covidbevis (Gröna beviset eller Corona pass)

  EU:s digitala Covidbevis (tidigare Gröna bevis eller Corona Pass) är en kommande kostnadsfri e-tjänst där du kan få ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. Covidbevis öppnar den 1 juli. Covidbevis är under en övergångsperiod ett måste för resor inom Europa. Covidbevis behövs ej för resor inom Svergie eller till Fredrikshamn med Stena Line.

  Här är de olika stegen innan du kan ha ditt digitala bevis i din mobil, dator eller surfplatta.

  Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.

  1. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se (öppnar 1 juli).
  2. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.
  3. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

  Det tar ett antal dagar (högst sju dagar) efter vaccinering innan du kan hämta ut ditt vaccinationsbevis. Det beror på att den som utfört vaccineringen ska hinna lägga in uppgifterna i Nationella vaccinationsregistret.