Våra drömmars Kroatien

Följ med oss och se alla vackra landskap, charmerande städer och den underbara naturen i detta inbjudande land. Här finns kristallklart turkost vatten och mysiga öar. Vår resa tar oss till Plitvicesjöarnas nationalpark. Sedan följer vi kusten till Makarska Rivieran där vi stannar i fyra nätter. Härifrån gör vi utflykter till Dubrovnik och en fin tur ut till öarna Brac & Hvar. När vi far norrut stannar vi den sista natten i Opatija och får kanske ett härligt morgondopp innan vi tar oss till flyget hem mot Trollhättan som vi når sen eftermiddag.

 

 

Status:

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Rijeka
Vårt flyg avgår från Trollhättan – Vänersborgs flygplats vid lunchtid och vi landar i kroatiska Pula 2,5 timmar senare. Här möter vår bekväma buss för resa över Istrien till Rijeka där vi checkar in på vårt hotell och får middag. Ca 25 mil.

Dag 2 Rijeka – Biograd
Efter frukost åker vi vidare till Plitvicesjöarna. Kroatiens vackraste och mest välkända nationalpark. Naturfenomenet består av 16 små sjöar som sammanbinds av vattenfall. Besöket i nationalparken sker till fots. Färden fortsätter till Biograd där vi skall bo en natt.

Dag 3 Biograd – Makarska Riviera
Vi får uppleva Zadar, som är en 3000 år gammal stad som varit Dalmatiens centrum under århundraden. Den historiska stadskärnan omringas av en välbevarad stadsmur. Vi besöker också den mysiga staden Sibenik innan vi åker vidare mot Makarska Riviera. Vi checkar in för fyra nätter.

Dag 4 Heldagsutflykt till Hvar och Brac
Idag gör vi en heldagsutflykt med båt till öarna Hvar och Brac. Ombord på båten serveras lunch bestående av grillad fisk.

Dag 5 Heldagsutflykt till Dubrovnik
Idag gör vi en heldagsutflykt till Dubrovnik, Adriatiska havets pärla. Under vägen passerar vi även genom Bosnien-Herzegovina.

Dag 6 Makarska Riviera
Ledig dag. Bada, shoppa eller bara slappa. Valet är ditt!

Dag 7 Makarska Riviera - Opatija
Idag åker vi från Makarska Riviera till Opatija, en av Europas vackraste vägar. Vi besöker Split på vägen. Ca 46 mil.

Dag 8 Opatija – Istrien - Hemresa
Idag far vi åter ut på halvön Istrien. Vi ser någon av alla små mysiga badorter innan vi kommer till flygplatsen i Pula. Vårt direktflyg hem till Trollhättan – Vänersborgs flygplats går under eftermiddagen och lagom till Rapport sitter vi hemma i vår egen TV soffa igen! Ca 16 mil.

 

Hotell

Rundresa Kroatien

***
I området kring Riejka. Vi bor på ett ****hotell. Namn kommer ca 2 månader före avresa. Biograd Hotel Kornati****   Makarska Riviera Hotel Medora Auri****     Opatija