Skip to main content

Värmland

Pris från:
2 195:-
Dagar:2
Bussresa, del i dubbelrum, 1 frukost, 1 fika, 2 luncher och en frukost. Entréer och besök enligt program.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Välkommen med till Värmland.

Dag 1 Hemorten - Värmland
Vi stannar för fika på egen hand på vägen till Karlstad och Lars Lerins Sandgrund. Här möter guide som visar oss runt i utställningen. Efter tv-succén med ”Vänligen Lars Lerin” vallfärdas det till Karlstad och den värmländske målarens Sandgrund. Lars Lerin anses vara Nordens främsta akvarellmålare och är känd för sin enastående begåvning och produktivitet. Efter detta besök äter vi en lunchbuffé på Värmlands museums restaurang. Sedan åker vi norrut till Munkfors till Fridolf Rhudinmuseet. Här får vi en guidning och föreställning som brukar vara otroligt underhållande. En gömd pärla i de Värmländska skogarna! Vi åker sedan till vårt hotell Frykenstrand  strax norr om Sunne som ligger med vacker utsikt över Fryken. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 2 Vämland - Hemorten
Vi startar dagen med frukost på hotellet och därefter far vi till Mårbacka som var Selma Lagerlöfs hem. Här guidas vi runt och får säkert höra mycket om Selma´s liv. Efteråt njutervi av lunchen på Wärdshuset Nils Holgersson. I vackra Rottneros Park med alla skulpturer och sinr och nyskapande trädgårdsformgivning får vi en guidning innan vi fortsätter till Klässbols Linneväveri. Vi ser på tillverkningen och får möjlighet till inköp. Som avslutning ingår det eftermiddagsfika innan vi styr bussen hemåt efter två innehållsrika dagar i Värmland!

Sök resa

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
4/6Se allaVärmland> 62 195:-BokaMer information

Hotell

Hotell Frykenstrand

Hotell Frykenstrand

Hotell Frykenstrand ligger strax norr om Sunne, alldeles vid sjön Fryken. Hotellet har trädgård och terrass med enastående utsikt över sjön.