Skip to main content

Västanå Teater - Solens Dotter

Solens dotter – sägner från Sameland

Sägnen har talat, sagan har berättats, Solen sjunker, natten kommer, breder mörker över jorden, över fagra samelandet. Ingen vet när morgon kommer, Solen sjunker – Beijves dotter går tillbaka upp mot ljuset, för till Beijves barn det åter: En gång skall dock morgon komma:

Jubmel, är den store guden, hans son Beijve, solen, har också ett barn. Solens dotter, Beijen Neita blir samefolkets vän, som hjälper dem i hårda prövotider. Möt gudar och gudinnor, de första samerna och mäktiga noitie, nåjder i kamp mot Stallos – jättefolket.

SOLENS DOTTER, en färgsprakande mytisk föreställning, som bygger på Anders Fjellners diktcykel Solsönernas saga, kommer att berättas på sedvanligt Västanåmanér med skådespeleri, musik, dans, rörelse och fantasieggande uttryck i dekor, kostym och masker.

Efter att ha berättat de nordiska och finska myterna Eddan och Kalevala är det nu dags för den samiska föreställningsvärlden att ta plats på tiljorna i Berättarladan sommaren 2023.

Vi stannar på uppvägen för rast på Rasta i Grums ca kl 13:45-14:30. Vi kommer till Berättarladan i Rottneros strax söder om Sunne ca 15:15. 16:00 börjar föreställningen som är cirka 3,5 timme lång inklusive paus. I pausen äter vi en teatermiddag. På hemvägen stannar vi för rast på Rasta i Grums.

Inkluderat i resan
Bussresa, showbiljett rad 5-10 och teatermiddag i paus.

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Uddevalla Museet Kampenhof 11:00 00:00 0:-
Trollhättan Resecentrum hlp 14 - 15 11:30 23:30 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 ReseMakar´n 11:45 23:15 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
20/8-2023 söndagVästanå Teater - Solens Dotter
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 25:-
> 61 495:-Boka

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

  • Kan man boka plats i bussen?

    Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

    Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

  • Måste jag ha pass med mig?

    För alla resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

    Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.