Skip to main content

Ven och Gunnels Gröna Skåne

Status:
Fullt

Gunnel Carlson, känd från TV-programmen Gröna Rum och Go’ kväll, tar oss med på en dagsrundtur i hennes Skåne och nästa dag gör vi ett besök på Ven.

Dag 1
Gunnel Carlson vår reseledare och guide. Hon är trädgårdsjournalist och författare, känd som programledare för TV-programmet Gröna rum. Hon är också initiativtagare till Tusen Trädgårdar. Hon föreläser, medverkar i Go’ kväll, Trädgårdskampen och ansvarar för Trädgårdsriket.

Tillsamman med henne besöker vi Peter Bengtsson i Ysby där det ingår förmiddagsfika. Vi besöker sedan Norrvikens trädgårdar där vi får en fin lunch och entré. På eftermiddagen besöker vi Lotties trädgård i Ängelholm som blivit uppmärksammad i svenska trädgårdstidningar och blev tredje bästa trädgård i TV:s trädgårdstoppen 2012. Sista stoppet för dagen är Wideröra Gård där vi även får fika med kaffe och bulle. Sedan åker vi till vårt hotell, Scandic Helsingborg Nord.

Dag 2
Andra dagen börjar med frukost på hotellet innan vi åker till Landskrona där vi tar färjan över till Ven. På kajen står vår guide som är med oss hela tiden på ön och berätta om nutid och dåtid. Transporten mellan de olika arrangemangen sker med traktorsläp. Skydd finns om det skulle regna. Vi besöker Tycho Braheminnena och Stjärneborg, lunch i Backafallsbyns restaurang där vi blir serverade en lunchbuffet bestående av två olika rätter, därtill sallad, bröd, måltidsdryck samt kaffe på maten. Efter lunch ett besök i Sankt Ibbs gamla kyrka från 1100-talet, väl besjungen i Gabriel Jönssons dikt ”Flickan från Backafall”. Från kyrkomuren har man en underbar utsikt mot Backafallen, Danmark och Kyrkbackens hamn. Sedan tar vi färjan åter till fastlandet.  Vi stannar sedan för rast innan vi är åter på hemorten.

Läs mer…

Gunnels blogg: www.tradgardsriket.se/gunnels-blogg/

Peter Bengtssib i Ysby: http://www.stilladagar.se/

Norrvikens trädgårdar: http://www.norrvikenbastad.se/

Lotties trädgård: www.lottiestradgard.se/

Wideröra Gård: www.widerora.se/

Sök resa

Hotell

Scandic Helsingborg Nord

Scandic Helsingborg Nord

Scandic Helsingborg Nord ligger strax norr om Helsingborg men det är lätt att ta sig in för att njuta av stadens restauranger och nöjesliv. På hotellet finns inomhuspool, bastu och gym. Man har även e...