Skip to main content

Viner & vackra vyer i Moseldalen

Upplev romantiska omgivningar precis vid floden Mosel i Tyskland äldsta vinregion Rheinland-Pfalz. På de soliga sluttningarna runt omkring växer och frodas de gröna druvorna som blir till dalens fina viner. Det vackra landskapet med riddarborgar, slott och ruiner är som hämtat ur en sagovärld. Vi besöker flera vinproducenter och provar goda viner. En båttur på den slingrande floden hinner vi självklart också med. Bor gör vi i mysiga vinbyn Alken som domineras av Thurant Castle som mäktigt vakar över orten nere vid den slingrande floden. Häng med oss till vackra Moseldalen!

 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • 6 övernattningar på hotell,
 • 6 frukostar,
 • 6 middagar,
 • utflykter enligt program,
 • reseledarservice.

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten-Bremen

  Avresa från våra hemorter på morgonen. Efter sedvanligt stopp på Motell Björkäng fortsätter vi mot Helsingborg och vår färja. Färden går vidare mot färjorna mellan Rödby och Puttgarten. På kvällen kommer vi till Bremen och vårt centrala hotell. Middag på kvällen. Ca 70 mil

  Hemorten-Bremen
 • Dag 2: Från Bremen via Köln till Moseldalen

  Efter frukost kör vår buss söderut mot Mosel. I Köln stannar vi en stund för att titta på den mäktiga Kälnerdomen från utsidan och en titt på staden. Vi kommer sedan till historiska och charmiga byn Alken där vi checkar in på Moselhotel Burg-Café Alken. Vi inleder med att smaka de goda moselvinerna. Senare på kvällen äter vi middag på vårt hotell. Ca 43 mil

  Från Bremen via Köln till Moseldalen
 • Dag 3: Vackra Moseldalen-Cochem

  Båttur på Mosel. Vi följer flodens krokiga väg, bakom varje krök väntar nya vackra vyer och vi passerar flera kända vinbyar. Här tycks vingårdarna klänga sig fast på de branta vinbergen. Vi stannar till i idylliska vinorten Cochem där vi ser slottet Reichsburg, högt beläget med utsikt över det vackra landskapet och Moseldalen. En vacker promenad längs floden och mysigt centrum lockar. Självklart passar vi även på att testa Moseldalens ädla droppar hos en vinbonde när vi är här. På kvällen äter vi middag på vårt hotell.

  Vackra Moseldalen-Cochem
 • Dag 4: Luxemburg

  Idag ska vi besöka det lilla landet Luxemburg. Vi följer floden Mosel förbi bla Bernkastel och Trier på vägen. Luxemburg består av såväl skogar, berg och ängar som vinfält. Det lilla landet mittemellan Frankrike, Belgien och Tyskland har legat i skottlinjen under många krig. Under både första och andra världskriget invaderades Luxemburg av tyskarna. Efter stadsrundturen är det fri tid innan vi vänder åter till vårt hotell och äter middag på kvällen.

  Luxemburg
 • Dag 5: Vackra Moseldalen-Trier

  Efter frukost åker vi till Tysklands äldsta stad, Trier, grundlades redan år 15 f. Kr. av Kejsar Augustus. Att det en gång var en romersk koloni kan vi se på dess många minnesmärken, bl.a. den gamla stadsporten Porta Nigra, som fortfarande finns kvar från denna tid. Efter en rundtur blir det fri tid i staden. Middag på vårt hotell på kvällen.

  Vackra Moseldalen-Trier
 • Dag 6: Alken-Hannover

  Efter frukost sätter vi oss tillrätta i bussen och påbörjar hemfärden. Vi kör längs med Rhen och njuter av utsikten från Loreleiklippan innan vi kommer till Rüdesheim. Här får vi tid för lunch och kanske lite vin & sång längs med Drosselgasse. Efteråt fortsätter vi till Hannover där checkar vi in för en natt. Middag på kvällen. Ca 46 mil

  Alken-Hannover
 • Dag 7: Hannover-Hemorten

  Frukost och därefter avresa. Vi tar samma färjevägar hem som vi gjorde på nerresan. Vid ca 19:30 är vi åter i Göteborg. Här väntar våra anslutningsbussar på oss. Det är dags att säga Auf Wiedersehen till våra reskamrater efter några sköna dagar tillsammans. Ca 70 mil

  Hannover-Hemorten

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Lidköping Resecentrum Hpl S 04:15 21:55 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 04:30 21:40 0:-
Skara Busstation 04:35 21:30 0:-
Trollhättan Resecentrum regionbussterminalen (längs spåret) 04:45 21:20 0:-
Vara Järnvägstation 04:55 21:10 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 05:15 20:50 0:-
Vårgårda Järnvägstation 05:15 20:50 0:-
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 05:35 20:30 0:-
Ljungskile Busstationen 05:35 20:30 0:-
Stenungsund Hpl Munkeröd 05:50 20:10 0:-
Kungälv ST1 Eriksdal 06:00 19:50 0:-
Göteborg Stena Line Danmarksterminalen 06:30 19:30 0:-
Kungsbacka Statoil - Mc Donalds Kungsbacka syd 06:50 19:10 0:-
Varberg Motell Björkäng 08:15 17:50 0:-
Falkenberg På västra sidan av Stationen, Vändplatsen 08:30 17:30 0:-
Halmstad Arenan huvudingången 08:55 17:10 0:-
Helsingborg Scandlines bussincheckning 09:40 16:20 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
2/10-2022 söndagViner & vackra vyer i Moseldalen
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 67 990:-Boka

Boende

Moselhotel Burg Café Alken
Bremen Vi bor vi på InterCity Hotel Bremen***. Alken Moselhotel Burg Café Alken**** Hotellet har underbart läge vid floden Mosel och från terrassen en vacker utsikt över både vinodlingarna och det lok...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.

 • Covidbevis (Gröna beviset eller Corona pass)

  EU:s digitala Covidbevis (tidigare Gröna bevis eller Corona Pass) är en kostnadsfri e-tjänst där du kan få ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. Covidbevis är under en övergångsperiod ett måste för resor inom Europa. Covidbevis behövs ej för resor inom Svergie eller till Fredrikshamn med Stena Line.

  Här är de olika stegen innan du kan ha ditt digitala bevis i din mobil, dator eller surfplatta.

  Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.

  1. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se (öppnar 1 juli).
  2. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.
  3. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

  Det tar ett antal dagar (högst sju dagar) efter vaccinering innan du kan hämta ut ditt vaccinationsbevis. Det beror på att den som utfört vaccineringen ska hinna lägga in uppgifterna i Nationella vaccinationsregistret.