Skip to main content

Viner & vackra vyer i Moseldalen

Upplev romantiska omgivningar precis vid floden Mosel i Tyskland äldsta vinregion Rheinland-Pfalz. På de soliga sluttningarna runt omkring växer och frodas de gröna druvorna som blir till dalens fina viner. Det vackra landskapet med riddarborgar, slott och ruiner är som hämtat ur en sagovärld. Vi besöker flera vinproducenter och provar goda viner. En båttur på den slingrande floden hinner vi självklart också med. Bor gör vi i mysiga vinbyn Alken som domineras av Thurant Castle som mäktigt vakar över orten nere vid den slingrande floden. Häng med oss till vackra Moseldalen!

 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • 6 övernattningar på hotell,
 • 6 frukostar,
 • 6 middagar,
 • utflykter enligt program,
 • reseledarservice.

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten-Bremen

  Avresa från våra hemorter på morgonen. Efter sedvanligt stopp på Motell Björkäng fortsätter vi mot Helsingborg och vår färja. Färden går vidare mot färjorna mellan Rödby och Puttgarten. På kvällen kommer vi till Bremen och vårt centrala hotell. Middag på kvällen. Ca 70 mil

  Hemorten-Bremen
 • Dag 2: Från Bremen via Köln till Moseldalen

  Efter frukost kör vår buss söderut mot Mosel. I Köln stannar vi en stund för att titta på den mäktiga Kälnerdomen från utsidan och en titt på staden. Vi kommer sedan till historiska och charmiga byn Alken där vi checkar in på Moselhotel Burg-Café Alken. Vi inleder med att smaka de goda moselvinerna. Senare på kvällen äter vi middag på vårt hotell. Ca 43 mil

  Från Bremen via Köln till Moseldalen
 • Dag 3: Vackra Moseldalen-Cochem

  Båttur på Mosel. Vi följer flodens krokiga väg, bakom varje krök väntar nya vackra vyer och vi passerar flera kända vinbyar. Här tycks vingårdarna klänga sig fast på de branta vinbergen. Vi stannar till i idylliska vinorten Cochem där vi ser slottet Reichsburg, högt beläget med utsikt över det vackra landskapet och Moseldalen. En vacker promenad längs floden och mysigt centrum lockar. Självklart passar vi även på att testa Moseldalens ädla droppar hos en vinbonde när vi är här. På kvällen äter vi middag på vårt hotell.

  Vackra Moseldalen-Cochem
 • Dag 4: Luxemburg

  Idag ska vi besöka det lilla landet Luxemburg. Vi följer floden Mosel förbi bla Bernkastel och Trier på vägen. Luxemburg består av såväl skogar, berg och ängar som vinfält. Det lilla landet mittemellan Frankrike, Belgien och Tyskland har legat i skottlinjen under många krig. Under både första och andra världskriget invaderades Luxemburg av tyskarna. Efter stadsrundturen är det fri tid innan vi vänder åter till vårt hotell och äter middag på kvällen.

  Luxemburg
 • Dag 5: Vackra Moseldalen-Trier

  Efter frukost åker vi till Tysklands äldsta stad, Trier, grundlades redan år 15 f. Kr. av Kejsar Augustus. Att det en gång var en romersk koloni kan vi se på dess många minnesmärken, bl.a. den gamla stadsporten Porta Nigra, som fortfarande finns kvar från denna tid. Efter en rundtur blir det fri tid i staden. Middag på vårt hotell på kvällen.

  Vackra Moseldalen-Trier
 • Dag 6: Alken-Hannover

  Efter frukost sätter vi oss tillrätta i bussen och påbörjar hemfärden. Vi kör längs med Rhen och njuter av utsikten från Loreleiklippan innan vi kommer till Rüdesheim. Här får vi tid för lunch och kanske lite vin & sång längs med Drosselgasse. Efteråt fortsätter vi till Hannover där checkar vi in för en natt. Middag på kvällen. Ca 46 mil

  Alken-Hannover
 • Dag 7: Hannover-Hemorten

  Frukost och därefter avresa. Vi tar samma färjevägar hem som vi gjorde på nerresan. Vid ca 19:30 är vi åter i Göteborg. Här väntar våra anslutningsbussar på oss. Det är dags att säga Auf Wiedersehen till våra reskamrater efter några sköna dagar tillsammans. Ca 70 mil

  Hannover-Hemorten

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresedatum Hemresa
Lidköping Resecentrum Hpl S 04:30 21:55
Vänersborg Parallellgatan 14 04:45 21:40
Skara Busstation 04:50 21:30
Trollhättan Resecentrum regionbussterminalen (längs spåret) 05:00 21:20
Vara Järnvägstation 05:10 21:10
Uddevalla Museet Kampenhof 05:30 20:50
Vårgårda Järnvägstation 05:30 20:50
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 05:50 20:30
Ljungskile Busstationen 05:50 20:30
Stenungsund Hpl Munkeröd 06:05 20:10
Kode Motorvägshållplatsen södergående riktning 06:10 20:05
Kungälv ST1 Eriksdal 06:15 19:50
Göteborg Stena Line Danmarksterminalen 06:45 19:30
Kungsbacka Statoil - Mc Donalds Kungsbacka syd 07:05 19:10
Varberg Motell Björkäng 08:30 17:50
Falkenberg På västra sidan av Stationen, Vändplatsen 08:45 17:30
Halmstad Arenan huvudingången 09:10 17:10
Helsingborg Scandlines bussincheckning 09:55 16:20

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
2/10-2021 lördagViner & vackra vyer i Moseldalen
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 67 490:-Boka

Hotell

Moselhotel Burg Café Alken
Bremen Vi bor vi på InterCity Hotel Bremen***. Alken Moselhotel Burg Café Alken**** Hotellet har underbart läge vid floden Mosel och från terrassen en vacker utsikt över både vinodlingarna och det lok...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Resor i Coronatid

  Pga Coronapandemin så har det varit svårt med resor under en längre tid. Just nu börjar Europa att öppna upp igen och vi räknar med att komma igång med våra resor snart igen.

  Läget ändras hela tiden i länderna vi besöker och det som gäller i dag kanske inte gäller i morgon. Pga detta planerar vi att samtliga våra resor kommer att gå. Beslut om avresor skall ställas in tar vi ca 14 dagar före avresa. Då vet man mer om läget just nu. Vill man resa med på någon avgång bokar man in sig och bealar in resan enligt villkoren. Om vi tvingas ställa in resan återbetalar vi självklart inbetalda medel. Om ni har bokat en resa och inte vill följa med på avgången om den avgår gäller avbeställningsreglerna.

  För tillfället bokar du alla våra rundresor med öppet köp. När resandet är igång och vi anser oss kunna köra resan du är bokad på återkommer vi och kollar om du vill resa med. Alla våra resor i Sverige, shoppingresor och dagsresor har normala bokningsvillkor.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

 • Måste jag ha pass med mig?

  Ja, för alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. Samt resor med Stena Line till Danmark. För resor inom Norden (utom resor till Danmark med Stena Line) behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.