Skip to main content

Wiesbaden, Rüdesheim och Frankfurt - En Julmarknadstrilogi

Status:
Fullt

En resa för oss riktiga julmarknadsnördar och givetvis även för Er andra vanliga hyggliga människor. Följ med och upplev tre av de bästa julmarknaderna i Tyskland. I Wiesbaden - där vi bor mitt i centrum - har vi ”Sternschnuppenmarkt” som är delstaten Hessens officiella julmarknad, i Frankfurt varvas skyskraporna med vackra medeltida torg och korsvirkeshus och mitt i denna kackafoni av arkitektur möter vi julmarknaden som tyskarna själva rankar högst. Vi avslutar vår julmarknadstrilogi med alltid lika mysiga vinbyn Rüdesheim där vinodlarna dukat upp för julfest!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Hannover
Avresa från respektive hemort enligt avresetidtabellen till Helsingborg där vi möter våra resvänner. Vi kör över Danmark och kommer till Rödby där färjan mot Puttgarden väntar. I Hannover checkar vi in på vårt bekväma hotell och äter middag. Ca 52 mil fr Helsingborg

Dag 2 Hannover – Wiesbaden
På morgonen, efter att vi njutit av den goda frukostbuffén på vårt hotell, sätter vi oss tillrätta i vår buss. Färden fortsätter söderut till Wiesbaden. Vi når staden tidigt på eftermiddagen. Vill du kan du följa med vår reseledare på en informationstur och äter lunch i staden och självklart börja njuta av julmarknaden som går under namnet ”Sternschnuppenmarkt”. Marknaden hålls i området kring stadens vackra slott och rådhuset från början av 1600-talet. Ca 38 mil

Dag 3 Utflykt till Frankfurt am Main
Efter frukost i lugn och ro har vi ytterligare några timmar för att njuta av vår fina stad. Efter lunch tar vi vår buss de 4 milen till storstaden Frankfurt, kanske också en av Tysklands häftigaste städer. Julmarknaden i Frankfurt hör till en av de största och kanske den mest omtyckta i Tyskland och den hålls på torgen Römerberg och Paulsplatz som bjuder på vacker inramning till de rikt utsmyckade bodarna. Eftersom Frankfurt är en storstad finns det mycket och bra shopping i de många varuhusen och butikerna. När mörkret faller ändrar staden karaktär och alla ljusen bidrar till julstämningen till en av Tysklands bästa julmarknader. Vi återvänder under kvällen till Wiesbaden och vårt hotell efter en dag full av intryck.

Dag 4 Utflykt till Rüdesheim
Efter sovmorgon sätter vi oss i bussen vid 10:00 och far den korta biten till Rüdesheim. Här börjar vi vistelsen som det sig bör med vinprovning. Vi provar några olika sorter och har också möjlighet att köpa några flaskor med oss hem. Vår vinbonde packar dem i kartonger och fraktar ut dem till vår buss. Sedan väntar en av Tysklands mysigaste julmarknader på oss. Passa på att njuta av Drosselgasse, den lilla trånga gränden som vinbyn är så känd för. Här finner du flertalet värdshus som lockar med god mat och faktiskt redan på eftermiddagarna musikunderhållning. Slå klackarna i taket och rycks med i den härliga julstämningen som råder i floden Rehns pärla Rüdesheim. Vi återvänder till Wiesbaden i tid för att hinna ”hjälpa till” att stänga något av glühweinstånden där.

Dag 5 Wiesbaden – Bad Oldesloe
Efter frukost tar vi åter vår buss och börjar resan norrut. Vi stannar på lämpliga ställen för fika och lunch. Framåt kvällen har vi kommit till Bad Oldesloe där vi checkar in på vårt hotell och äter dagens middag.

Dag 6 Bad Oldesloe – Hemorten
Vi börjar dagen med frukost och därefter reser vi vidare norrut. Innan vi kör ombord på färjan har vi besökt någon av gränshandlarna för inköp av julens öl och kanske någon flaska av julsnapsen! Vi tar sedan färjorna mellan Puttgarden – Rödby och mellan Helsingör - Helsingborg. Väl åter i Sverige möter vi våra anslutningsbussar som tar oss vidare mot Väster - eller Östergötland. Med bagaget fullt av minnen och kanske något inhandlat når vi våra hemorter under kvällen. Bad Oldesloe – Helsingborg. Ca 33 mil.

Karta

Hotell

Achat Premium City Wiesbaden

Hannover H4 Hotel Hannover Messe**** Fint hotell beläget i mässområdet Wiesbaden Achat Premium City Wiesbaden *** Fräscht designhotell med perfekt läge mitt i centrala Wiesbaden nära till shopping, re...