Skip to main content

Rüdesheim med Wiesbaden och Frankfurt - En Julmarknadstrilogi

Status:
Fullt

Följ med och upplev tre av de bästa julmarknaderna i Tyskland. I Wiesbaden har vi ”Sternschnuppenmarkt” som är delstaten Hessens officiella julmarknad, i Frankfurt varvas skyskraporna med vackra medeltida torg och korsvirkeshus och mitt i denna kakafoni av arkitektur möter vi julmarknaden som tyskarna själva rankar högst. Under vår julmarknadstrilogi bor vi i den alltid lika mysiga vinbyn Rüdesheim där vinodlarna dukat upp för julfest! Här kan vi verkligen njuta och roa oss på härliga Drosselgasse!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Hannover
Avresa från respektive hemort enligt avresetidtabellen till Helsingborg där vi möter våra resvänner. Vi kör över Danmark och kommer till Rödby där färjan mot Puttgarden väntar. I Hannover checkar vi in på vårt bekväma hotell och äter middag. Ca 52 mil fr Helsingborg

Dag 2 Hannover - Wiesbaden – Rüdesheim
På morgonen, efter att vi njutit av den goda frukostbuffén på vårt hotell, sätter vi oss tillrätta i vår buss. Färden fortsätter söderut mot Wiesbaden. Vi stannar på julmarknaden som går under namnet ”Sternschnuppenmarkt”. Marknaden hålls i området kring stadens vackra slott och rådhuset från början av 1600-talet. Här finns fina möjligheter till shopping och varför inte en bit mat. Färden fortsätter under sen eftermiddag de få milen till Rüdesheim och vårt hotell. Incheckning Ca 43 mil

Dag 4 Rüdesheim
Efter frukost väntar en av Tysklands mysigaste julmarknader på oss. Under eftermiddagen gör vi en vinprovning. Vi provar olika sorter och har också möjlighet att köpa några flaskor med oss hem. Vår vinbonde packar dem i kartonger och fraktar ut dem till vår buss. De som vill kan efteråt hänga med på en tur på Drosselgasse, den lilla trånga gränden som vinbyn är så känd för. Här finner du flertalet värdshus som lockar med god mat och musikunderhållning. Slå klackarna i taket och rycks med i den härliga julstämningen som råder vid floden Rhens pärla Rüdesheim.

Dag 4 Utflykt till Frankfurt am Main
Efter frukost i lugn och ro har vi ytterligare några timmar för att njuta av vår fina vinby. Vid lunchtid åker de som vill med vår buss de 6 milen till storstaden Frankfurt. Här möts du av skyskrapor blandat med korsvirkeshus i Tysklands häftigaste stad. Julmarknaden är en av de största och mest omtyckta i landet och den hålls på torgen Römerberg och Paulsplatz som bjuder på vacker inramning till de rikt utsmyckade bodarna. Eftersom Frankfurt är en storstad finns det mycket och bra shopping i de många varuhusen och butikerna. När mörkret faller ändrar staden karaktär och alla ljusen bidrar till julstämningen på Tysklands bästa julmarknad. Vi återvänder under kvällen till Rüdesheim och vårt hotell efter en dag full av intryck.

Dag 5 Rüdesheim – Lübeck 
Efter frukost tar vi åter vår buss och börjar resan norrut. Vi stannar på lämpliga ställen för fika och lunch. Framåt kvällen har vi kommit till Lübeck där vi checkar in på vårt hotell och äter dagens middag.

Dag 6 Lübeck – Hemorten
Vi börjar dagen med frukost och därefter reser vi vidare norrut. Innan vi kör ombord på färjan har vi besökt någon av gränshandlarna för inköp av julens öl och kanske någon flaska av julsnapsen. Vi tar sedan färjorna mellan Puttgarden – Rödby och mellan Helsingör - Helsingborg. Väl åter i Sverige möter vi våra anslutningsbussar som tar oss vidare mot Väster - eller Östergötland. Med bagaget fullt av minnen och kanske något inhandlat når vi våra hemorter under kvällen. Lübeck – Helsingborg. Ca 33 mil.