Skip to main content

Wismar 3 dagar

Status:
Ring för att boka

Vi erbjuder en shoppingresa på tre dagar till ett riktigt tokpris. Wismar är en härlig stad med stort torg där Gavelhusen står på rad. Längs gågatan finns affärer och restauranger. Nere i hamnen ligger Wismars nöjesområde med det gamla brygghuset Brauhaus am Lohberg i spetsen. Vi bor på fina Wyndham Garden Hotel i utkanten av Wismar. Hotellet har inomhuspool och bastu.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Wismar
Avresa från respektive hemort till Göteborg för vidare färd mot fikastopp på Björkängs vägkrog. Med färjor mellan Helsingborg - Helsingör och Rödby - Puttgarten når vi snart Tyskland. Vi stannar på en gränshandel för shopping innan vi kommer fram till vårt hotell där vi checkar in för två nätter. Ca 62 mil

Dag 2 Wismar
Efter frukost åker vi med vår buss till centrum av Wismar. Idag har vi fri tid att upptäcka staden. Shoppa, fika och ät lunch i den mysiga lilla staden. Grundaren av varuhuskedjan Karstadt var från Wismar - självklart finns varuhuset här. I den gamla hamnen ligger fiskebåtarna på rad och säljer färsk fisk på morgonen. Alldeles i närheten finner man det gamla brygghuset ”Brauhaus am Lohberg” som är väl värt ett besök.

Dag 3 Wismar – Hemorten
Efter frukost kör vi via Lübeck upp till Puttgarden där vi tar oss över med färjan till Rödby. Vi reser sedan samma vägar hem som ner och beräknas vara i Göteborg 19:30 där anslutningsbussar väntar. Ca 62 mil

Enstaka resor kan komma att ta färjorna mellan Gedser och Rostock. Om det sker på utresan så handlar man på Calles i Rostock. Besked om detta får du av din chaufför.

Allt detta ingår

  • Bussresa
  • Färjeresor
  • 2 övernattningar på hotell med del i dubbelrum (enkelrumstillägg 240,-)
  • 2 frukostar
  • 100 kg bagagevikt

Karta

Hotell

Wyndham Garden Wismar

Wyndham Garden Wismar

Trevligt hotell med mycket bra standard beläget i utkanten av Wismar. Hotellet har bl a inomhuspool och bastuavdelning samt restaurang och bar. Gratis Wi-Fi. Hårtork på rummen.