Dagstur i Dalsland med Lilla Bandet

Följ med på en annorlunda dagsresa med Lilla Bandet. Man vet aldrig vad som kan hända om man släpper in dessa två i en buss!!! De tar hand om er hela dagen och ser till att ni får en trevlig dag i deras Dalsland.
 
Vi börjar dagen på mysiga Hamrane bak- och kaffestuga. Här serveras klengås som det gjordes förr i denna delen av Dalsland. De gräddar brödkakor i en gammal vedeldad ugn och serverar det sedan med smör och riven ost. Förr i världen revs gamla ostskalkar och klenades på med tummen, där av namnet klengås eller klening som man oftast säger i denna trakten. Till klengåsen serveras kaffe.
 
Sedan fortsätter vi till Håverud med sin vackra akvedukt. Ett unikt möte mellan bilväg, järnväg och vattenväg. Dalslands Kanal färdigställdes under åren 1864-1868. Akvedukten är en fritt hängande bro, där vattnet leds i en 33,5 meter lång plåtränna ovanför forsen. Plåtarna är sammanfogade med 33 000 nitar. Ännu har inga nitar behövts bytas ut. En visning får vi även på Dalslands glashytta som ligger intill slussarna.
 
Inte så långt därifrån ligger även Nordiska Tomtemuseet i nya lokaler med en helt unik samling med tomtar att beskåda. Här får vi också en guidning. Vi äter sedan lunch och får musikunderhållning av Lilla Bandet.
Sedan bär det av hemåt med ett kort stopp för busskaffe längs vägen.
 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • Förmiddagsfika,
 • Lunch,
 • Busskaffe,
 • Guidade besök på Nordiska Tomtemuseet,
 • Besök på Dalslands glashytta,
 • Guidning och musikunderhållning av Lilla Bandet!

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresedatum Hemresa
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 07:00 19:30
Vårgårda Järnvägstation 07:30 19:00
Sollebrunn 07:55 18:35
Trollhättan Resecentrum Regionbussterminalen (längs spåret) 08:32 18:05
Vargön Fyrkanten 08:40 17:50
Vänersborg Parallellgatan 14 08:45 17:45
Uddevalla Museet Kampenhof 09:15 17:15

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
2/8-2021 måndagDagstur i Dalsland med Lilla Bandet
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 25:-
> 6875:-Boka

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Resor i Coronatid

  Pga Coronapandemin så har det varit svårt med resor under en längre tid. Just nu börjar Europa att öppna upp igen och vi räknar med att komma igång med våra resor snart igen.

  Läget ändras hela tiden i länderna vi besöker och det som gäller i dag kanske inte gäller i morgon. Pga detta planerar vi att samtliga våra resor kommer att gå. Beslut om avresor skall ställas in tar vi ca 14 dagar före avresa. Då vet man mer om läget just nu. Vill man resa med på någon avgång bokar man in sig och bealar in resan enligt villkoren. Om vi tvingas ställa in resan återbetalar vi självklart inbetalda medel. Om ni har bokat en resa och inte vill följa med på avgången om den avgår gäller avbeställningsreglerna.

  För tillfället bokar du alla våra rundresor med öppet köp. När resandet är igång och vi anser oss kunna köra resan du är bokad på återkommer vi och kollar om du vill resa med. Alla våra resor i Sverige, shoppingresor och dagsresor har normala bokningsvillkor.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

 • Måste jag ha pass med mig?

  Ja, för alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. Samt resor med Stena Line till Danmark. För resor inom Norden (utom resor till Danmark med Stena Line) behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.