Julmarknad

Tyskarna kan det här med julmarknader, en tradition som går tillbaka till medeltiden. Den första julmarknaden hölls i Dresden som har sin "Striezelmarkt" sedan 1434. Man träffas på torget som smyckats på allehanda sätt, handlarna har satt upp träbodar och så dricker man värmande glühwein och äter grillad bratwurst. Varje tysk stad med lite självaktning dekorerar i juletider hus, gator och torg med mängder av kulörta lyktor, fantasifulla dekorationer och glittrande julgranar.

 

Lübeck julmarknad

Lübeck har den mest kända julmarknaden i Tyskland och där hittar man allt som har med julen att göra och lite till. Breite Strasse är gågatan, där man hittar stora affärer och varuhus. Här ligger även det kända Café Niederegger, där Lübecks berömda marsipan ....Läs mer »

Celle julmarknad

I södra delen av Lüneburgerheden ligger Celle som räknas till en av Tysklands vackraste och mest pittoreska städer. De gamla borgarhusens fasader  är helt unika och stadsbilden är underskön. Följ med på en bussresa och njut av korsvirkesidyllen Celle och en julmarknadshelg i Tyskland.Läs mer »

Neubrandenburg - Julmarknad

Neubrandenburg- de fyra portarnas stad - hälsar oss välkomna till julmarknad. Den har inte lika många besökare som Lübeck men har ändå allt som hör en tysk julmarknad till; marknadsstånd med julgodis, julpynt och mycket, mycket mer. Vi bor precis vid ringmuren och man springer lätt fram och tillbaka ....Läs mer »

Rostock - Julmarknad

Rostock - hansastaden i norra Tyskland. Här finns bra shopping och mycket god tysk stämning! Följ med oss till en av norra Tysklands största julmarknader. Här finns allt för den julmarknadstokige!Läs mer »

Wismar julmarknad

Följ med på en bussresa och upplev den tyska julstämningen i mysiga Wismar. Staden var under ca 150 år i svensk ägo och här finns många "svenskminnen". Här kan man t ex dricka en kopp varm Glühwein i stadens äldsta byggnad, "Der Alte Schwede" Staden är sedan 2002 upptagen ....Läs mer »

Schwerin julmarknad

Följ med oss till Schwerin, Mecklenburg/Vorpommerns huvudstad. Här finns förutom shopping många fina möjligheter till avkopplande tillvaro på en ölhall eller ett café! Här hålls en av norra Tysklands bästa julmarknader som också är delstatens officiella. Staden är annars berömd ....Läs mer »

Hamburg - Lübecks julmarknad

En häftig julmarknadskombo! Vi reser lite tidigare vilket gör att vi redan på resans första dag hinner besöka Lübecks julmarknad. Vi ser Niederegger, besöker några marknadsbodar och strosar runt i Hansans Drottning innan vi åker vidare till gemytliga Ahrensburg där vi bor på trevliga Hotel ....Läs mer »

Marlow med Rostock och Stralsund 4 dagar

Upplev två tyska julmarknader med mersmak. Vi börjar vår resa i Rostock där vi besöker julmarknaden och ser en av tysklands största marknader. Sedan fortsätter vi nästa dag på den betydligt mindre, men ack så mysiga marknaden i Stralsund. Missa inte hanverksutställningarna i rådhuskällaren ....Läs mer »

Julmarknader i Prag och Dresden

Två av Europas vackraste städer bjuder in till julmarknad! I Prag, som klarade sig mirakulöst från förstörelsen under andra världskriget, finns flera trevliga julmarknader. Längs vindlande gränder, via de små torgen och över de vackra broarna syns den vackra julsmyckningen och belysningen överallt. ....Läs mer »

Wiesbaden, Rüdesheim och Frankfurt - En Julmarknadstrilogi

En resa för oss riktiga julmarknadsnördar och givetvis även för Er andra vanliga hyggliga människor. Följ med och upplev tre av de bästa julmarknaderna i Tyskland. I Wiesbaden - där vi bor mitt i centrum - har vi ”Sternschnuppenmarkt” som är delstaten Hessens officiella julmarknad, i Frankfurt ....Läs mer »

Sedan början på 90 talet erbjuder vi prisvärda resor till spännande resmål

Alltid med kunniga reseledare och bra upplägg