Skip to main content

Berlin

Pris från:
3 290:-
Dagar:4
  • Bussresa,
  • Färjeresor,
  • Vägavgifter,
  • 3 övernattningar med del i dubbelrum,
  • 3 frukostbufféer,
  • Reseledarservice.
Boka resa

Färden går till världsstaden Berlin där vi ser spår från det uppdelade Europa. Åren har gått sedan Tyskland enades och åter blev en nation. Vi upplever en stad i ständig förvandling där den forna glansen är åter. Världsstaden Berlin bjuder på en skön mix av kultur, shopping och bra kvällsliv. Vi bor på centralt belägna Mark Apart Hotel***+ bara några steg från shoppingen i gamla väst. Under resan finns möjlighet att följa med på stadsrundtur och kvällsutflykt. Självklart har vi någon av våra kunniga reseledare med på resan till Berlin!

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Berlin
Avresa på morgonen från hemorten. Vi gör ett stopp för fika på Motell Björkäng utanför Varberg. Därefter fortsätter vi till färjan mellan Helsingborg – Helsingör (20 min) och genom Danmark till färjan mellan Gedser och Rostock (2 tim). Vi är framme i Berlin ca 21.00. (från Maj 2020 ca kl 19:30) Ca 75 mil.

Dag 2 Berlin
Vi börjar dagen med en stadsrundtur, för de som önskar, då vi får lära känna staden och dess invånare. Vår reseledare kommer gärna med tips och idéer. Följ med på en middagsutflykt i det upplysta Berlin.

Dag 3 Berlin
Heldag i Berlin till eget förfogande. Vårt hotell ligger på bekvämt gångavstånd från KaDeWe det stora varuhuset i gamla Västberlin, runt varuhuset trängs alla andra butiker. Vi bor mitt i smeten alltså!

Dag 4 Berlin – Hemorten
Hemresa startar på morgonen. Vi kör samma vägar som på nerresan.  Åter i Göteborg ca 19:30 (Från maj 2020 kl 20:00) där anslutningsbussar väntar för fortsatt färd hemåt. Ca 75 mil.

Under resan gör vi ett kort shoppingstopp på någon av gränshandlarna för inköp. Stoppet görs normalt på utresan.

Våra utflykter

Stadsrundtur
Vi får en god introduktion till den spännande tyska huvudstaden. Vi ser kända byggnader som Brandenburger Tor, Riksdagshuset och får lära känna staden och dess fascinerande historia. Pris 20 euro

Middagsutflykt
Vi äter en gemensam middag på en trevlig restaurang i Berlin. Efteråt tar vår buss oss med på en tur i det upplysta Berlin.                       
Pris beroende på arrangemang. (Denna utflykt utgår på julmarknadsresorna. På nyårsresan görs denna i samband med nyårsarrangemanget)

 

Dagsprogram påskresan

Dag 1 Hemorten - Berlin
Avresa på morgonen från hemorten. Vi gör ett stopp för fika på Motell Björkäng utanför Varberg. Därefter fortsätter vi till färjan mellan Helsingborg – Helsingör (20 min) och genom Danmark till färjan mellan Gedser och Rostock (2 tim). Väl i Tyskland stannar vi för shopping på Bordershopen (Calles stängt) i Rostock, max bagagevikt 30 kg. Vi är framme i Berlin ca 19.00. Ca 75 mil.

Dag 2 Berlin Påskafton
Heldag i Berlin till eget förfogande. Vårt hotell ligger på bekvämt gångavstånd från KaDeWe det stora varuhuset i gamla Västberlin, runt varuhuset trängs alla andra butiker. Vi bor mitt i smeten alltså! På kvällen kan du följa med på en middagsutflykt i det upplysta Berlin.

Dag 3 Berlin Påskdagen
Vi börjar dagen med en stadsrundtur, för de som önskar, då vi får lära känna staden och dess invånare. På eftermiddagen kan du fortsätta upptäcka Berlin, vår reseledare kommer gärna med tips och idéer.

Dag 4 Berlin – Hemorten
Hemresa startar på morgonen. Vi kör samma vägar som på nerresan.  Åter i Göteborg ca 19:30 där anslutningsbussar väntar för fortsatt färd hemåt. Ca 75 mil.

 

Våra utflykter på påskresan:
Stadsrundtur
Vi får en god introduktion till den spännande tyska huvudstaden. Vi ser kända byggnader som Brandenburger Tor, Riksdagshuset och får lära känna staden och dess fascinerande historia. Pris 220:- vid förbokning. (270:- på resan) 

Middagsutflykt Påskafton
Följ med på en trevlig middagsutflykt på påskafton. Vi äter en gemensam 3-rätters meny på Brauhaus Lemke am Schloss i Berlin. Efteråt tar vår buss oss med på en tur i det upplysta Berlin.
Pris 410 :- vid förbokning (460:- på resan) 

Vad tycker tidigare resenärer

2016-05-12
"Mycket bra guide, stor kundskap om Berlin som han delgav oss på ett intressant sätt"
"Bra hotell med toppenläge i Berlin"

2016-03-25
Vi tackar Anders och Ulf för en riktigt trevlig Berlin(påsk)resa.
T o m vädret var alldeles utmärkt!

2015-04
Vi deltog i er resa till Berlin, Vi vill bara tacka för en fantastisk resa med mycket bra reseledare ( Anders) och en bra chaufför ( Kent-Ove).Bra upplägg , bra utflykter , allt kanon , vi reser 4 – 5 ggr per år med både flyg o buss men detta ligger i framkanten
Vi återkommer

2014-12
-Alexander var fantastisk på alla sätt, trevlig, rolig och såå kunnig!
-Mycket duktig guide som hette Alex
-Såg honom ytterst lite, då vi inte var med på några utflykter.
-Kanon bra guide, så duktig och trevlig. stadsrundturen ca 4 tim var så intressant, Alex var en toppen guide som kunde berätta så mycket om Berlin.
-Alex är fantastisk, mycket kunnig

2014-10
Gunilla med sällskap vill tacka för en mycket bra resa till Berlin där allt klaffade till 100%. Tack till chauffören Gunilla och reseledaren Ove som båda var mycket duktiga.

2014-05-
Till personalen på ReseMakar´n!
Vi var med på er senaste resa till Berlin och vill tacka för det välplanerade researrangemanget. Allt fungerade perfekt från första kontakten med kontoret till resans sista minut. Vänligt bemötande och noggrannhet var utmärkande hela vägen. Ove, vår guide kommer vi att minnas som en av de bästa av alla guider vi träffat på våra resor genom åren, - alltid vänlig och hjälpsam till det yttersta. ETT STORT TACK!
Med vänlig hälsning Katalin och Sandor

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
6/8Se allaBerlin 4 dagar - Park In by Radisson Berlin Alexanderplatz
Webrabatt - Rabatten dras av i bokningen per person: 50:-
Boka Nu!
> 63 290:-BokaMer information
17/9Se allaBerlin 4 dagar - Mark Hotel
Webrabatt - Rabatten dras av i bokningen per person: 50:-
> 63 290:-BokaMer information
8/10Se allaBerlin 4 dagar - Mark Hotel
Webrabatt - Rabatten dras av i bokningen per person: 50:-
> 63 290:-BokaMer information
29/10Se allaBerlin 4 dagar - Mark Hotel
Webrabatt - Rabatten dras av i bokningen per person: 50:-
> 63 290:-BokaMer information
26/11Se allaBerlin 4 dagar - Mark Hotel
Webbpris - Rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 63 290:-BokaMer information
3/12Se allaBerlin 4 dagar - Mark Hotel
Webbpris - Rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 63 290:-BokaMer information
30/12Se allaBerlin 4 dagar - Mark Hotel
Webrabatt - Rabatten dras av i bokningen per person: 50:-
> 63 890:-BokaMer information

Hotell

Berlin Mark Hotel

Berlin Mark Hotel

Bra 4-stjärnigt hotell som ligger 2 minuters promenad från shoppinggatan Kurfürstendamm i Berlin. Hotellet erbjuder rymliga luftkonditionerade rum. I det ljusa frukostrummet på Berlin Mark Hotel serve...
Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

Park Inn by Radisson Berlin Alexanderplatz

Hotellet ligger perfekt mitt på Alexanderplatz och med bara 10 minuterspromenad till livliga Hackescher Markt och Museiön. På hotellet finns 3 restauranger och spa med gym och bastu. Du kan också kopp...