Gardasjön med Venedig

Välkommen med oss till Gardasjön – Italiens största sjö som ligger vackert inbäddad mellan vinsluttningar och palmer. Här möter alpmiljön Medelhavets klimat. Följ med och blanda semestern med god mat, intressant kultur, betagande vyer och trevliga utflykter. De gamla städerna med smala gränder och mysiga stadskärnor, som ligger vid den azurblå sjön, blir en perfekt inramning till din semester. Följ med till trevliga Gardasjön!

Våra resenärers betyg för resan
4,2 av 5
: 4 av 5 stjärnor

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten – Göteborg – Kielbåten

  Under eftermiddagen hämtar vår buss upp på respektive hemort för färd mot Göteborg. Väl i Göteborg går vi ombord på Stena Lines båt mot Kiel. Ombord får vi bekväma hytter med golvstående sängar och en härlig buffé där drycken är inkluderad. Efteråt kanske någon vill prova dansgolvet eller bara njuta den friska sjöluften på däck. I priset ingår insideshytt med golvstående sängar (utsideshytt mot tillägg) Ca 8 mil

 • Dag 2: Mot Bayreuth

  Vi äter en god sjöfrukost medans vårt fartyg lägger till i Tyskland. Väl iland påbörjar vi resan genom Tyskland. Vi passerar förbi Hamburg, Hannover och Kassel på vår väg till Bayreuth där vårt hotell väntar på oss med med middag och sköna sängar. Ca 64 mil

 • Dag 3: Innsbruck - Europapasset - Torbole sul Garda

  Vi fortsätter vår resa söderut. I Innsbruck stannar vi till och tittar på det berömda gyllene taket. Det Gyllene Taket är egentligen en trevåningsbalkong vars tak består av 2 738 guldpläterade kopparplattor och Innsbrucks mest berömda sevärdhet. Lite senare passerar vi Europabrücke. Den vackra passagen över bron ger oss en enastående utsikt över Wipptal. Så småningom når vi Italien och Gardasjön som blir vårt hem för några nätter. Hotel Caravel**** ligger ca 300 meter från Gardasjön och trevliga centrum av Torbole Sul Garda. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet. Ca 68 mil

 • Dag 4: Fri dag i Torbole sul Garda

  Första dagen vid Gardasjön tar vi ledigt i Torbole sul Garda, en stad med mycket charm. Vårt hotell ligger mitt i staden och man tar sig enkelt till fots till allt man vill göra i staden. Passa på att njut av den unika miljön vid Gardasjön!

 • Dag 5: Utflykt till Venedig

  Idag gör vi en av resans höjdpunkter för många. Vi besöker kanalernas Venedig. Vi parkerar vår buss utanför staden och tar båten in till Markusplatsen. Det berömda torget öppnar sig mot Canal Grande och här finns stadens allra främsta byggnader samlade - Dodgepalatset och San Marcokyrkan. Vi börjar med en rundtur med vår lokalguide som tar oss med på en guidad promenad i Venedigs hjärta. Efteråt får vi en stund att på egen hand upptäcka denna romantiska plats innan vi återvänder till Torbole sul Garda.

 • Dag 6: Utflykt Gardasjön

  Vi reser längs Gardasjön. Vi besöker ”huvudstaden” Riva del Garda och kör söderut längs sjön och besöker flera fina byar innan vi vänder åter till vårt hotell.

 • Dag 7: Utflykt Verona och Amarone

  Vi besöker Verona, den gamla kulturstaden vid floden Adiges är en av norra Italiens vackraste städer. Här ser vi världens mest berömda balkong, Julias, och har fri tid i den vackra staden. Efteråt kör vi till Valpolicella eller som dalen skulle heta på svenska ”Dalen med många vinkällare”. Här är förutsättningarna perfekta för att odla de klassiska druvorna från området nämligen Corvina, Corvinone, Rondinella och Molinara som även används för framställningen av det välkända vinet Amarone. Vi besöker en vingård där vi får en rundtur och också prova de goda vinerna. Sedan far vi genom vinområdet hemåt och får njuta av utsikten över alla vingårdarna.

 • Dag 8: Torbole sul Garda - Fulda

  Idag sätter vi oss tillrätta i vår buss och lämnar Gardasjön för denna gång. På kvällen når vi Fulda och vårt hotell. Incheckning och middag Ca 75 mil

 • Dag 9: Fulda - Kiel

  Vi rullar norrut mot Kiel med sedvanliga stopp för lunch och fika. Om tiden medger gör vi ett stopp på CITTI för inköp innan vi rullar ombord på båten mot Göteborg. Ombord får vi bekväma hytter och en god Stena-buffé inkl dryck. I priset ingår insideshytt med golvstående sängar (utsideshytt mot tillägg) Ca 56 mil

 • Dag 10: Mot hemorten

  När vi på morgonen seglar in i Göteborgs vackra skärgård äter vi frukost. På kajen väntar vår buss och anslutningsbussar. Vi skiljs åt och sätter oss i den buss som går till vår avstigningsort.

Karta

Boende

Caravel
Stena Line Stena Germanica eller Scandinavica Insideshytter med golvstående sängar ingår i resans pris. Vill du ha utsideshytt med fönster finns det mot tillägg att få. Bayreuth Arvena Kongress Hotel*...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.