Dagsprogram

 • Dag 1: Vi reser söderut

  Avresa från hemorten via stopp vid Björkängs Vägkrog. Vi åker färja mellan Helsingborg–Helsingör (20 min) och Rödby-Puttgarden (1 tim 45 min). Färden går söderut genom Tyskland och på kvällen har vi kommit till Schweinfurt där vi stannar på vårt bekväma hotell. Incheckning och god sömn! Ca 100 mil

 • Dag 2: I kväll ser vi Adriatiska havet!

  Efter en god frukost så fortsätter färden söderut. Ganska snart är vi i utkanten av München som vi rundar och viker av mot Salzburg. Vi passerar genom Österrike på vackra vägar med stundtals otroliga vyer och når Slovenien och slutligen Kroatien. Frampå kvällen har vi nått vårt semesterparadis. Middag, kvällsdopp(?) och god natt. Ca 88 mil.

  I kväll ser vi Adriatiska havet!
 • Dag 3-8: I värmen i charmerande Rovinj

  Ta det lugnt och njut av semestern! Om inte strandlivet lockar någon dag tar man sig enkelt in till Rovinj. Flera av dagarna gör vi också intressanta utflykter. Se vårt utflyktsprogram!

  I värmen i charmerande Rovinj
 • Utflykt: Båttur

  Vad sägs om en härlig båttur längs den vackra Adriatiska kusten!  Vi åker norrut från Porec till Limfjorden där vi gör ett stopp vid Piratgrottan. Sedan fortsätter vi till den lilla fiskebyn Vrsar där vi får fri tid att äta, bada & njuta av den charmiga byn. Pris ca 275:-

  Båttur
 • Utflykt: Venedig

  Följ med på heldagstur till den sägenomspunna staden med alla sina kanaler. Här får vi möjlighet att se Markusplatsen, Rialtobron och Dogepalatset. Venedig har ca 200 kanaler, 400 broar och är byggt som en labyrint. Passa på att njuta av äkta italiensk glass, beundra kyrkorna, palatsen och alla de andra vackra byggnader som staden har att erbjuda. För många är den absoluta höjdpunkten på vistelsen att glida fram under Venedigs broar i en gondol! Vad du än gör i denna romantikens stad, kommer minnen och intryck vara länge!
  Vi åker snabb-båt över som tar ca 3 timmar. Ombord finns ett litet café och även en taxfree shop. Pris ca 800:-

  Venedig
 • Utflykt: Pula

  Vi gör en halvdagstur ner till Istriens huvudstad Pula. På vägen ner får vi se några mysiga småbyar och vi stannar till vid Limfjorden. Vi besöker den vackra amfiteatern som staden är uppbyggd runt och som fortfarande används vid bla konserter och den årliga kroatiska filmfestivalen i juli. Förutom Amfiteatern finns här många andra byggnader och monument och tempel från romartiden. I Pula bor ca 62 000 invånare och det finns ett stort utbud av affärer för den shoppinglystne! Tid för lunch och shopping finns. Ingår i resans pris.

  Pula
 • Utflykt: Medeltida bergsbyar

  Det finns många medeltida mysiga bergsbyar i Istrien-Buzet, Motovun, Pazin, Livade, Buje och vi gör ett besök i några av dem. Bergsbyarna är bland annat kända för sin vita och svarta tryffel. Byarna är charmiga med sina trånga gränder och härliga människor.
  Lunchen äter vi på en lantgård där vi även får underhållning, sång och musik. Pris 350:-

  Medeltida bergsbyar
 • Dag 9: Vi påbörjar resan hemåt

  Avresa från Rovinj på morgonen. Vi åker norrut och över alperna till Wiedemar som ligger strax utanför Leipzig. Ca 110 mil

  Vi påbörjar resan hemåt
 • Dag 10: Åter på svensk mark

  Vi tar samma färjor som på nervägen. Beräknad återkomst till Göteborg ca kl 21:30. Därefter vidare med anslutningsbuss till respektive hemort. 

  Åter på svensk mark