Skip to main content

Vackra Toscana - La bella Italia!

med Florens, Siena, San Gimignano och Pisa
Sol, vackra vyer, god mat och en rejäl dos historia – här bjuds man på ett kulturellt överdåd!. Medelhavsklimatet gör att palmer, eucalyptus, magnolior oliver och inte minst vinrankor stortrivs. Naturens harmoni och de levnadsglada toscanarnas sinne för det vackra, kommer till uttryck i den allestädes närvarande konsten. Lägg därtill Florens, San Gimignano och Pisa. Vi erbjuder en resa med det bästa av Italien – La bella Italia!
 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • färjeresor,
 • vägskatter,
 • 9 övernattningar med del i dubbelrum,
 • 9 frukost & 9 middagar
 • alla utflykter enligt program
 • reseledarservice.

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Mahlow utanför Berlin

  Avresa tidigt på morgonen, stopp för fika vid Björkäng Vägkrog för de som har hungriga magar. Vi reser med färjorna mellan Helsingborg och Helsingör (20min) och mellan Gedser och Rostock (2tim). Väl i Tyskland åker vi den sista biten till Mahlow och vår övernattingshotell där middagen serveras. Ca 75 mil

 • Dag 2: Mahlow - Mills bei Hall

  Vår färd fortsätter söderut efter frukost mot Österrike. Vi stannar på lämpliga ställen för lunch och fika. Väl framme på vårt hotell väntar middag och sköna sängar. Ca 70 mil

 • Dag 3: Mills Bei Hall - Montecatini Terme

  Idag skall vi korsa Alperna via den fina vägen över Brennerpasset. Under dagen får vi många fina vyer. Framåt kvällen har vi kommit till Montecatini Terme och vårt hotell. Vi checkar in för 5 nätter och äter middag. På hotellet finns en inomhuspool. För att bada i den krävs badmössa. Ca 51 mil

 • Dag 4: Montecatini Terme

  Nu är det bara att njuta av vår lediga dag i Montecatini! Varför inte strosa omkring i Montecatini, ta kugghjulsbanan upp på Montecatini Alta eller bara slå sig ner på ett av stadens många caféer och betrakta folkvimlet över en espresso? Middag på kvällen.

  Montecatini Terme
 • Dag 5: Utflykt Pisa (halvdag)

  Mirakelplatsen gör skäl för sitt namn. Här finner vi den marmorklädda kyrkan, dopkapellet med sin enastående akustik och inte minst det lutande tornet. Ett fuskbygge på lösan grund och den största sevärdheten i Pisa. Efteråt fortsätter vi till Fattoria il Poggio där vi skall prova 6 viner, olivolja och äta middag. Åter till vårt hotell efteråt.

  Utflykt Pisa (halvdag)
 • Dag 6: Utflykt Florens

  I dag tar vi tåget till konsten och skönhetens Florens – en fantastisk stad rik på vackra byggnader och oskattbara konstsamlingar. Under vår promenad ser vi bl a guldsmedernas bro, kyrkan Santa Maria del Fiore och Dopkyrkan, känd för Paradisets portar. Vi har naturligtvis tid för egna upptåg också. Vi tar sedan tåget tillbaka till vårt hotell där middagen serveras.

  Utflykt Florens
 • Dag 7: Utflykt San Gimignano & Siena (heldagstur)

  Vi börjar dagen med att köra till Siena som troligen är den vackraste staden i Toscana. Medeltidsstaden Siena är förmodligen den vackraste staden i Toscana. Sienas viktigaste sevärdheter ligger runt den solfjädersformade Piazza del Campo. Här får vi en stadsrundtur med lokalguide. Efteråt fortsätter vi till ”Tornens stad” San Gimignano som ligger belägen på en höjd med vacker utsikt över det toscanska landskapet. Under medeltiden blev staden rik tack vare hantering av tyger, saffran och sitt läge utmed en känd pilgrimsled. Här får vi fri tid att besöka staden och också äta lunch eller kanske fika. Vi fortsätter sedan till Fattoria San Donato där vi skall prova 2 viner med tilltugg. Därefter återvänder vi till vårt hotell och middagen som väntar.

  Utflykt San Gimignano & Siena (heldagstur)
 • Dag 8: Montecatini Terme - Feldkirch

  Frukost och avresa. Vi reser den vackra vägen förbi Comosjön och strax därefter Luganosjön. Sedan kör vi genom Schweiz och kommer framåt kvällen till Feldkrich i Österrike där vi checkar in på Best Western Central Hotel Leonhard. Middag på kvällen. Ca 58 mil.

 • Dag 9: Feldkirch - Hildesheim

  Idag skall vi resa norrut genom Tyskland. I Hildesheim äter vi middag och övernattar på Van der Valk Hildesheim

 • Dag 10: Hildesheim och hem

  Resans sista dag tar oss förbi Hannover, Hamburg och Lübeck på vår färd till Sverige. Vi reser med färjorna mellan Puttgarden och Rödby (45min) och mellan Helsingör - Helsinborg (20min). Vid Björkäng Vägkrog gör vi resans sista stopp innan vi når Göteborg där anslutningsbussarna väntar. Ca 80 mil

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Lidköping Resecentrum Hpl S 04:15 21:55 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 04:30 21:40 0:-
Skara Busstation 04:35 21:30 0:-
Trollhättan Resecentrum HPL 14-15 04:45 21:20 0:-
Vara Järnvägstation 04:55 21:10 0:-
Vårgårda Järnvägstation 05:15 20:50 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 05:15 20:50 0:-
Ljungskile Busstationen 05:35 20:30 0:-
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 05:35 20:30 0:-
Stenungsund CircleK Spekeröd 05:50 20:10 0:-
Kungälv ST1 Eriksdal 06:00 19:50 0:-
Göteborg Gustav Adolfs torg Norra Hamngatan 06:30 19:30 0:-
Kungsbacka HPL C Tingberget 06:50 19:10 0:-
Varberg Björkäng Vägkrog 08:15 17:50 0:-
Falkenberg På östra sidan av stationen, HPL T (Violinvägen) 08:30 17:30 0:-
Halmstad Arenan huvudingången 08:55 17:10 0:-
Helsingborg Öresundslinjen bussincheckning 09:40 16:20 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Inhägnad parkering i Vänersborg
  Inhägnad parkering i Vänersborg Här kan du parkera din bil under din resa. Parkeringen är inhägnad och låst under nätter och när det är obemannat på företagen som delar parkeringen. Parkering sker på egen risk.
  Pris: 400:-
 • Inhägnad parkering i Vårgårda
  Inhägnad parkering i Vårgårda Du parkerar bilen i Vårgårda på Wallentinsvägen 3 på Vårgårdabuss inhägnade gård. Vi hämtar upp dig vid porten. Parkeringen är inhägnad och låst under nätter och när det är obemannat på företagen som delar parkeringen. Parkering sker på egen risk.
  Pris: 400:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 2 565:-
 • Platsbokning 200:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
15/9-2024 söndagToscana med Florens - 10 dagar
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 613 990:-Boka

Boende

Hotel Ambrosiano
Hotel Ambrosiano ligger bra beläget i Montecatini Terme, 4 minuters promenad från Montecatini järnvägsstation, och har rökfria rum med luftkonditionering, gratis WiFi i alla utrymmen. På hotellet finn...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.