Skip to main content

Dalslands kanal med Buss & båt

Dalslands Kanal är ansedd som en av de vackraste vattenvägarna i Europa och är både en kulturhistorisk skatt och unik naturupplevelse. De byggda kanalsträckorna är cirka 1 mil av sträckan och binder samman ett pärlband av naturliga vattenvägar i Sveriges mest sjörika område.
 
Under sommaren trafikerar sekelskiftesbåten M/S STORHOLMEN Dalslands Kanal mellan Håverud och Bengtsfors. Under den guidade kanalturen passerar du den unika Akvedukten i Håverud, orörd natur , moderna samhällen, gamla bruks-och herrgårdsmiljöer och totalt 16 slussar. Båten kom till kanalen 1937, där den har gått sedan dess.
Från hemorten tar vi bussen till Håverud där vi börjar med kaffe och fralla från bussens kök. Vid kajen väntar vår båt som vi stger ombord på. Under resan blir vi serverade lunch bestående av Håveruds populära varmrökta lax med tillbehör. I Bengtsfors byter vi färdmedel och sätter oss tillrätta i motorvagnen från DVVJ "De vackra vyernas järnväg". Väl åter i Håverud möter bussen upp oss igen och vi påbörjar vår resa hem.
 
Tänk på att man går från båten i Bengtsfors upp till järnvägstation vilket är en promenad på ca 700 meter.
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • Busskaffe,
 • Lunch,
 • Guidad båttur på Dalslands kanal mellan Håverud och Bengtsfors,
 • Tågresa Bengtsfors-Håverud.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresedatum Hemresa
00:00 00:00
Uddevalla Museet Kampenhof 08:05 19:20
Trollhättan Resecentrum Regionbussterminalen (längs spåret) 08:35 18:50
Vargön Fyrkanten 08:55 18:30
Vänersborg Parallellgatan 14 09:00 18:25
Frändefors Tempo 09:15 18:10
Brålanda Rasta 09:25 18:00

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
6/7 tisdagDalslands Kanal
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 25:-
> 6920:-Boka
25/8 onsdagDalslands Kanal
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 25:-
> 6920:-Boka

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

 • Resor i Coronatid

  Pga Coronapandemin så har det varit svårt med resor under en längre tid. Just nu börjar Europa att öppna upp igen och vi räknar med att komma igång med våra resor snart igen.

  Läget ändras hela tiden i länderna vi besöker och det som gäller i dag kanske inte gäller i morgon. Pga detta planerar vi att samtliga våra resor kommer att gå. Beslut om avresor skall ställas in tar vi ca 14 dagar före avresa. Då vet man mer om läget just nu. Vill man resa med på någon avgång bokar man in sig och bealar in resan enligt villkoren. Om vi tvingas ställa in resan återbetalar vi självklart inbetalda medel. Om ni har bokat en resa och inte vill följa med på avgången om den avgår gäller avbeställningsreglerna.

  För tillfället bokar du alla våra rundresor med öppet köp. När resandet är igång och vi anser oss kunna köra resan du är bokad på återkommer vi och kollar om du vill resa med. Alla våra resor i Sverige, shoppingresor och dagsresor har normala bokningsvillkor.