Skip to main content

Dalslands kanal med buss, båt & tåg

Dalslands kanal är ansedd som en av de vackraste vattenvägarna i Europa och är både en kulturhistorisk skatt och unik naturupplevelse. De byggda kanalsträckorna är cirka 1 mil av sträckan och binder samman ett pärlband av naturliga vattenvägar i Sveriges mest sjörika område.
 
Under sommaren trafikerar M/S Storholmen och M/S Dalslandia Dalslands kanal mellan Håverud och Bengtsfors. Under den guidade kanalturen passerar du den unika Akvedukten i Håverud, orörd natur, moderna samhällen, gamla bruks- och herrgårdsmiljöer och totalt 16 slussar och en höjdskillnad på 41 meter. M/S Storholmen (som vi åker med den 6/7) är byggd 1896 och kom till kanalen 1937, där den har gått sedan dess. M/S Dalslandia (som vi åker med den 25/8) är specialbyggd för Dalslands kanal av Träslövsläge varv  och den 15 juli 1973 gjorde hon sin jungfrutur på kanalen och var då helt nybyggd. Mellan hemorten och Håverud åker vi vår buss och på plats i Håverud blir det en förmiddagskaffe innan båtturen. En heldag i vackra Dalsland!
 
Till lunch serveras Håveruds populära Varmrökta lax, sallad, potatis och örtsås, smör & bröd. Ombord finns även caféförsäljning med fullständiga rättigheter.
 
Tillbaka från Bengtsfors till Håverud åker vi sedan med DVVJ, Dal- Västra Värmlands Järnväg. Eller De Vackra Vyernas Järnväg som den också kallas och det med all rätt.
 
Tänk på att man går från båten i Bengtsfors upp till järnvägstation vilket är en promenad på ca 700 meter.
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • Busskaffe,
 • Lunch,
 • Guidad båttur på Dalslands kanal mellan Håverud och Bengtsfors,
 • Tågresa Bengtsfors-Håverud.
Omdömen
 • Underbar båtresa
  Resenär
 • Det är alltid lika trevligt att resa med resemakarn, det har blivit en och annan resa ut i Europa ock Skottland 🤗😊
  Resenär
 • Det var en fantastisk resa! Fint väder , trevliga medresenärer, glad busschaufför, god mat på båten och mycket intressant om Dalsands kanal. Välorganiserad resa.
  Resenär
 • Mycket nöjd.. Väl tilltagen plats för servering av mat som var mycket god! Dock väldigt trångt på däck omöjligt hålla avstå d.
  Resenär
 • Väldigt trevliga dagsturer, jag har bokat upp mej på två till i sommar.
  Resenär
 • Allt till belåtenhet
  Resenär
 • Maten på båten och servicen TOPPEN TOPPEN
  Resenär
 • Jättefin resa! Tiderna hölls perfekt. Lite minus var att chauffören ej var med på båten/tåget men det gick bra ändå. Han ordnade med lite guidning av personalen på båten istället! Väl mött!!
  Resenär
 • Det hade räckt med att åka en kortare tur på Kanalen. Det blir lite tjatig med 16 slussar. Fast vädret och naturen och maten var bra.
  Resenär

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Uddevalla Museet Kampenhof 08:05 19:20 0:-
Trollhättan Resecentrum HPL 14-15 08:35 18:50 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 09:00 18:25 0:-
Frändefors Tempo 09:15 18:10 0:-
Brålanda Rasta 09:25 18:00 0:-
Håverud Bussparkeringen 10:00 17:30 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
13/7-2022 onsdagDalslands Kanal med buss, båt & tåg
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 25:-
2995:-Boka
22/8-2022 måndagDalslands Kanal med buss, båt & tåg
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 25:-
> 6995:-Boka

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.

 • Resa i Corona tid - Covidbevis

  Idagsläget krävs att man har ett sk Covidbevis med sig för att kunna resa och gå in på restauranger utomlands. Beviset får man efter genomgången Covid-sjukdom eller efter att ha tagit två vaccinsprutor. Den andra dosen får dock inte ligga längre än 270 dagar tillbaka i tiden. Har man covidbevis med sig så är det inga problem att resa igen. Tänk på att Covidsbeviset skall vara möjligt att visas fortlöpande under resan och även när man inte har mottagning på sin telefon. Ett bra tips är att ha beviset utskrivet eller sparat i telefonen så du kan visa det även utan mottagning.

  EU:s digitala Covidbevis (tidigare Gröna bevis eller Corona Pass) är en kostnadsfri e-tjänst där du kan få ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. Covidbevis är under en övergångsperiod ett måste för resor inom Europa. Covidbevis behövs ej för resor inom Svergie eller med Stena Line till Fredrikshamn. 

  Här är de olika stegen innan du kan ha ditt digitala bevis i din mobil, dator eller surfplatta.

  Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.

  1. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se .
  2. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.
  3. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

  Det tar ett antal dagar (högst sju dagar) efter vaccinering innan du kan hämta ut ditt vaccinationsbevis. Det beror på att den som utfört vaccineringen ska hinna lägga in uppgifterna i Nationella vaccinationsregistret.

  Beviset kan behöva visas vid flertal tillfällen under din resa. Ett tips är att ha det utskrivet eller sparat i telefonen så att dsu kan få fram det utan uppkoppling.

  Många länder kräver idag munskydd om man vistas inomhus i offentliga miljöer. Ta med munskydd på resan också.