Skip to main content

Dalslands kanal med Buss & båt

Status:
Ring för att boka

DALSLANDS KANAL

Dalslands Kanal är ansedd som en av de vackraste vattenvägarna i Europa och är både en kulturhistorisk skatt och unik naturupplevelse. De byggda kanalsträckorna är cirka 1 mil av sträckan och binder samman ett pärlband av naturliga vattenvägar i Sveriges mest sjörika område.

Under sommaren trafikerar sekelskiftesbåten M/S STORHOLMEN Dalslands Kanal mellan Håverud och Bengtsfors. Under den guidade kanalturen passerar du den unika Akvedukten i Håverud, orörd natur , moderna samhällen, gamla bruks-och herrgårdsmiljöer och totalt 16 slussar. Båten kom till kanalen 1937, där den har gått sedan dess.

Från hemorten tar vi bussen till Håverud där vi börjar med kaffe och fralla från bussens kök. Vid kajen väntar vår båt som vi stger ombord på. Under resan blir vi serverade lunch bestående av Håveruds populära varmrökta lax med tillbehör. I Bengtsfors byter vi färdmedel och sätter oss tillrätta i motorvagnen från DVVJ "De vackra vyernas järnväg". Väl åter i Håverud möter bussen upp oss igen och vi påbörjar vår resa hem.

Tänk på att man går från båten i Bengtsfors upp till järnvägstation vilket är en promenad på ca 700 meter.

 

 

 

 

Sök resa