Skip to main content

Dalslands kanal med buss, båt & tåg

Dalslands kanal är ansedd som en av de vackraste vattenvägarna i Europa och är både en kulturhistorisk skatt och unik naturupplevelse. De byggda kanalsträckorna är cirka 1 mil av sträckan och binder samman ett pärlband av naturliga vattenvägar i Sveriges mest sjörika område.
 
Under sommaren trafikerar M/S Storholmen och M/S Dalslandia Dalslands kanal mellan Håverud och Bengtsfors. Under den guidade kanalturen passerar du den unika Akvedukten i Håverud, orörd natur, moderna samhällen, gamla bruks- och herrgårdsmiljöer och totalt 16 slussar och en höjdskillnad på 41 meter. M/S Storholmen (som vi åker med den 6/7) är byggd 1896 och kom till kanalen 1937, där den har gått sedan dess. M/S Dalslandia (som vi åker med den 25/8) är specialbyggd för Dalslands kanal av Träslövsläge varv  och den 15 juli 1973 gjorde hon sin jungfrutur på kanalen och var då helt nybyggd. Mellan hemorten och Håverud åker vi vår buss och på plats i Håverud blir det en förmiddagskaffe innan båtturen. En heldag i vackra Dalsland!
 
Till lunch serveras Håveruds populära Varmrökta lax, sallad, potatis och örtsås, smör & bröd. Ombord finns även caféförsäljning med fullständiga rättigheter.
 
Tillbaka från Bengtsfors till Håverud åker vi sedan med DVVJ, Dal- Västra Värmlands Järnväg. Eller De Vackra Vyernas Järnväg som den också kallas och det med all rätt.
 
Tänk på att man går från båten i Bengtsfors upp till järnvägstation vilket är en promenad på ca 700 meter.
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • Busskaffe,
 • Lunch,
 • Guidad båttur på Dalslands kanal mellan Håverud och Bengtsfors,
 • Tågresa Bengtsfors-Håverud.
Omdömen
 • Underbar båtresa
  Resenär
 • Det är alltid lika trevligt att resa med resemakarn, det har blivit en och annan resa ut i Europa ock Skottland 🤗😊
  Resenär
 • Det var en fantastisk resa! Fint väder , trevliga medresenärer, glad busschaufför, god mat på båten och mycket intressant om Dalsands kanal. Välorganiserad resa.
  Resenär
 • Mycket nöjd.. Väl tilltagen plats för servering av mat som var mycket god! Dock väldigt trångt på däck omöjligt hålla avstå d.
  Resenär
 • Väldigt trevliga dagsturer, jag har bokat upp mej på två till i sommar.
  Resenär
 • Allt till belåtenhet
  Resenär
 • Maten på båten och servicen TOPPEN TOPPEN
  Resenär
 • Jättefin resa! Tiderna hölls perfekt. Lite minus var att chauffören ej var med på båten/tåget men det gick bra ändå. Han ordnade med lite guidning av personalen på båten istället! Väl mött!!
  Resenär
 • Det hade räckt med att åka en kortare tur på Kanalen. Det blir lite tjatig med 16 slussar. Fast vädret och naturen och maten var bra.
  Resenär

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Uddevalla Museet Kampenhof 08:05 19:20 0:-
Trollhättan Resecentrum HPL 14-15 08:35 18:50 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 09:00 18:25 0:-
Frändefors Tempo 09:15 18:10 0:-
Brålanda Rasta 09:25 18:00 0:-
Håverud Bussparkeringen 10:00 17:30 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Tillval och tillägg

Rumsval och övrigt

 • Platsbokning i bussen 50:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
4/7-2023 tisdagDalslands Kanal med buss, båt & tåg
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 25:-
> 61 095:-Boka
8/8-2023 tisdagDalslands Kanal med buss, båt & tåg
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 25:-
> 61 095:-Boka

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.