Skip to main content

Ålesund med Geirangerfjorden och Trollstigen

En triologi i några av Norges bästa och vackraste sevärdheter erbjuds på denna trevliga tur till vårt västra grannland. Följ med till norska fjordar och fjäll. Vi upplever en kryssning genom branta Geirangerfjorden och i vackra jugendstaden Ålesund övernattar vi innan vi tar oss an Trollstigen!
 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • 3 nätter på hotell med del i dubbelrum,
 • 3 frukost,
 • 3 middagar,
 • Kryssning på Geirangerfjorden,
 • Utflykter enligt program,
 • Reseledarservice.
Våra resenärers betyg för resan
4,6 av 5
: 4 av 5 stjärnor
Baserat på 80 kundenkäter
 • Detta var min första bussresa och den var över förväntan. Definitivt inte min sista.
  Resenär
 • Kunnig personal, fina hotell bra resvägar med vackra vyer. Bra med anvisningar till parkeringen. Mindre bra sen ankomst till middagen trots det är vi mycket nöjda med resan😊
  Resenär
 • Mkt skicklig, lugn o trevlig chaufför, mkt engagerad o kunnig reseledare. Båda hade ett mkt bra bemötande. Guiden i Ålesund kunnig o intressant att lyssna på. Hela resan hade ett kanon upplägg med många fina stopp 👍🏻
  Resenär
 • Mycket trevlig resa med fantastisk natur. En kunnig och rolig reseledare. Mycket duktig chaufför
  Resenär
 • Perfekt! Helnöjda
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Norge och Fagernes

  Vår bussresa startar på morgonen från våra hemorter. Via stopp i Tanum, för fika för de som önskar, kommer vi till Oslo. Vår chaufför stannar centralt och vi får några timmar på oss att utforska staden. Framåt kvällen kommer vi till Scandic Valdres i Fagernes (Avgången 28/6 bor vi på Bergo hotel i Beitostölen) där vi checkar in och får middag.

  Mot Norge och Fagernes
 • Dag 2: Geiranger & Geirangerfjorden till Ålesund

  Turen fortsätter på morgonen upp genom den vackra fjällvärlden. Vi kommer in i Ottadalen och i Lom stannar vi vid den vackra stavkyrkan (entré ingår ej) som byggdes på 1200-talet. Färden fortsätter vidare mot Geiranger som vi når via den vackra vägen ner mot fjorden. Väl framme får vi en liten stund vid de små bodarna, i hamnen i Geiranger, innan vi rullar ombord på fartyget som tar oss till Hellesylt. Ombord njuter vi av de mäktiga fjällen som kantar vår väg ut genom Geirangerfjorden. Vi passerar ”Sju systrar", ett av de mäktiga vattenfallen och flera vackra bondgårdar som klamrar sig fast i fjället. Efter att vi kört iland tar vi oss på vackra vägar till Ålesund och centrala Scandic Parken Hotel där vi checkar in och äter middag. Kanske tar någon en kvällspromenad i den vackra staden innan vi släcker lampan för kvällen.

  Geiranger & Geirangerfjorden till Ålesund
 • Dag 3: Via Trollstigen till Otta

  På morgonen efter frukost tittar vi på ”Norges vackraste by” som byggdes i början på 1900-talet, efter den stora branden 1904 som ödelade dåvarande Ålesund. Färden går därefter vidare på vackra vägar mot nästa höjdpunkt på resan. Vi skall åka Trollstigen! Vägsträckan var ursprungligen allfarvägen mellan inlandet och västkusten. Idag är det mest en turistväg, men hiskeligt vacker! Vägen går genom 11 hårnålskurvor och är idag en av Norges populäraste turistattraktioner. I Otta checkar vi in på vårt hotell och äter middag.

  Via Trollstigen till Otta
 • Dag 4: Från Otta via Gudbrandsdalen hemåt.

  Efter frukost forsätter färden söderut genom den vackra Gudbrandsdalen. Vi passerar OS-byarna Lillehammer och Hamar innan vi via Oslo når västkusten igen. Under kvällen är vi åter i våra hemorter efter en vacker resa i vårt grannland Norge.

  Från Otta via Gudbrandsdalen hemåt.

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 06:20 19:10 0:-
Vårgårda Järnvägsstaionen 06:45 18:50 0:-
Göteborg Stena Line Danmarksterminalen 07:00 18:20 0:-
Vara Järnvägsstaionen 07:05 18:30 0:-
Grästorp Järnvägsstationen 07:20 18:05 0:-
Kungälv ST1 Eriksdal 07:30 18:00 0:-
Trollhättan Resecentrum HPL 14-15 07:45 17:45 0:-
Stenungsund Hpl Munkeröd 07:50 17:40 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 08:00 17:30 0:-
Ljungskile Bussterminalen 08:10 17:20 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 08:30 17:00 0:-
Håby Rasta 08:50 16:25 0:-
Tanum Rasta 09:45 15:30 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
24/8-2022 onsdagVackra Norge - Geiranger, Ålesund & Trollstigen
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
Fullbokad, väntelista5 290:-Boka på väntelista

Boende

Ålesund
Fagernes Scandic Valdres **** (Avgång 28/6 bor vi på Bergo hotel **** i Beitostölen) Ålesund Scandic Parken**** I hjärtat av Ålesund, med stadsparken och Fjellstua som grannar, hittar du Scandic Parke...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.