Ålesund med Hurtigruten och Trollstigen

En triologi i några av Norges bästa och vackraste sevärdheter erbjuds på denna trevliga tur till vårt västra grannland. Följ med till norska fjordar och fjäll. Vi upplever Trollstigen, en kryssning med Hurtigruten genom Geirangerfjorden. I vackra jugendstaden Ålesund övernattar vi innan vi tar oss an Trollstigen!

Pris:
4 390:-
Dagar:4
Bussresa, 3 nätter på hotell med del i dubbelrum, 3 frukost och 3 middagar. Halvdagsresa med Hurtigruten och utflykter enligt program, reseledarservice.
Transportsätt:Buss
Boka resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Beitostölen
Vår bussresa startar på morgonen från våra hemorter. Via stopp i Tanum för fika för de som önskar kommer vi till Oslo. Vår chaufför stannar centralt och vi får några timmar på oss att utforska staden. Framåt kvällen kommer vi till Radison BLU Resort i Beitostölen där vi checkar in och får middag.

Dag 2 Beitostölen – Geiranger - Hurtigruten - Ålesund
Turen fortsätter på morgonen upp genom den vackra fjällvärlden. Vi kommer in i Ottadalen och i Lom stannar vi vid den vackra stavkyrkan (entré ingår ej) som byggdes på 1200-talet. Färden fortsätter vidare mot Geiranger som vi når via den vackra vägen ner mot fjorden. Väl framme får vi en liten stund vid de små bodarna, i hamnen i Geiranger, innan vi går ombord på Hurtigrutens fartyg. Ombord njuter vi av de mäktiga fjällen som kantar vår väg ut genom Geirangerfjorden. Vi passerar ”Sju systrar", ett av de mäktiga vattenfallen och flera vackra bondgårdar som klamrar sig fast i fjället. I Ålesund kliver vi av Hurtigrutens fartyg och tar oss till centrala Scandic Parken Hotel där vi checkar in och äter middag. Vårt hotell ligger centralt och man tar sig enkelt ut i den vackra staden på en promenad efter maten.

Dag 3 Ålesund - Trollstigen - Dombås
På morgonen efter frukost tittar vi på ”Norges vackraste by” som byggdes i början på 1900-talet, efter den stora branden 1904 som ödelade dåvarande Ålesund. Färden går därefter vidare på vackra vägar mot nästa höjdpunkt på resan. Vi skall åka Trollstigen! Vägsträckan var ursprungligen allfarvägen mellan inlandet och västkusten. Idag är det mest en turistväg, men hiskeligt vacker! Vägen går genom 11 hårnålskurvor och är idag en av Norges populäraste turistattraktioner. I Dombås checkar vi in på Dombås Hotell och äter middag.

Dag 4 Dombås – Hemorten
Efter frukost forsätter färden söderut genom den vackra Gudbrandsdalen. Vi passerar OS-byarna Lillehammer och Hamar innan vi via Oslo når västkusten igen. Under kvällen är vi åter i våra hemorter efter en vacker resa i vårt grannland Norge.

Allt detta ingår

  • Bussresa
  • 3 övernattningar på hotell med del i dubbelrum (enkelrumstillägg 820:-)
  • 3 frukostar
  • 3 middagar
  • Halvdagsresa med Hurtigruten
  • Utflykter enligt program
  • Reseledarservice.

Vad tycker tidigare resenärer

Avgång 2015-07-02
Fantastisk resa med underbara chauffören Kent-Ove och reseledaren Johnny. Vi kommer tillbaka på många fler resor
Marianne

Jag glömde min tandborste i Beitostölen, förövrigt var resan helt underbar!
Brålandabo

Hotell

Ålesund

Ålesund

****
Beitostölen Radisson BLU Resort **** Hotellet ligger 900 m över havet och har nära till centrum där man hittar shopping och restauranger. På hotellet finns restaurang, bar, inomhuspool, gym och spa. Alla rum har 24-timmars service, hårtork, tv, telefon och WiFi. Ålesund Scandic Parken**** Beläget i centrum av Ålesund. Det finns restaurang, bar, WiFi och bastu på hotellet. Dombås Dombås Hotell*** Hotellet är beläget...

Avgångar & priser

Avresa Avreseort Destination Lediga platser Från pris
8/7 Se alla Ålesund med Hurtigruten > 6 4 390:- BokaMer information
Avresa Avreseort Destination Lediga platser Från pris
18/7 Se alla Ålesund med Hurtigruten > 6 4 390:- BokaMer information
Avresa Avreseort Destination Lediga platser Från pris
5/8 Se alla Ålesund med Hurtigruten > 6 4 390:- BokaMer information