Ålesund med Geirangerfjorden och Trollstigen

Pris från:
4 790:-
Dagar:4
Bussresa, 3 nätter på hotell med del i dubbelrum, 3 frukost och 3 middagar. Kryssning på Geirangerfjorden och utflykter enligt program, reseledarservice.
Boka resa

En triologi i några av Norges bästa och vackraste sevärdheter erbjuds på denna trevliga tur till vårt västra grannland. Följ med till norska fjordar och fjäll. Vi upplever en kryssning genom branta Geirangerfjorden och i vackra jugendstaden Ålesund övernattar vi innan vi tar oss an Trollstigen!

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Beitostölen
Vår bussresa startar på morgonen från våra hemorter. Via stopp i Tanum, för fika för de som önskar, kommer vi till Oslo. Vår chaufför stannar centralt och vi får några timmar på oss att utforska staden. Framåt kvällen kommer vi till Radisson Blu Resort i Beitostölen där vi checkar in och får middag.

Dag 2 Beitostölen – Geiranger - Geirangerfjorden - Ålesund
Turen fortsätter på morgonen upp genom den vackra fjällvärlden. Vi kommer in i Ottadalen och i Lom stannar vi vid den vackra stavkyrkan (entré ingår ej) som byggdes på 1200-talet. Färden fortsätter vidare mot Geiranger som vi når via den vackra vägen ner mot fjorden. Väl framme får vi en liten stund vid de små bodarna, i hamnen i Geiranger, innan vi rullar ombord på fartyget som tar oss till Hellesylt. Ombord njuter vi av de mäktiga fjällen som kantar vår väg ut genom Geirangerfjorden. Vi passerar ”Sju systrar", ett av de mäktiga vattenfallen och flera vackra bondgårdar som klamrar sig fast i fjället. Efter att vi kört iland tar vi oss på vackra vägar till Ålesund och centrala Scandic Parken Hotel där vi checkar in och äter middag. Kanske tar någon en kvällspromenad i den vackra staden innan vi släcker lampan för kvällen.

Dag 3 Ålesund - Trollstigen - Dombås
På morgonen efter frukost tittar vi på ”Norges vackraste by” som byggdes i början på 1900-talet, efter den stora branden 1904 som ödelade dåvarande Ålesund. Färden går därefter vidare på vackra vägar mot nästa höjdpunkt på resan. Vi skall åka Trollstigen! Vägsträckan var ursprungligen allfarvägen mellan inlandet och västkusten. Idag är det mest en turistväg, men hiskeligt vacker! Vägen går genom 11 hårnålskurvor och är idag en av Norges populäraste turistattraktioner. I Dombås checkar vi in på Dombås Hotell och äter middag.

Dag 4 Dombås – Hemorten
Efter frukost forsätter färden söderut genom den vackra Gudbrandsdalen. Vi passerar OS-byarna Lillehammer och Hamar innan vi via Oslo når västkusten igen. Under kvällen är vi åter i våra hemorter efter en vacker resa i vårt grannland Norge.

Allt detta ingår

  • Bussresa
  • 3 övernattningar på hotell med del i dubbelrum (enkelrumstillägg 990:-)
  • 3 frukostar
  • 3 middagar
  • Kryssning på Geirangerfjorden
  • Utflykter enligt program
  • Reseledarservice

Vad tycker tidigare resenärer

Avgång 2015-07-02
Fantastisk resa med underbara chauffören Kent-Ove och reseledaren Johnny. Vi kommer tillbaka på många fler resor
Marianne

Jag glömde min tandborste i Beitostölen, förövrigt var resan helt underbar!
Brålandabo

 

Avgång 2019-08-04

Precis deltagit på er resa till Norge Geiranger etc . Vill framföra att Heikki är en fantastiskt duktig, lugn och flexibel reseledare. Trots trasig buss och problem med båtar på fjorden lyckades han styra om och ge oss en fantastisk resa. Stort tack! Kommer gärna att resa med er igen!  Yvonne.

 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
29/6Se allaVackra Norge, Ålesund med Geirangerfjorden och Trollstigen> 64 790:-BokaMer information
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
15/7Se allaVackra Norge, Ålesund med Geirangerfjorden och Trollstigen> 64 790:-BokaMer information
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
3/8Se allaVackra Norge, Ålesund med Geirangerfjorden och Trollstigen> 64 790:-BokaMer information
AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
17/8Se allaVackra Norge, Ålesund med Geirangerfjorden och Trollstigen> 64 790:-BokaMer information

Hotell

Ålesund

Ålesund

Beitostölen Radisson Blu Resort **** Hotellet ligger 900 m över havet och har nära till centrum där man hittar shopping och restauranger. På hotellet finns restaurang, bar, inomhuspool, gym och spa. A...