Skip to main content

Tre alpländer med Mainau & BerninaExpressen

Njut av Bregenz på Bodensjöns södra strand alldeles i skydd av alperna. Staden ligger i Österrike inklämd i hörnet mellan Liechtenstein, Schweiz och Tyskland. Här bor vi i fem nätter på centrala hotel Messmer, ett av våra favorithotell. Vi gör vi intressanta utflykter, Furstendömet Lichtenstein, Bodensjön med Mainau och en vacker resa över Alperna med glaciärtåget Bernina Expess till Italien står bland annat på programmet. Resan lockar också med vackra omgivningar, trevliga utflykter och en mysig alpstad där vi bor på alldeles på randen av vackra Bodensjön.

 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • Del i dubbelrum,
 • 7 frukostar,
 • 7 middagar,
 • Alla utflykter enligt program,
 • Reseledarservice
 • Resan arrangeras tillsammans med Vikingbuss i Linköping
Omdömen
 • Anders var en mycket väl förberedd och kunnig reseledare.Martin körde lugnt och säkert.
  Resenär
 • Reseruten, hotell, guide, chaufför, resesällskap i bussen plus underbart väder.
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Hannover

  Vi reser från våra respektive hemorter under morgonen. I Varberg stannar vi på Björkäng Vägkrog. Via färjorna mellan Helsingborg – Helsingör och mellan Rödby – Puttgarden når vi snart Tyskland. Vi passerar utanför Hamburg och kör över Lüneburger Heide innan vi kommer till Hannover och vårt hotell. Incheckning och middag. Ca 75 mil.

  Mot Hannover
 • Dag 2: Vi kör vidare söderut mot Bregenz

  Efter frukost fortsätter färden söderut. Under förmiddagen passerar vi Kassel och Kirchheim. Lunch äter vi i trakten av Würzburg. Framåt kvällen har vi kommit till Österrike och vårt hotell i centrala Bregenz. Vi checkar in för fem nätter på förnämliga Hotel Messmer. Varje kväll serveras middag på hotellet. Ca 65 mil.

  Vi kör vidare söderut mot Bregenz
 • Dag 3: Utflykt till furstendömet Lichtenstein.

  Halvdagstur till det lilla furstendömet Lichtenstein. Här kan fursteparet se hela sitt hertigdöme från sitt sovrumsfönster! Lichtenstein har egna frimärken och en söt liten stadskärna som vi besöker. På vägen tillbaka åker vi vackra vägar och har resten av dagen till eget förfogande 

  Utflykt till furstendömet Lichtenstein.
 • Dag 4: Med Berninia Express över Alperna till Italien

  Efter tidig frukost far vi till Chur där vi går ombord på Bernina Express. Tåget kommer att ta oss över den världsberömda och UNESCO skyddade Albulalinjen. I St Moritz tar Berninalinjen över och vi fortsätter klättra uppåt. I Berninapass når vi resans högsta punkt på 2 253 m.ö.h. Därefter klättrar vi neråt och kommer vid lunchtid till Tirano som vi tittar närmare på innan vår buss möter för färd tillbaka.

  Med Berninia Express över Alperna till Italien
 • Dag 5: Runt Bodensjöns stränder

  Efter frukost beger vi oss till Blomsterön Mainau. Vi njuter av denna fantastiska plats som skapades av Lennart Bernadotte med familj. Idag är det dottern Bettina som förvaltar ön och ser till att allt det vackra bevaras och givetvis fortsätter att utvecklas. Färden fortsätter med färja över sjön till Meersburg. Vi följer sedan sjöns östra strand åter till Bregenz.

  Runt Bodensjöns stränder
 • Dag 6: Ledig dag i Bregenz

  Idag slappnar vi av i Bregenz. Vi har möjlighet att åka en tur på Bodensjön med någon av kryssningsbåtarna, kanske bara kika på shoppinggatorna vid vårt hotell eller en tur med linbanan Pfänderbahn upp på bergen och njuta av alpluften. Vill du ha tips på aktiviteter, kolla med din reseledare.

  Ledig dag i Bregenz
 • Dag 7: Mot Berlin

  Efter frukost tar vi åter plats i bussen för färd norrut. Via Bayreuth och Leipzig når vi snart Berlin där vi stannar i utkanten för middag och övernattning. Ca 70 mil

  Mot Berlin
 • Dag 8: Hemåt igen

  Idag tar vi den sista biten hem. Vi kör mot Rostock där vår färja tar oss åter till Danmark. I Helsingborg stöter vi återigen på svensk mark. Vid 19:30 är vi i Göteborg där anslutningsbussar väntar. Ca 70 mil

  Hemåt igen

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Lidköping Resecentrum Hpl S 04:15 21:55 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 04:30 21:40 0:-
Skara Busstation 04:35 21:30 0:-
Trollhättan Resecentrum HPL 14-15 04:45 21:20 0:-
Vara Järnvägstation 04:55 21:10 0:-
Vårgårda Järnvägstation 05:15 20:50 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 05:15 20:50 0:-
Ljungskile Busstationen 05:35 20:30 0:-
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 05:35 20:30 0:-
Stenungsund CircleK Spekeröd 05:50 20:10 0:-
Kungälv ST1 Eriksdal 06:00 19:50 0:-
Göteborg Gustav Adolfs torg Norra Hamngatan 06:30 19:30 0:-
Kungsbacka HPL C Tingberget 06:50 19:10 0:-
Varberg Björkäng Vägkrog 08:15 17:50 0:-
Falkenberg På östra sidan av stationen, HPL T (Violinvägen) 08:30 17:30 0:-
Halmstad Arenan huvudingången 08:55 17:10 0:-
Helsingborg Öresundslinjen bussincheckning 09:40 16:20 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Inhägnad parkering i Vänersborg
  Inhägnad parkering i Vänersborg Här kan du parkera din bil under din resa. Parkeringen är inhägnad och låst under nätter och när det är obemannat på företagen som delar parkeringen. Parkering sker på egen risk.
  Pris: 320:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 3 395:-
 • Platsbokning i bussen 200:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
31/8-2024 lördagTre alpländer 8 dagar med Mainau och glaciärtåg
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
Reseledare: Anders
> 613 990:-Boka

Boende

Hotel Gasthof Löwen
Feldkirch Hotel Gasthof Löwen Centralt beläget hotell med bra standard. Hotellet har 72 rum som alla är utrustade med badrum / toalett, dusch, hårtork, radio, telefon, kabel-TV, stort skrivbord Wi-Fi...
Hotel Messmer
Bregenz Hotel Messmer**** Hotel Messmer ligger i centrala Bregenz, bara 100 meter från Bodensjön och 5 minuters promenad från konserthuset. Alla rökfria rum på Messmer Hotel har gratis WiFi, en miniba...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat. 

 • Försäkring

  I de flesta hemförsäkringar och villahemförsäkringar ingår en reseförsäkring som gäller i 45 dagar. Ska du vara borta längre än vad din eventuella hemförsäkring täcker för att till exempel studera eller arbeta, eller om du ska ägna dig åt riskfyllda aktiviteter, behöver du teckna ett utökat reseskydd för att vara säker på att just ditt ändamål med resan täcks av en försäkring. Kontrollera detta med ditt försäkringsbolag.