Skip to main content

Hoj i Mosel

En riktig njutarresa för er som gillar att cykla. Vi gör korta etapper och längs vägen tar vi det lugnt, äter lunch, provar vin och njuter av den enkla cyklingen som går nedströms läng Mosels stränder. Vi cyklar den vackraste biten från Trier till Cochem. De som vill kan boka till elcykel för att göra resan extra bekväm, vi andra får trampa på med våra 8-växlade cyklar!

Våra resenärers betyg för resan
3,8 av 5
: 3 av 5 stjärnor

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Bremen

  Avresa på morgonen från hemorten med vår bekväma buss. Vi åker färjorna mellan Helsingborg – Helsingör och mellan Rödby – Puttgarden. På kvällen kommer vi till vårt hotell i Bremen. Middag på kvällen. Ca 65 mil

  Hemorten - Bremen
 • Dag 2: Bremen - Trier

  Efter frukost kör vår buss söderut mot Mosel. Vi kommer till Tysklands äldsta stad Trier där vi checkar in på Vienna House Easy. På tio minuter till fots når man snabbt den gamla stadskärnan. På kvällen äter vi middag på vårt hotell. Ca 48 mil

  Bremen - Trier
 • Dag 3: Cykeldag Trier – Bernkastel-Kues

  Efter frukost provar vi ut våra cyklar och beger oss ner längs med Mosel. Tröttnar man på att cykla kan man göra vår chaufför sällskap och enkelt ställa in cykeln i bagaget. Väl framme i Bernkastel-Kues checkar vi in på Gasthof Hotel Zur Post. Innan middagen passar vi på att prova vin hos en vinbonde. Cykelsträcka ca 60 km cykel.

  Cykeldag Trier – Bernkastel-Kues
 • Dag 4: Cykeldag - Bernkastel-Kues – Zell

  På morgonen trampar vi iväg nedströms. Vi stannar i någon mysig vinby och äter lunch. Väl framme i Zell kan vi bese staden och kanske köpa någon flaska av det berömda vinet Schwarzer Katz. Vi provar de goda Moselvinerna hos en vinbonde och efteråt ställer vi våra cyklar hos vinbonden och sätter oss i bussen. Resan tar oss till Cochem där vi checkar in för två nätter på Hotel Noss mitt i staden. Middag på hotellet. Cykelsträcka 44 km.

  Cykeldag - Bernkastel-Kues – Zell
 • Dag 5: Cykeldag - Zell - Cochem

  Vi sätter oss i bussen och kör till Zell där våra cyklar väntar och vi fortsätter vår cykling mot Cochem. Vi stannar på fina ställen för fika och lunch. Väl framme i Cochem lämnar vi åter våra cyklar innan vi kan njuta av den underbara vinbyn. Middag på kvällen 40 km cykel.

  Cykeldag - Zell - Cochem
 • Dag 6: Cochem - Hannover

  Efter frukost packar vi vår buss och far mot Koblenz och storslagna Deutsche Eck. Vi fortsätter sedan längs Rehn till Rüdesheim där vi får tid att se den mysiga staden och för att äta lunch. Därefter far vi norrut till Hannover till vårt hotell där vi checkar in och får middag. Ca 46 mil

  Cochem - Hannover
 • Dag 7: Hannover - hemorten

  Tack och farväl till kontinenten för denna gång! Snabbt tar vi oss åter till Sverige. Vi kör samma vägar som på nerresan och är åter i Göteborg ca 20:00 där anslutningsbussar väntar för färd till hemorterna. Ca 72 mil 

Karta

Boende

Mosel
Bremen InterCityHotel Bremen***+ Beläget vid järnvägstationen i Bremen. Trier Vienna House Easy Trier**** Beläget vid Kaiserthermen på gångavstånd från centrum. Hotellet har restaurang och loungebar...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Information om cyklarna

  Cyklarna är 8 växlade med fot och handbroms. På cyklarna finns det cykelkorg. Mot tillägg kan man boka elcykel. Tillägget syns i bokningsmotorn.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.