Bergen med Sognefjord och Hardangervidda

Vackra vägar på Vestlandet
Följ med på en fin resa i Norge. Vi åker den natursköna vägen över fjällområdet Hardangervidda och sedan längs vackra Hardangerfjorden till Bergen där Bryggen är en given attraktion. Efter en rundtur i Bergen kommer vi till fjordarnas fjord, Sognefjorden och FN skyddade Näröyfjorden där vi gör en fin båttur. 
 • Fler bilder
Inkluderat i resan
Bussresa, 3 övernattningar med del i dubbelrum inkl frukost, 2 middagar, Panorama filmen om Hardangervidda, 1 lunchbuffé, båttur på Sognefjorden och reseledarservice.
Omdömen
 • Kicki var fantastisk! Mycket trevlig och gav intressant information på en lagom nivå!
  Resenär
 • Strålande!!
  Resenär
 • En helt igenom väldigt lyckad resa där allt var välorganiserat och mycket trevligt upplagt! Min första bussemester men absolut inte den sista. Stort tack från mig och min reskamrat!
  Resenär
 • Bättre chaufför än Örjan, kan ni inte ha! Toppen!
  Resenär
 • Den som gillar semestra med buss på detta vis, kan vi gärna rekommendera era resor till!
  Resenär
 • Bra med centralt boende i Bergen.
  Resenär
 • Anders var påläst och en mycket bra guide.
  Resenär
 • Bra service med tillgång på fika på bussen och Anders var en rolig prick.
  Resenär
 • Som vanligt. 5+
  Resenär
 • Jag gillar åka buss. Bussen var som vanligt mycket bra.
  Resenär
 • Chauffören var mycket trevlig och han körde kanonbra. Han frågade mej också om jag behövde hjälp som jag hövligt tackade nej.
  Resenär
 • Man blev serverat gratis kaffe med kaka och jag fick mitt vatten som vanligt
  Resenär
 • Ja helt självklart. Höjdpunkten på resan för mej var båten mellan Gudvangen - Flåm. Stalheim rankas högt. En av Norges finaste utsikt. När solen i Bergen lyser så är det så himla fint.
  Resenär
 • Jonny körde lugnt och säkert TOPPENBRA
  Resenär
 • Vi är mycket nöjda
  Resenär
 • Har redan rekommenderat resan.
  Resenär
 • AC = så skönt Eluttag = tjoho
  Resenär
 • Jag gick ju i terapi hos Johnny. Inte alls lika höjdrädd. Han förde fram bussen på ett mycket fint sätt
  Resenär
 • Högfjällshotellen var kanonbra
  Resenär
 • Anders spelade bra musik. Underhöll med sketcher. Beskrev historia på ett mycket intressant sätt. Rapporterade om dagsaktuella nyheter. Helt enkelt kanonbra. -vilken kille
  Resenär
 • Den bästa resa jag gjort
  Resenär
 • Har berättat för alla jag pratat med vilken underbar resa
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Norge!

  Vi reser på morgonen från våra respektive hemorter mot Norge, vi stannar i Tanum på Rasta för kaffestopp för de som önskar få något i magen. Vi passerar Oslofjorden via den väldiga tunneln mot Drammen och kör till Kongsberg där vi stannar för lunch på egen hand. På kvällen når vi Geilo och fina Bardöla Höyfjellshotell där vi checkar in och äter middag. På hotellet finns inom- och utomhuspool.

  Mot Norge!
 • Dag 2: Över Hardangervidda längs Hardangerfjorden till Bergen

  Efter frukost sätter vi oss tillrätta i bussen och far mot Bergen över Hardangervidda som är den högsta högfjällsplatån i Europa. Över fjället går också Bergensbanan som blev berömd för oss svenskar genom Jan Guillous bok ”Brobyggarna” som handlar om de vedermödor som genomleds under bygget av järnvägen. Vi följer järnvägen som idag bitvis går genom väldiga tunnelsystem. Efter ett stopp vid vackra Vöringsfossen kommer vi till Eidfjord där vi stannar till och tittar på panoramafilmen på Norsk naturcenter. Vi fortsätter sedan den vackra vägen längs Hardangerfjorden till Norheimsund. Här serveras vi en god lunchbuffé på Thon Hotel Sandven. Efteråt fortsätter resan mot Bergen där en guide möter upp vår buss för en stadsrundtur. Vi checkar in på vårt hotell som ligger mitt i händelsernas centrum. Kvällen är fri att ta sig an en av Norges trevligaste städer, kanske lockar en tur med bergbanan upp på stadsfjället Flöjen!

  Över Hardangervidda längs Hardangerfjorden till Bergen
 • Dag 3: Norge i ett nötskal

  Efter frukost tar vi bussen via Voss och vi passerar också vackra Tvindefossen innan vi kommer till Gudvangen. Härifrån tar vi en kryssningsbåt genom den fantastiska Näröyfjorden, upptagen på Unescos världsarvslista, och Aurlandsfjorden vilket är de inre delarna av Sognefjorden. En tur med många vackra vyer över höga fjäll, vattenfall, små gårdar och byar. Väl på kajen i Flåm har vi lite tid att titta på de många turistshopparna och kanske inhandla en "Lusekofte". Vi tar vår buss och fortsätter färden till Storefjell Resort Hotell i Gol. Middag på hotellet på kvällen.

  Norge i ett nötskal
 • Dag 4: Hemåt igen!

  Vi vänder hemåt och stannar i Oslo för en lunchpaus innan vi fortsätter mot Sverige och Tanums Rasta där vi gör ett kaffe- och bensträckarstopp.

  Hemåt igen!

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Alingsås parkeringen mellan Stråhles Allé och järnvägens södra sida, vid biltvätten 06:20 19:10 0:-
Vårgårda Järnvägsstaionen 06:45 18:50 0:-
Göteborg Stena Line Danmarksterminalen 07:00 18:20 0:-
Vara Järnvägsstaionen 07:05 18:30 0:-
Grästorp Järnvägsstationen 07:20 18:05 0:-
Kungälv ST1 Eriksdal 07:30 18:00 0:-
Trollhättan Resecentrum Hpl F 07:45 17:45 0:-
Stenungsund Hpl Munkeröd 07:50 17:40 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 08:00 17:30 0:-
Ljungskile Bussterminalen 08:10 17:20 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 08:30 17:00 0:-
Håby Rasta 08:50 16:25 0:-
Tanum Rasta 09:45 15:30 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
3/8-2021 tisdagBergen med Hardangervidda & Sognefjorden
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 65 290:-Boka

Hotell

Bergen med Sognefjorden
Geilo Bardöla Höyfjellshotell**** Hotellet ligger idylliskt i utkanten av Geilo. På hotellet finns utom-och inomhuspool och bastu, restaurang och bar samt Wi-Fi. Bergen Thon Hotel Orion**** Centralt b...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Resor i Coronatid

  Pga Coronapandemin så har det varit svårt med resor under en längre tid. Just nu börjar Europa att öppna upp igen och vi räknar med att komma igång med våra resor snart igen.

  Läget ändras hela tiden i länderna vi besöker och det som gäller i dag kanske inte gäller i morgon. Pga detta planerar vi att samtliga våra resor kommer att gå. Beslut om bussresor skall ställas in tar vi ca 14 dagar före avresa. Då vet man mer om läget just då. Vill man resa med på någon avgång bokar man in sig och betalar in resan enligt villkoren. Om vi tvingas ställa in resan återbetalar vi självklart inbetalda medel. Om ni har bokat en resa och inte vill följa med på avgången om den avgår gäller avbeställningsreglerna.

  För tillfället bokar du alla våra rundresor med öppet köp. När resandet är igång och vi anser oss kunna köra resan du är bokad på återkommer vi och kollar om du vill resa med. Alla våra resor i Sverige, shoppingresor och dagsresor har normala bokningsvillkor.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  Ja, för alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. Samt resor med Stena Line till Danmark. För resor inom Norden (utom resor till Danmark med Stena Line) behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.