Skip to main content

Bergen med Sognefjord och Hardangervidda

Vackra vägar på Vestlandet
Följ med på en fin resa i Norge. Vi åker den natursköna vägen över fjällområdet Hardangervidda och sedan längs vackra Hardangerfjorden till Bergen där Bryggen är en given attraktion. Efter en rundtur i Bergen kommer vi till fjordarnas fjord, Sognefjorden och FN skyddade Näröyfjorden där vi gör en fin båttur. 
 • Fler bilder
Inkluderat i resan
Bussresa, 3 övernattningar med del i dubbelrum inkl frukost, 2 middagar, Panorama filmen om Hardangervidda, 1 lunchbuffé, båttur på Sognefjorden och reseledarservice.
Omdömen
 • Bättre chaufför än Örjan, kan ni inte ha! Toppen!
  Resenär
 • Den som gillar semestra med buss på detta vis, kan vi gärna rekommendera era resor till!
  Resenär
 • Kicki var fantastisk! Mycket trevlig och gav intressant information på en lagom nivå!
  Resenär
 • Strålande!!
  Resenär
 • En helt igenom väldigt lyckad resa där allt var välorganiserat och mycket trevligt upplagt! Min första bussemester men absolut inte den sista. Stort tack från mig och min reskamrat!
  Resenär
 • Bra med centralt boende i Bergen.
  Resenär
 • Anders var påläst och en mycket bra guide.
  Resenär
 • Bra service med tillgång på fika på bussen och Anders var en rolig prick.
  Resenär
 • AC = så skönt Eluttag = tjoho
  Resenär
 • Jag gick ju i terapi hos Johnny. Inte alls lika höjdrädd. Han förde fram bussen på ett mycket fint sätt
  Resenär
 • Högfjällshotellen var kanonbra
  Resenär
 • Anders spelade bra musik. Underhöll med sketcher. Beskrev historia på ett mycket intressant sätt. Rapporterade om dagsaktuella nyheter. Helt enkelt kanonbra. -vilken kille
  Resenär
 • Den bästa resa jag gjort
  Resenär
 • Har berättat för alla jag pratat med vilken underbar resa
  Resenär
 • Som vanligt. 5+
  Resenär
 • Jag gillar åka buss. Bussen var som vanligt mycket bra.
  Resenär
 • Chauffören var mycket trevlig och han körde kanonbra. Han frågade mej också om jag behövde hjälp som jag hövligt tackade nej.
  Resenär
 • Man blev serverat gratis kaffe med kaka och jag fick mitt vatten som vanligt
  Resenär
 • Ja helt självklart. Höjdpunkten på resan för mej var båten mellan Gudvangen - Flåm. Stalheim rankas högt. En av Norges finaste utsikt. När solen i Bergen lyser så är det så himla fint.
  Resenär
 • Jonny körde lugnt och säkert TOPPENBRA
  Resenär
 • Vi är mycket nöjda
  Resenär
 • Har redan rekommenderat resan.
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Norge!

  Vi reser på morgonen från våra respektive hemorter mot Norge, vi stannar i Tanum på Rasta för kaffestopp för de som önskar få något i magen. Vi passerar Oslo och på kvällen når vi Gol och fina Storefjell Resort där vi checkar in och äter middag. På hotellet finns pool.

  Mot Norge!
 • Dag 2: Över Hardangervidda längs Hardangerfjorden till Bergen

  Efter frukost sätter vi oss tillrätta i bussen och far mot Bergen över Hardangervidda som är den högsta högfjällsplatån i Europa. Över fjället går också Bergensbanan som blev berömd för oss svenskar genom Jan Guillous bok ”Brobyggarna” som handlar om de vedermödor som genomleds under bygget av järnvägen. Vi följer järnvägen som idag bitvis går genom väldiga tunnelsystem. Efter ett stopp vid vackra Vöringsfossen kommer vi ner till Eidfjord. Vi fortsätter sedan den vackra vägen längs Hardangerfjorden till Norheimsund. Här serveras vi en god lunchbuffé på Thon Hotel Sandven. Efteråt fortsätter resan mot Bergen där en guide möter upp vår buss för en stadsrundtur. Vi checkar in på vårt hotell som ligger mitt i händelsernas centrum. Kvällen är fri att ta sig an en av Norges trevligaste städer, kanske lockar en tur med bergbanan upp på stadsfjället Flöjen!

  Över Hardangervidda längs Hardangerfjorden till Bergen
 • Dag 3: Norge i ett nötskal

  Efter frukost tar vi bussen via Voss och vi passerar också vackra Tvindefossen innan vi kommer till Gudvangen. Härifrån tar vi en kryssningsbåt genom den fantastiska Näröyfjorden, upptagen på Unescos världsarvslista, och Aurlandsfjorden vilket är de inre delarna av Sognefjorden. En tur med många vackra vyer över höga fjäll, vattenfall, små gårdar och byar. Väl på kajen i Flåm har vi lite tid att titta på de många turistshopparna och kanske inhandla en "Lusekofte". Vi tar vår buss och fortsätter genom Laerdasltunneln till Hemsedal där vi blir väl emotagna på Skogstad Hotel. Middag på hotellet på kvällen.

  Norge i ett nötskal
 • Dag 4: Hemåt igen!

  Vi vänder hemåt och stannar i Oslo för en lunchpaus innan vi fortsätter mot Sverige och Tanums Rasta där vi gör ett kaffe- och bensträckarstopp.

  Hemåt igen!

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 06:20 19:10 0:-
Vårgårda Järnvägsstaionen 06:45 18:50 0:-
Göteborg Stena Line Danmarksterminalen 07:00 18:20 0:-
Vara Järnvägsstaionen 07:05 18:30 0:-
Grästorp Järnvägsstationen 07:20 18:05 0:-
Kungälv ST1 Eriksdal 07:30 18:00 0:-
Trollhättan Resecentrum HPL 14-15 07:45 17:45 0:-
Stenungsund Hpl Munkeröd 07:50 17:40 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 08:00 17:30 0:-
Ljungskile Bussterminalen 08:10 17:20 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 08:30 17:00 0:-
Håby Rasta 08:50 16:25 0:-
Tanum Rasta 09:45 15:30 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
5/7-2022 tisdagBergen med Hardangervidda & Sognefjorden
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
35 290:-Boka
19/7-2022 tisdagBergen med Hardangervidda & Sognefjorden
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
Reseledare: Heikki
> 65 290:-Boka
17/8-2022 onsdagBergen med Hardangervidda & Sognefjorden
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 65 290:-Boka

Boende

Bergen med Sognefjorden
Gol Storefjell Resort**** Storefjell Resort Hotel ligger 20 km från centrala Gol, vackert beläget mitt i fjällvärlden. På hotellet finns tillgång till pool, gym och bastu. Alla de luftkonditionerade r...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.

 • Resa i Corona tid - Covidbevis

  Idagsläget krävs att man har ett sk Covidbevis med sig för att kunna resa och gå in på restauranger utomlands. Beviset får man efter genomgången Covid-sjukdom eller efter att ha tagit två vaccinsprutor. Den andra dosen får dock inte ligga längre än 270 dagar tillbaka i tiden. Har man covidbevis med sig så är det inga problem att resa igen. Tänk på att Covidsbeviset skall vara möjligt att visas fortlöpande under resan och även när man inte har mottagning på sin telefon. Ett bra tips är att ha beviset utskrivet eller sparat i telefonen så du kan visa det även utan mottagning.

  EU:s digitala Covidbevis (tidigare Gröna bevis eller Corona Pass) är en kostnadsfri e-tjänst där du kan få ett bevis på att du är vaccinerad mot covid-19. Covidbevis är under en övergångsperiod ett måste för resor inom Europa. Covidbevis behövs ej för resor inom Svergie eller med Stena Line till Fredrikshamn. 

  Här är de olika stegen innan du kan ha ditt digitala bevis i din mobil, dator eller surfplatta.

  Vaccinera dig. Inom sju dagar rapporteras vaccinationen in till Nationella vaccinationsregistret.

  1. Logga in med e-legitimation på www.covidbevis.se .
  2. Hämta, skriv ut eller spara ditt vaccinationsbevis. Beviset skickas även automatiskt till din digitala brevlåda, om du har en.
  3. Redo att användas. Kom ihåg att undersöka vilka regler som gäller för ditt resmål.

  Det tar ett antal dagar (högst sju dagar) efter vaccinering innan du kan hämta ut ditt vaccinationsbevis. Det beror på att den som utfört vaccineringen ska hinna lägga in uppgifterna i Nationella vaccinationsregistret.

  Beviset kan behöva visas vid flertal tillfällen under din resa. Ett tips är att ha det utskrivet eller sparat i telefonen så att dsu kan få fram det utan uppkoppling.

  Många länder kräver idag munskydd om man vistas inomhus i offentliga miljöer. Ta med munskydd på resan också.