Skip to main content

Bergen med Sognefjord och Hardangervidda

Pris från:
5 290:-
Dagar:4
Bussresa, 3 övernattningar med del i dubbelrum inkl frukost, 2 middagar, Panorama filmen om Hardangervidda, 1 lunchbuffé, båttur på Sognefjorden och reseledarservice.
Boka resa

Följ med på en vacker resa i Norge. Vi åker den vackra vägen över fjällområdet Hardangervidda och sedan längs vackra Hardangerfjorden till Bergen där Bryggen är en given attraktion. Efter en rundtur i Bergen kommer vi till fjordarnas fjord, Sognefjorden och FN skyddade Näröyfjorden där vi gör en fin båttur. 

Sök resa

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Norge!

  Vi reser på morgonen från våra respektive hemorter mot Norge, vi stannar i Tanum på Rasta för kaffestopp för de som önskar få något i magen. Vi passerar Oslofjorden i den väldiga tunneln mot Drammen och kör till Kongsberg där vi stannar för lunch på egen hand. På kvällen når vi Geilo och fina Bardöla Höyfjellshotell där vi checkar in och äter middag. På hotellet finns inom- och utomhuspool.

  Mot Norge!
 • Dag 2: Över Hardangervidda längs Hardangerfjorden till Bergen

  Efter frukost sätter vi oss tillrätta i bussen och far mot Bergen över Hardangervidda som är den högsta högfjällsplatån i Europa. Över fjället går också Bergensbanan som blev berömd för oss svenskar genom Jan Guillous bok ”Brobyggarna” som handlar om de vedermödor som genomleds under bygget av järnvägen. Vi följer järnvägen som bitvis idag går genom väldiga tunnelsystem. Efter ett stopp vid vackra Vöringsfossen kommer vi till Eidfjord där vi stannar till och tittar på panoramafilmen på Norsk naturcenter. Vi fortsätter sedan den vackra vägen längs Hardangerfjorden till Norheimsund. Här serveras vi en god lunchbuffé på Thon Hotel Sandven. Efteråt fortsätter resan mot Bergen där en guide möter upp vår buss för en stadsrundtur. Vi checkar in på vårt hotell som ligger mitt i händelsernas centrum. Kvällen är fri att ta sig an en av Norges trevligaste städer, kanske lockar en tur med bergbanan upp på stadsfjället Flöjen!

  Över Hardangervidda längs Hardangerfjorden till Bergen
 • Dag 3: Norge i ett nötskal

  Efter frukost tar vi bussen via Voss och vi passerar också vackra Tvindefossen innan vi kommer till Gudvangen. Härifrån tar vi en kryssningsbåt genom den fantastiska Näröyfjorden, upptagen på Unescos världsarvslista, och Aurlandsfjorden vilket är de inre delarna av Sognefjorden. En tur med många vackra vyer över höga fjäll, vattenfall, små gårdar och byar. Väl på kajen i Flåm har vi lite tid att titta på de många turistshopparna och kanske inhandla en "Lusekofte". Vi tar vår buss och fortsätter färden till Storefjell Resort Hotell i Gol. Middag på hotellet på kvällen.

  Norge i ett nötskal
 • Dag 4: Hemåt igen!

  Vi vänder hemåt och stannar i Oslo för en lunchpaus innan vi fortsätter mot Sverige och Tanums Rasta där vi gör ett kaffe- och bensträckarstopp.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
28/6Se allaBergen med Hardangervidda & Sognefjorden
Boka tidigt rabatt på webben till 30/12! Rabatten dras av i bokningen per person: 300:-
> 65 290:-BokaMer information
20/7Se allaBergen med Hardangervidda & Sognefjorden
Boka tidigt rabatt på webben till 30/12! Rabatten dras av i bokningen per person: 300:-
> 65 290:-BokaMer information
3/8Se allaBergen med Hardangervidda & Sognefjorden
Boka tidigt rabatt på webben till 30/12! Rabatten dras av i bokningen per person: 300:-
> 65 290:-BokaMer information

Hotell

Bergen med Sognefjorden

Bergen med Sognefjorden

Geilo Bardöla Höyfjellshotell**** Hotellet ligger idylliskt i utkanten av Geilo. På hotellet finns utom-och inomhuspool och bastu, restaurang och bar samt Wi-Fi. Bergen Thon Hotel Orion**** Centralt b...