Skip to main content

Höga Kusten & Inlandsbanan

Följ med på en spännande resa i Sverige, Upplev Dalarna med Tällberg och Siljansbygden. Med Inlandsbanan lämnar vi sedan Mora och tar oss till Östersund. Via Thailändska paviljongen och Döda Fallet kommer vi till Sollefteå.  Nu väntar det unika världsarvet Höga kusten på oss. Här har landhöjningen har varit större än någon annanstans i världen. Följ med och njut av Sverige, tänk vad vårt vackra land har att bjuda på!

Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • Tågresa med Inlandsbanan,
 • 4 frukost,
 • 4 middagar,
 • 2 luncher,
 • alla utflykter enligt program,
 • reseledarservice

Dagsprogram

 • Dag 1: Hemorten - Mora

  Resan går under förmiddagen norrut mot Dalarna och Mora. Under vägen stannar vi till i mysiga Tällberg. ”Att besöka Sverige och Dalarna utan att besöka Tällberg, är som att vara på ett bröllop utan att se bruden”. Byn ligger naturskönt vid Siljan, alla hus och byggnader är byggda av trä och de flesta är timmerhus. Gemensam lunch på Hotell Dalecarlia. Framåt kvällen checkar vi in och äter en gemensam middag på 3-stjärniga Moraparken Hotell och konferenscenter framåt kvällen. (Ca 38 mil)

 • Dag 2: Mora - Inlandsbanan - Östersund

  Förmiddagen har vi till eget förfogande och på eftermiddagen tar vi plats på Inlandsbanans rälsbuss. Färden går genom Finnmarken, förbi Orsa och Åsarna. Inlandsbanan invigdes 1937 av kronprins Gustaf Adolf och det var också slutet på den första järnvägsbyggnadsepoken i Sverige. Ombord finns tågvärdar som berättar om sevärdheter längs med vägen. Tåget tar en paus i Åsarna och vi passar på att inta vår middag på Big Moose. Sent på kvällen checkar vi in på Hotell Östersund i Östersund. (Ca 31 mil)

 • Dag 3: Östersund - Sollefteå

  Idag ska vi besöka några av de smultronställen som finns i trakten: den unika Thailändska Paviljongen som byggdes till minne av Kung Chulalongkorns besök i Ragunda 1897, det berömda Döda Fallet som är ett av de största turistmålen i Öst-Jämtland och där den mäktiga Storforsen en gång brusade. På eftermiddagen checkar vi in på 4-stjärniga Hotell Hallstaberget där vi ska bo i två nätter. Gemensam middag på hotellet. (Ca 20 mil)

 • Dag 4: Sollefteå - Höga Kusten - Sundsvall

  Vi reser från hotellet på morgonen och efter en kort resa har vi kommit till Höga Kustens norra punkt. Här besöker vi Naturrummet och får se en intressant utställning om området och hur den en gång blev till. Efteråt fortsätter vi till Mjälloms Tunnbrödsbageri och besöker deras fabriksförsäljning. I Mjällom stannar vi sedan till för ett besök på Kulturfabriken där vi får se en intressant film om områdets utveckling. Resan går vidare till Barsta och restaurang Skutskepparn där vi får lunch och sedan ser vi Barsta Kapell som är områdets äldsta kapell. I Lunde ser vi monumentet över ”Skotten i Ådalen”, arbetskonflikten i maj 1931. Innan vi lämnar Höga Kusten måste vi också njuta av utsikten från Högakustenbron och dess rastplats. I Sundsvall hittar vi resans sista hotell. Vi checkar in och äter middag. Ca 28 mil

 • Dag 5: Sundsvall - Hemorten

  Idag går färden vidare söderut. Vi passerar Hudiksvall, Gävle och Västerås på vår väg tillbaka till Västkusten. Självklart stannar vi med jämna mellanrum för fika och lunch för hungriga magar! Ca 70 mil.

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Göteborg Gustav Adolfs torg Norra Hamngatan 06:00 19:40 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 06:00 19:40 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 06:30 19:10 0:-
Trollhättan Resecentrum HPL 14-15 06:45 18:55 0:-
Alingsås Pendelparkeringen Göteborgsvägen 7 06:50 18:50 0:-
Vårgårda Järnvägsstationen 07:10 18:30 0:-
Grästorp Järnvägsstationen 07:15 18:30 0:-
Vara Järnvägsstationen 07:40 18:00 0:-
Skara Busstation 08:00 17:30 0:-
Götene Rasta 08:15 17:15 0:-
Mariestad Rattugglan (30 min paus) 09:00 17:00 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Inhägnad parkering i Vänersborg
  Inhägnad parkering i Vänersborg Här kan du parkera din bil under din resa. Parkeringen är inhägnad och låst under nätter och när det är obemannat på företagen som delar parkeringen. Parkering sker på egen risk.
  Pris: 200:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum 1 390:-
 • Platsbokning i bussen 150:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
22/7-2024 måndagHöga Kusten med Inlandsbanan - 5 dagar
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 67 990:-Boka

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat. 

 • Försäkring

  I de flesta hemförsäkringar och villahemförsäkringar ingår en reseförsäkring som gäller i 45 dagar. Ska du vara borta längre än vad din eventuella hemförsäkring täcker för att till exempel studera eller arbeta, eller om du ska ägna dig åt riskfyllda aktiviteter, behöver du teckna ett utökat reseskydd för att vara säker på att just ditt ändamål med resan täcks av en försäkring. Kontrollera detta med ditt försäkringsbolag.