Skip to main content

Ljuva Österrike

Vårt nya resmål i Österrike är en trevlig by med närhet till flera fina utflykter. Följ med oss och njut av Österrikes sjöar i Salzkammergut, spännande Salzburg och vackra Grossglockner. Mysiga Wagrain erbjuder härliga vandringar och trevliga dagar i gemytliga Österrike.

Inkluderat i resan
 • Bussresa
 • Färjeresor
 • Vägskatter
 • 7 nätter på hotell med del i dubbelrum
 • 7 frukost
 • 7 middagar
 • utflykter enligt program (ej liftar under vandringsdagen)
 • Fritt inträde hotellets pool, bubbelpool och bastu
 • Fritt inträde vattenlandet Amadé i Wagrain
 • Reseledarservice

Dagsprogram

 • Dag 1: Till Potsdam

  Avresa från hemorten tidig morgon. Efter sedvanlig paus utanför Varberg fortsätter vi till färjan mellan Helsingborg och Helsingör. Färden fortsätter över Danmark till Gedser där vi tar färjan till Rostock. Via snabba motorvägar når vi snart Potsdam där vårt hotell väntar med middag och sköna sängar. Ca 70 mil

  Till Potsdam
 • Dag 2: Genom Tyskland till Österrike

  Efter frukost far vi vidare mot Österrike. Vi kör förbi bl a Nürnberg och München innan vi passerar gränsen mot Österrike. Väl framme checkar vi in på vårt hotell och äter därefter middag. Ca 75 mil

  Genom Tyskland till Österrike
 • Dag 3-6: Lata dagar i ljuva Österrike

  Österrike och Wagrain är vårt. Slappna av, njut av stillheten och följ gärna med på någon av våra trevliga utflykter.

  Lata dagar i ljuva Österrike
 • Utflykt: Salzburg

  Idag tar vi bussen in till Salzburg och får uppleva Wolfgang Amadeus Mozarts födelsestad tillsammans med vår lokalguide. Salzburgs välbevarade stadskärna har funnits på UNESCO’s lista över världsarv sedan 1997. Passa på att njuta av klockspelet vid Residenzplatz, smaka på Mozartkulorna på Café Fürst och ströva på gågatan Getreidegasse i den vackra staden innan vi under eftermiddagen återvänder till vårt hotell.

  Salzburg
 • Utflykt: Vackra Grossglockner med Heiligenblut

  Vi åker österut och svänger av strax innan Zell am Zee och når snart början på Grossglockner Hochalpenstrasse. Den högalpina vägen tar oss upp till över 2500 m.ö.h genom slingrande böjar med hänförande utsikter. Vi fortsätter efter fotostopp till byn Heiligenblut. Byn har en intressant sägen. Den handlar om den danske pilgrimen Briccius som fått till uppgift av Kejsaren att frakta hem en ampull med Jesu blod till Danmark från Konstantinopel. Av rädsla för rövare hade han låtit sy in ampullen i sin ena vad. Emellertid råkade han ut för en lavin och dog. Några bönder undrade senare över blommor som växte i snön en mycket kall vinter. De började gräva och hittade liket efter pilgrimen. Vid begravningen dök ampullen upp och det inrättades ett litet kapell över begravningsplatsen. Det blev en vallfartsort och byn Heiligenblut (Det Heliga Blodet) växte upp under århundradena. Vi tittar på byn och efteråt vänder vi hem till hotellet igen.

  Vackra Grossglockner med Heiligenblut
 • Utflykt: Hallstatt & St Wolfgang

  Frukost och sedan avresa mot Salzkammergut. Området är känt för saltgruvor, vackra sjöar och förtrollande byar. Vi börjar dagen med en timmes båttur på Wolfgangsee från St. Gilgen till St Wolfgang. Byn är bekant för världshuset Vita Hästen och operetten med samma namn. Vi kliver iland och får uppleva byn till fots. Vår buss tar oss sedan vidare mot Hallstatt som ligger vid Hallstätter See. Här tittar vi på den lilla mysiga byn som klämmer in sig mellan berget och sjön. Vi återvänder till vårt hotell och äter middag på kvällen.

  Hallstatt & St Wolfgang
 • Utflykt: Vandringsdag

  Idag slappar vi i Wagrain eller så följer vi med vår reseledare på en liten vandring i bergen. Vi tar liften upp och sedan njuter vi av dagen med sköna utsikter och härlig luft. Tänk på att du måste ha god kondition och bra rörlighet för att delta i utflykten. De som inte följer med kan njuta av den mysiga byn. Kanske vill du besöka Vattenlandet Wagrain, inträdet ingår i vårt boende. Eller varför inte bara ta en skön dag vid hotellets pool?

  Vandringsdag
 • Dag 7: Genom Tyskland

  På morgonen sätter vi oss tillrätta i bussen och påbörjar hemfärden. Vi skall idag åka tillbaka till Berlin-området. Här checkar vi in för en natt. Middag på kvällen. Ca 73 mil

  Genom Tyskland
 • Dag 8: Mot hemorten

  Frukost och därefter avresa. Vi tar samma färjevägar hem som vi gjorde på nerresan. Vid ca 19:30 är vi åter i Göteborg. Här väntar våra anslutningsbussar på oss. Det är dags att säga Auf Wiedersehen till våra reskamrater efter några sköna dagar tillsammans. Ca 70 mil

  Mot hemorten

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Lidköping Resecentrum Hpl S 04:15 21:55 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 04:30 21:40 0:-
Skara Busstation 04:35 21:30 0:-
Trollhättan Resecentrum HPL 14-15 04:45 21:20 0:-
Vara Järnvägstation 04:55 21:10 0:-
Vårgårda Järnvägstation 05:15 20:50 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 05:15 20:50 0:-
Ljungskile Busstationen 05:35 20:30 0:-
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 05:35 20:30 0:-
Stenungsund Hpl Munkeröd 05:50 20:10 0:-
Kungälv ST1 Eriksdal 06:00 19:50 0:-
Göteborg Stena Line Danmarksterminalen 06:30 19:30 0:-
Kungsbacka CirkleK - Kungsbacka syd 06:50 19:10 0:-
Varberg Motell Björkäng 08:15 17:50 0:-
Falkenberg På västra sidan av Stationen, Vändplatsen 08:30 17:30 0:-
Halmstad Arenan huvudingången 08:55 17:10 0:-
Helsingborg ForSea bussincheckning ( f.d. Scandlines) 09:40 16:20 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
3/9-2022 lördagLjuva Österrike
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
48 690:-Boka

Boende

Hotel Schattauer Wagrain
Hotel Schattauer är beläget centralt i Wagrain. På hotellet finns en trevlig restaurang där vi äter 3-rätters middag med salladsbuffé (en kväll buffé). På hotellet finns ett litet wellnessområde med b...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.