Rhen & Mosel Tysklands vackraste floder

I dalgångarna överväldigas man av vackra vyer, branta vinfält, äkta riddarborgar och genuina korsvirkesbyar! Vi bor i glada och livliga Rüdesheim där vinodlingarna räcker ända ner i staden och Drosselgasse lockar till dans och skratt!

Status:

Dagsprogram

Dag 1. Till Hannover
Vi startar resan på morgonen, kör via södra Sverige och Danmark till Tyskland. Lübeck och Hamburg skymtas på avstånd och till Hannover anländer vi framåt kvällen. Middag och övernattining på något av våra fina stopoverhotel i Hannover. (ca 850 km)

Dag 2. Hannover – Rüdesheim
Frukost. Vi passerar kuperade skogsområden innan vi så småningom kommer fram till den mäktiga floden Rhen och vinorten Rüdesheim. Vi bor och äter gemensam middag alla kvällar på Park Hotel. Kvällarna lockar oss till härliga Drosselgasses feststämning, där vinstugorna ligger sida vid sida. (ca 400 km)

Dag 3. Rhendalen
Båttur på Rhen. Vi följer floden norrut och har en underbar utsikt från däck. Flera kända små byar och mäktiga borgar passeras och även Loreley klippan, där sjömän förtrollats av den vackra jungfruns sång… Vi lägger till vid den lilla staden St Goarshausen. Vi möter upp vår buss som kör oss tillbaka till Rüdesheim där vi erbjuds en vinprovning av de fina Rhenvinerna (ingår ej).

Dag 4. Moseldalen
Den slingrande dalen med vinodlingar överallt på branta sluttningar ner mot floden. Vi följer flodens krokiga väg, bakom varje krök väntar nya vackra vyer och vi passerar flera kända vinbyar. Här tycks vingårdarna klänga sig fast på de branta vinbergen. Vi stannar en stund i Cochem, där en vacker promenad längs floden och mysigt centrum lockar. Vidare tar vi oss ner till Bernkastel-Kues med sin genuina miljö och smala gränder med vackra hus. Möjlighet till en vinprovning av Moseldalens ädla droppar hos en vinbonde (ingår ej).
 
Dag 5. Rhen/Moseldalen
Denna dag disponerar du på egen hand, där du kan åka linbana upp till Niederwald Denkmal eller gör ett intressant besök på Siegfrieds mekaniska musikkabinett. Följ med på en extra bussutflykt till Tysklands äldsta stad Trier, med romerska lämningar och en härlig stadskärna. Pris: 150:-

Dag 6. Rüdesheim – Bremen
Frukost. Vi åker norrut genom ett vackert kuperat landskap. Under dagen gör vi lämpliga stopp för fika och lunch. Sen eftermiddag kommer vi fram till Bremen där vi övernattar på något av våra fina stopoverhotell i utkanten av staden. (ca 500 km)

Dag 7. Till hemorten
Frukost. Vi åker mot Puttgarden och färjan som tar oss över till Danmark. Via de danska öarna till Helsingör och färjan till Helsingborg. Beräknad hemkomst till Vänersborg ca kl 21.30. (ca 820 km)

 

Hotell

Park Hotel Rüdesheim

Park hotel*** - Rüdesheim Bra beläget vid Rhen, alldeles i centrum av den charmiga staden. Det är inte långt till alla nöjen längs tex Drosselgasse. På hotellet finns, solterass, restaurang och bar. Alla rum har hårtork. Hotellet ligger vid floden, där också järnvägen går. Denna kan vara störande nattetid.