Skip to main content

Rhen & Mosel

Status:
Ring för att boka
I dalgångarna överväldigas man av vackra vyer, branta vinfält, äkta riddarborgar och genuina korsvirkesbyar! Vi bor i glada och livliga Rüdesheim där vinodlingarna räcker ända ner i staden och Drosselgasse lockar till dans och skratt! Under resan ser vi många trevliga vinbyar på våra utflykter längs Rhen & Mosel.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Göteborg – Kielbåten
Under eftermiddagen hämtar vår buss upp på respektive hemort för färd mot Göteborg. Väl i Göteborg går vi ombord på Stena Lines båt mot Kiel. Ombord får vi bekväma hytter med golvstående sängar och en härlig 3-rätters middag. Efteråt kanske någon vill prova dansgolvet eller bara njuta den friska sjöluften på däck. I priset ingår insideshytt med golvstående sängar (utsideshytt mot tillägg) Ca 8 mil.

Dag 2 Kiel – Rüdesheim
Vi äter en god sjöfrukost medans vårt fartyg lägger till i Tyskland. Väl iland påbörjar vi resan genom Tyskland. Vi passerar förbi Hamburg, Hannover och Kassel på vår väg till Rüdesheim där Ringhotel Central väntar på oss med med middag och sköna sängar. Ca 63 mil
 

Dag 3 Utflykt Rhendalen
Båttur på Rhen. Vi följer floden norrut och har en underbar utsikt från däck. Flera kända små byar och mäktiga borgar passeras och även Loreley klippan, där sjömän förtrollats av den vackra jungfruns sång… Vi lägger till vid den lilla staden St Goarshausen. Vi möter upp vår buss som kör oss tillbaka till Rüdesheim där vi provar de fina Rhenvinerna.
 

Dag 4 Utflykt Moseldalen
Den slingrande dalen med vinodlingar överallt på branta sluttningar ner mot floden. Vi följer flodens krokiga väg, bakom varje krök väntar nya vackra vyer och vi passerar flera kända vinbyar. Här tycks vingårdarna klänga sig fast på de branta vinbergen. Vi stannar en stund i Cochem, där en vacker promenad längs floden och mysigt centrum lockar. Vidare tar vi oss ner till Bernkastel-Kues med sin genuina miljö och smala gränder med vackra hus. Självklart passar vi även på att testa Moseldalens ädla droppar hos en vinbonde när vi är här.
 

Dag 5 Rüdesheim
Idag kan du följa med vår reseledare på en vacker vandring. Vår buss kör oss till grannbyn Assmanhausen. Härifrån tar vi linbanan upp på berget. Vi vandrar med vacker utsikt till Niederwald Denkmal. Utflykten ingår inte, man betalar för linbanan upp, och de som vill kan även köpa biljett för nedfärden i Rüdesheim. Utflykten kräver att man kan vandra ca 4 km och också klara stigningar och trappor. Vem vet vi kanske avslutar vår vistelse i Rüdesheim på någon av alla vinstugor längs Drosselgasse i kväll.
 

Dag 6 Rüdesheim – Kiel
Vi rullar norrut mot Kiel med sedvanliga stopp för lunch och fika. Om tiden medger gör vi ett stopp på CITTI för inköp innan vi rullar ombord på båten mot Göteborg. Ombord får vi bekväma hytter och en god Stena-buffé inkl dryck. I priset ingår insideshytt med golvstående sängar (utsideshytt mot tillägg).  Ca 63 mil

Dag 7 Kiel – Hemorten
På morgonen under tiden vi äter frukost seglar vi in i Göteborgs vackra skärgård och vi sätter oss tillrätta för de sista få milen till våra hemorter.

Karta

Hotell

Ringhotel Central

Ringhotel Central

Stena båten-Germanica eller Scandinavica Bekväma dubbelhytter med golvstående sängar. Mot tillägg 360:-/hytt kan du få utsides Rüdesheim Ringhotel Central***+ Familjeägt hotell beläget inne i de vindl...