Skip to main content

Rhen & Mosel - tyska vinvägar

I dalgångarna överväldigas man av vackra vyer, branta vinfält, äkta riddarborgar och genuina korsvirkesbyar! Vi bor i glada och livliga Rüdesheim där vinodlingarna räcker ända ner i staden och Drosselgasse lockar till dans och skratt! Under resan ser vi många trevliga vinbyar på våra utflykter längs Rhen & Mosel.
 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • 6 övernattningar på hotell,
 • 6 frukostar,
 • 5 middagar,
 • alla utflykter enligt program (tillägg för linbana & vinstuga),
 • reseledarservice.
Våra resenärers betyg för resan
4 av 5
: 4 av 5 stjärnor
Baserat på 22 kundenkäter
 • Lungt och säkert rattade han oss under hela resan, mycket bra.
  Resenär
 • Heikke, denna fantastiska människa som fanns överallt och guidade oss både verbalt och handgripligt under hela resan. 10 * om det funnits.
  Resenär
 • En helt perfekt resa med utmärkta reseledare och chaufför.
  Resenär
 • Heikki var otrolig bra hjälpsam och bra påläst trevlig toppen kille 👍
  Resenär
 • Mycket nöjd med en helt ny buss. Bra comfort 🤗
  Resenär
 • Hotellet låg mycket centralt. Rena och fina rum.
  Resenär
 • Reseledarens insats var toppenbra. Precis lagom med information. Trevlig och härlig personlighet 👍
  Resenär
 • Bästa tänkbara 👏
  Resenär
 • Ja, jag kan varmt rekommendera Resemakarn 👍 Resan var genomtänkt och välordnad 🤗 Tusen tack 💐
  Resenär
 • Åker gärna igen!
  Resenär
 • Åker gärna med er igen!
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Bremen

  Vi startar på morgonen och åker söderut mot Skåne och färjorna Helsingborg – Helsingör vidare via Rödby – Puttgarden. Dagens mål är de ”Fyra stadsmusikanternas stad” Bremen. Vi checkar in och äter middag på fina Atlantic Hotel Universum****. Ca 70 mil

  Mot Bremen
 • Dag 2: Bremen- Rüdesheim

  Efter frukost är det dags att fortsätta vår resa söderut genom Tyskland till Rüdesheim där vårt hotell Zum Grünen Krantz väntar på oss med med middag och sängar. Ca 55 mil

  Bremen- Rüdesheim
 • Dag 3: Båttur på sägenomspunna Rhen

  Båttur på Rhen. Vi följer floden norrut och har en underbar utsikt från däck. Flera kända små byar och mäktiga borgar passeras och även Loreley klippan, där sjömän förtrollats av den vackra jungfruns sång… Vi lägger till vid den lilla staden St Goarshausen. Vi möter upp vår buss som kör oss tillbaka till Rüdesheim där vi provar de fina Rhenvinerna. För de som vill arrangerar vi en tillvalsutflykt som behöver förbokas inför resan. 2-rätters middag inkl 1 glas vin/öl på Vinstuga (tillägg 250:-).

  Båttur på sägenomspunna Rhen
 • Dag 4: Vackra Moseldalen med Deutsche Eck

  Den slingrande dalen med vinodlingar överallt på branta sluttningar ner mot floden. Vi följer flodens krokiga väg, bakom varje krök väntar nya vackra vyer och vi passerar flera kända vinbyar. Här tycks vingårdarna klänga sig fast på de branta vinbergen. Vi stannar en stund i Cochem, där en vacker promenad längs floden och mysigt centrum lockar. Vi fortsätter uppströms längs floden.Självklart passar vi även på att testa Moseldalens ädla droppar hos en vinbonde när vi är här.

  Vackra Moseldalen med Deutsche Eck
 • Dag 5: Vandring från Assmanhausen över vinfälten till Rüdesheim

  Idag kan du följa med vår reseledare på en vacker vandring. Vår buss kör oss till grannbyn Assmannshausen. Härifrån tar vi linbanan upp på berget. Vi vandrar med vacker utsikt till Niederwald Denkmal. Utflykten ingår inte, man betalar för linbanan upp, och de som vill kan även köpa biljett för nedfärden i Rüdesheim. Utflykten kräver att man kan vandra ca 4 km och också klara stigningar och trappor.

  Vandring från Assmanhausen över vinfälten till Rüdesheim
 • Dag 6: Mot norra Tyskland

  Efter frukost tar vi oss ut på snabba motorvägar som tar oss vidare till norra Tyskland där vi checkar in på vårt fina hotell. Middag på kvällen. Ca 60 mil

  Mot norra Tyskland
 • Dag 7: Sista biten hem

  Vi åker efter frukost till Puttgarden och färjan som tar oss över till Danmark. Vidare via de danska öarna till Helsingör och färjan över sundet till Helsingborg. Vi gör uppehåll utmed vägen för kvällsmat innan vi fortsätter sista biten hem till Göteborg där våra vägar börjar skilja oss åt. Ca 60 mil.

  Sista biten hem

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresedatum Hemresa
Lidköping Resecentrum Hpl S 04:30 21:55
Vänersborg Parallellgatan 14 04:45 21:40
Skara Busstation 04:50 21:30
Trollhättan Resecentrum regionbussterminalen (längs spåret) 05:00 21:20
Vara Järnvägstation 05:10 21:10
Uddevalla Museet Kampenhof 05:30 20:50
Vårgårda Järnvägstation 05:30 20:50
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 05:50 20:30
Ljungskile Busstationen 05:50 20:30
Stenungsund Hpl Munkeröd 06:05 20:10
Kode Motorvägshållplatsen södergående riktning 06:10 20:05
Kungälv ST1 Eriksdal 06:15 19:50
Göteborg Stena Line Danmarksterminalen 06:45 19:30
Kungsbacka Statoil - Mc Donalds Kungsbacka syd 07:05 19:10
Varberg Motell Björkäng 08:30 17:50
Falkenberg På västra sidan av Stationen, Vändplatsen 08:45 17:30
Halmstad Arenan huvudingången 09:10 17:10
Helsingborg Scandlines bussincheckning 09:55 16:20

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
24/9-2021 fredagRhen & Mosel
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 67 990:-Boka

Hotell

Hotel Zum Grünen Kranz
Hotel zum Grünen Kranz*** Familjärt hotell som delvis är inhyst i ett vackert korsvirkeshus med anor från 1600-talet Trevligt läge nära torget, ett stenkast från vinodlingarna och endast en kort prome...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Resor i Coronatid

  Pga Coronapandemin så har det varit svårt med resor under en längre tid. Just nu börjar Europa att öppna upp igen och vi räknar med att komma igång med våra resor snart igen.

  Läget ändras hela tiden i länderna vi besöker och det som gäller i dag kanske inte gäller i morgon. Pga detta planerar vi att samtliga våra resor kommer att gå. Beslut om avresor skall ställas in tar vi ca 14 dagar före avresa. Då vet man mer om läget just nu. Vill man resa med på någon avgång bokar man in sig och bealar in resan enligt villkoren. Om vi tvingas ställa in resan återbetalar vi självklart inbetalda medel. Om ni har bokat en resa och inte vill följa med på avgången om den avgår gäller avbeställningsreglerna.

  För tillfället bokar du alla våra rundresor med öppet köp. När resandet är igång och vi anser oss kunna köra resan du är bokad på återkommer vi och kollar om du vill resa med. Alla våra resor i Sverige, shoppingresor och dagsresor har normala bokningsvillkor.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

 • Måste jag ha pass med mig?

  Ja, för alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. Samt resor med Stena Line till Danmark. För resor inom Norden (utom resor till Danmark med Stena Line) behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.