Skip to main content

Schwedenfest i Wismar

Folkfest i gamla svenskstaden
Schwedenfest i Wismar firas årligen sedan 1999 för att erinra om de 155 år som Wismar tillhörde Sverige. Denna fest firas alltid i närheten av den 19 augusti, som är det datum då Sverige återlämnade Wismar, till storhertigdömet Mecklenburg-Schwerin år 1903. Under Schwedenfest är det många festliga arrangemang i Wismar. Vi bor i alldeles intill festligheterna vid gågatan i Wismar. Följ med på svenskfest i Tyskland.
 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa
 • Färjor
 • Vägskatter
 • 3 nätter på hotell med del i dubbelrum
 • 3 frukost
 • 1 middag
 • Utflykt till Schwerin
 • Utflykt till Poel
 • Reseledarservice

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Wismar

  Avresa från respektive hemort på morgonen. I Varberg stannar vi för fikapaus innan vi fortsätter mot Helsingborg där vi tar färjan mot Danmark. I Rödby väntar nästa färja som tar oss till Tyskland. Väl iland fortsätter vi till en gränshandel för lite inköp innan vi åker vidare till Wismar. Vi checkar in för tre nätter på Hotel Alter Speicher. Vi äter gemensam middag på hotellet på kvällen. Ca 60 mil

  Mot Wismar
 • Dag 2: Schwerin och Schwedenfest

  Efter frukost gör vi en utflykt till Mecklenburg Vorpommerns huvudstad – Schwerin. Här finns massor av shopping, men lockar ett besök på det fina slottet finns det självklart tid även för detta. Vi återvänder till Wismar vid 14 tiden för att hinna njuta av festligheterna i vår stad. 

  Schwerin och Schwedenfest
 • Dag 3: Ön Poel och Schwedenfest

  Idag gör vi en utflykt med båt till ön Poel. Ön blev svensk, tillsammans med bl a Wismar, i samband med Westfaliska freden 1648. Gustav IV Adolf lämnade ön, Wismar och Neukloster i pant på 100 år som säkerhet för ett lån. När panten löpte ut hade man inte möjlighet eller viljan att lösa områdena åter utan de förblev tyska. Vi tittar lite på ön innan vi återvänder till Wismar. Här är Schwedenfest i full gång!

  Ön Poel och Schwedenfest
 • Dag 4: Hemåt igen!

  Efter frukost beger vi oss till färjeläget i Puttgarden och tar färjan mot Danmark. I Helsingör tar vi nästa färja och är så åter på svensk mark. Åter i Göteborg ca 19:30.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresedatum Hemresa
Lidköping Resecentrum Hpl S 04:30 21:55
Vänersborg Parallellgatan 14 04:45 21:40
Skara Busstation 04:50 21:30
Trollhättan Resecentrum regionbussterminalen (längs spåret) 05:00 21:20
Vara Järnvägstation 05:10 21:10
Uddevalla Museet Kampenhof 05:30 20:50
Vårgårda Järnvägstation 05:30 20:50
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 05:50 20:30
Ljungskile Busstationen 05:50 20:30
Stenungsund Hpl Munkeröd 06:05 20:10
Kode Motorvägshållplatsen södergående riktning 06:10 20:05
Kungälv ST1 Eriksdal 06:15 19:50
Göteborg Stena Line Danmarksterminalen 06:45 19:30
Kungsbacka Statoil - Mc Donalds Kungsbacka syd 07:05 19:10
Varberg Motell Björkäng 08:30 17:50
Falkenberg På västra sidan av Stationen, Vändplatsen 08:45 17:30
Halmstad Arenan huvudingången 09:10 17:10
Helsingborg Scandlines bussincheckning 09:55 16:20

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
19/8-2021 torsdagSchwedenfest i Wismar
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 64 990:-Boka

Hotell

Hotel Alter Speicher
Centralt hotell beläget i hjärtat av Wismars historiska gamla stadskärna. Här har vi nära till allt. Relativt små rum med dusch/WC, hårtork och kabelTV. Här finns restaurang, lounge, liten spaavdelnin...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Resor i Coronatid

  Pga Coronapandemin så har det varit svårt med resor under en längre tid. Just nu börjar Europa att öppna upp igen och vi räknar med att komma igång med våra resor snart igen.

  Läget ändras hela tiden i länderna vi besöker och det som gäller i dag kanske inte gäller i morgon. Pga detta planerar vi att samtliga våra resor kommer att gå. Beslut om avresor skall ställas in tar vi ca 14 dagar före avresa. Då vet man mer om läget just nu. Vill man resa med på någon avgång bokar man in sig och bealar in resan enligt villkoren. Om vi tvingas ställa in resan återbetalar vi självklart inbetalda medel. Om ni har bokat en resa och inte vill följa med på avgången om den avgår gäller avbeställningsreglerna.

  För tillfället bokar du alla våra rundresor med öppet köp. När resandet är igång och vi anser oss kunna köra resan du är bokad på återkommer vi och kollar om du vill resa med. Alla våra resor i Sverige, shoppingresor och dagsresor har normala bokningsvillkor.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

 • Måste jag ha pass med mig?

  Ja, för alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. Samt resor med Stena Line till Danmark. För resor inom Norden (utom resor till Danmark med Stena Line) behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.