Skip to main content

Kroatien - Rovinj

Rovinjs stadsbild charmerar med sina pastellfärgade hus som ligger längs trånga ringlande gränder som alla leder upp mot katedralen St Eufemia på toppen av kullen. Rovinj är en av de charmigaste kuststäderna på Istrien. Hela staden vimlar av små gallerier och fina restauranger som blandas med enklare barer längs kajerna. Här finns härlig atmosfär, fina möjligheter till bad, shopping och trevliga kvällsnöjen. Vi bor perfekt på den fina resorten Villas Rubin som ligger en kort båt- eller bussresa bort. Välkommen till Kroatien!

 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa
 • färjeresor
 • vägavgifter
 • 2 nätter på övernattningshotel ner och hem med frukost
 • 10 övernattningar med del i dubbelrum inkl halvpension.
 • Resan genomförs med 2 chaufförer och längre körpass än normalt. De kan bli upp till 4,5 timmar mellan rasterna.

Dagsprogram

 • Dag 1: Vi reser söderut

  Avresa från hemorten via stopp vid Björkängs Vägkrog. Vi åker färja mellan Helsingborg–Helsingör (20 min) och Rödby-Puttgarden (45 min). Färden går söderut genom Tyskland och på kvällen har vi kommit till Bayreuth där vi stannar på vårt bekväma hotell. Incheckning och god sömn! Ca 100 mil

 • Dag 2: I kväll ser vi Adriatiska havet!

  Efter en god frukost så fortsätter färden söderut. Ganska snart är vi i utkanten av München som vi rundar och viker av mot Salzburg. Vi passerar genom Österrike på vackra vägar med stundtals otroliga vyer och når Slovenien och slutligen Kroatien. Frampå kvällen har vi nått vårt semesterparadis. Middag, kvällsdopp(?) och god natt. Ca 88 mil.

  I kväll ser vi Adriatiska havet!
 • Dag 3-11: I värmen i charmerande Rovinj

  Ta det lugnt och njut av semestern! Om inte strandlivet lockar någon dag tar man sig enkelt in till Rovinj via den fina strandpromenaden. Vi gör också under veckan två gratis utflykter med vår buss in till Rovinj. På kvällarna ingår middag på hotellet. Flera av dagarna gör vi också intressanta utflykter. Se vårt utflyktsprogram!

  I värmen i charmerande Rovinj
 • Utflykt: Båttur

  Båttur 5-6 timmar inkl panorama tur förbi Rovinjs gamla stad. Vi besöker Limfjorden och gör två stopp för bad. Under dagen ingår dryck (Cola, Fanta, vatten, vin och öl) och lunch. En fantastisk dag på havet väntar oss! Pris ca 550:-

  Båttur
 • Utflykt: Pula

  Vi gör en halvdagstur ner till Istriens huvudstad Pula. På vägen ner får vi se några mysiga småbyar. Vi ser den vackra amfiteatern från utsidan som staden är uppbyggd runt och som fortfarande används vid bl.a konserter och den årliga Kroatiska filmfestivalen i Juli. Förutom Amfiteatern finns här många andra byggnader och monument och tempel från Romartiden. I Pula har vi fri tid för lunch och shopping. Pris ingår i resans pris. Entré till Amfiteatern ingår ej, men kan enkelt lösa det själv om man vill gå in.

  Pula
 • Utflykt: Medeltida bergsbyar

  Vi reser ut på landsbygden med vår lokalguide. Det finns många medeltida mysiga bergsbyar i Istrien, som tex Buzet, Motovun, Pazin, Livade, Buje och byn Grožnjan som vi besöker. Lunchen äter vi på en lantgård där vi även får underhållning, sång och musik. Pris 690:-, måste förbokas. (Minimum 15 deltagare för genomförande)

  Medeltida bergsbyar
 • Dag 12: Vi påbörjar resan hemåt

  Avresa från Rovinj på morgonen. Vi åker norrut och över alperna till Wiedemar som ligger strax utanför Leipzig. Ca 110 mil

  Vi påbörjar resan hemåt
 • Dag 13: Åter på svensk mark

  Vi tar samma färjor som på nervägen. Beräknad återkomst till Göteborg ca kl 19:30. Därefter vidare med anslutningsbuss till respektive hemort. 

  Åter på svensk mark

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Lidköping Resecentrum Hpl S 04:15 23:00 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 04:30 23:15 0:-
Skara Busstation 04:35 22:20 0:-
Trollhättan Resecentrum HPL 14-15 04:45 23:00 0:-
Vara Järnvägstation 04:55 22:00 0:-
Vårgårda Järnvägstation 05:15 21:40 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 05:15 22:30 0:-
Ljungskile Busstationen 05:35 22:15 0:-
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 05:35 22:15 0:-
Stenungsund CircleK Spekeröd 05:50 22:00 0:-
Kungälv ST1 Eriksdal 06:00 21:45 0:-
Göteborg Gustav Adolfs torg Norra Hamngatan 06:30 21:30 0:-
Kungsbacka HPL C Tingberget 06:50 21:10 0:-
Varberg Björkäng Vägkrog 08:15 20:30 0:-
Falkenberg På östra sidan av stationen, HPL T (Violinvägen) 08:30 20:15 0:-
Halmstad Arenan huvudingången 08:55 19:50 0:-
Helsingborg Öresundslinjen bussincheckning 09:40 18:50 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Inhägnad parkering i Vänersborg
  Inhägnad parkering i Vänersborg Här kan du parkera din bil under din resa. Parkeringen är inhägnad och låst under nätter och när det är obemannat på företagen som delar parkeringen. Parkering sker på egen risk.
  Pris: 520:-
 • Medeltida Bergsbyar
  Medeltida Bergsbyar Vi reser ut på landsbygden med vår lokalguide. Det finns många medeltida mysiga bergsbyar i Istrien, som tex Buzet, Motovun, Pazin, Livade, Buje och byn Grožnjan som vi besöker. Lunchen äter vi på en lantgård där vi även får underhållning, sång och musik.
  Pris: 690:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum med uteplats 0:-
 • Enkelrum med uteplats 2 990:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
16/9-2024 måndagKroatien - Rovinj Resort Villas Rubin 13 dagar
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 612 990:-Boka

Boende

Villas Rubin
Villas Rubin Resort ligger i en grön oas längs den skyddade Rovinj-kusten mitt emot många vackra små öar. Fina cykel- och vandringsleder leder till Rovinj längs kusten. Inom resorten finns det många s...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat. 

 • Försäkring

  I de flesta hemförsäkringar och villahemförsäkringar ingår en reseförsäkring som gäller i 45 dagar. Ska du vara borta längre än vad din eventuella hemförsäkring täcker för att till exempel studera eller arbeta, eller om du ska ägna dig åt riskfyllda aktiviteter, behöver du teckna ett utökat reseskydd för att vara säker på att just ditt ändamål med resan täcks av en försäkring. Kontrollera detta med ditt försäkringsbolag.