Skip to main content

Alaska med Koster

Pris från:
1 320:-
Dagar:1
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 25:-
  • Bussresa,
  • båtresa till Koster och Alaska inkl guidning,
  • kaffe och hembakt kaka,
  • lunchbuffé med måltidsdryck
  • resa med Kostertåget inkl guidning
Boka resa

Vi stiger på bussen och åker upp till Strömstad där vi med båt tar oss till Alaska. Här får vi en guidning av den historiska och unika trädgården och vi fikar med kaffe och hembakt kaka.

Hilma Wounsch var en äventyrslysten fiskardotter från Syd-Hällsö utanför Strömstad som 26 år gammal tog båten till Amerika. I slutet av 1920-talet återvände Hilma till Sverige för att ta ut sin arvslott, en bit mark på Nord-Långö. Här skapade hon, inspirerad av villaträdgårdarna i Kalifornien, sitt eget paradis. Med hjälp av stenar, snäckor och cement lät hon uppföra terrasser, tempel, torn och andra fantasifulla byggnationer. Långsamt växte det Alaska vi kan se idag fram.

Vi åker sedan vidare på båt till Koster med guidning om Kosterhavets marina nationalpark. Vi besöker hembygdsmuseet på Sydkoster och åker kostertåg med guide. Vi gör ett stopp vid kyrkan och äter en god lunchbuffé inkl. måltidsdryck. Här får vi även lite tid att besök Naturum Kosterhavet.

Vi tar sedan båten tillbaka till Strömstad. Här får vi liten tid att på egen hand att strosa runt i Strömstad innan vi samlas för hemfärd.

Sök resa

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
6/7Se allaAlaska med Koster
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 25:-
> 61 320:-BokaMer information