Skip to main content

Bremen - Påskmarknad

I Bremen håller man påskmarknad varje år för att fira att vintern är över. Traditionen började redan 1928. Vi bor på fina Best Western Hotel Zur Post mitt i centrum med bekvämt gångavstånd till gågatorna i den fina staden. Härifrån har vi inte långt till den stora påskmarknaden Osterwiese eller alla trevliga gågator.

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Bremen

  Avresa på morgonen från våra hemorter. Via stopp vid Björkäng Vägkrog i Varberg reser vi till Helsingborg där vi tar färjan till Danmark. Sedan kör vi vidare söderut till nästa färja i Rödby (45 minuter) som tar oss till Tyskland. Vi stannar för inköp på en gränshandel innan vi fortsätter till Bremen. På kvällen har vi kommit ner till vår stad där vi installerar oss på hotellet och äter gemensam middag. Vårt hotell ligger centralt och vi kan enkelt ta oss ut på äventyr!

  Mot Bremen
 • Dag 2: Bremen - Påskmarknad

  Vi börjar med en stadsrundtur med lokalguide och därefter passar shopping bra, affärerna är öppna som vanligt på påskafton så passa på att shoppa.

  Under resan pågår den stora påskmarknaden Osterwiese. Marknaden lockar massvis av tillresande under de veckor den pågår. Bakom centralstationen på det stora fältet mot mässan byggs det upp åkattraktioner, matbodar av alla de slag och allt dekoreras av mängder av påskpynt. Det här är en häftig attraktion som är öppen under hela tiden vi är i Bremen, och vi bor perfekt alldeles intill!

  Bremen - Påskmarknad
 • Dag 3: Bremen - Påskmarknad

  Fortsätt att uppleva den stora påskmarknaden och njut av Bremen!

  Bremen - Påskmarknad
 • Dag 4: Bremen - Hemorten

  Efter frukost återvänder vi norrut till Puttgarden där vi tar färjan mot Danmark. Vi fortsätter sedan till nästa färja som vi tar till Sverige. Vi beräknas vara åter i Göteborg ca 19:30.

  Bremen - Hemorten

Boende

Best Western hotel Zur Post
Bra beläget på ca 300 meter från påskmarknaden och Oktoberfesten. Hotellet ligger mittemot centralstationen och bara några minuters promenad från gågatorna. Ett spa på 1600 kvm (entréavgift) med bastu...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.