Skip to main content

Hollands alla blommor

Status:
Fullt

För de flesta av oss är Holland starkt förknippat med blommor och framför allt tulpaner. Holland om våren är en fantastisk upplevelse för alla blomsterälskare, men landet har också mycket annat intressant att bjuda på. Upplev Nordsjövallen, förtjusande Vollendam och dess mysiga kaj med alla restauranger och kanalernas Amsterdam på vår resa till Holland med det berömda blomstertåget.

Sök resa

Avresa 9/4 med Blomstertåget

Dag 1 Hemorten – Bremen
Vi avreser på morgonen från våra hemorter med vår bekväma buss. Vi stannar på Björkängs Vägkrog utanför Varberg för fika för de som önskar. Vi fortsätter sedan till färjorna mellan Helsingborg – Helsingör (20 min) och mellan Rödby – Puttgarden (45 min). Sent på eftermiddagen kommer vi till Bremen och vårt hotell. Middag på kvällen. Ca 70 mil.

Dag 2 Bremen - Amersfoort
Efter frukost fortsätter vi färden via Nordsjövallen mot den den berömda fiskebyn Volendam. Här ligger de gamla fiskebåtarna längs med kajen och serveringarna lockar med god mat. Turen fortsätter sedan till en ostbondgård, innan vi kommer till hotell Campanile i Amersfoort. Middag på kvällen. Ca 41 mil.

Dag 3 Porslin, rundmålning och tulpaner
Frukost och därefter beger vi oss till Keukenhof. Parken är ett av de mest populära resmålen i Nederländerna och består av 32 hektar fulla av blommande tulpaner, hyacinter, narcisser och andra lökväxter. Vi kör sedan vidare till den kända rundmålningen Panorama Mesdag i Den Haag. Vi återvänder sedan till Delft som är känt för sin porslinstillverkning. Vi besöker tillverkaren De Delftse Pauw och tittar på deras fina porslin. Självklart kan man köpa med sig något om man önskar innan vi återvänder till vårt hotell. Middag på kvällen. Ca 21 mil

Dag 4 Blomsterauktion - Amsterdam
Vi börjar dagen med en utflykt till Aalsmeer och landets största blomsterauktion. Sedan fortsätter vi till  Amsterdam som väntar på oss med trädkantade kanaler, broar och karaktäristiska gavelhus. Vi gör en kanaltur och får några timmar på egen hand då vi hinner titta mer på staden och kanske äta en bit mat innan vi återvänder till vårt hotell. Middag på kvällen. Ca 14 mil.

Dag 5 Amersfoort – Blomstertåget - Hannover
Frukost och avresa mot Blomstertåget. En fantastisk upplevelse som utspelar sig varje år. Tåget är en otrolig uppvisning i blomsterkonst. På eftermiddagen fortsätter vi till Hannover och vårt hotell där vi äter en god middag. Ca 47 mil

Dag 6 Hannover – Hemorten
Vi fortsätter hemresan efter frukost. Via färjorna mellan Puttgarden - Rödby och Helsingör - Helsingborg är vi snart hemma i Sverige igen. Ca 73 mil

Avresa 9/4 med Kielbåten

Dag 1 Hemorten – Kielbåten 
Vi reser från Vänersborg och söderut söderut längs E6 till Göteborg och Kiel-terminalen. Vi går ombord på Kielbåten och äter en buffé. 

Dag 2 Kielbåten – Sparrenhorst 
Frukost ombord och sedan avresa söderut via Tyskland till Holland och vårt hotell NH Veluwe Sparrenhorst där vi ska bo tre nätter. Vi avslutar dagen med gemensam middag. 

Dag 3 Rundmålning och tulpaner 
Frukost och därefter beger vi oss till Keukenhof. Parken är ett av de mest populära resmålen i Nederländerna och består av 32 hektar fulla av blommande tulpaner, hyacinter, narcisser och andra lökväxter. Vi kör sedan vidare till den kända rundmålningen Panorama Mesdag i Den Haag. Middag på kvällen. 

Dag 4 Blomsterauktion - Amsterdam 
Vi börjar dagen med en utflykt till Aalsmeer och landets största blomsterauktion. Sedan fortsätter vi till Amsterdam som väntar på oss med trädkantade kanaler, broar och karaktäristiska gavelhus. Vi gör en kanaltur och får några timmar på egen hand då vi hinner titta mer på staden och kanske äta en bit mat innan vi återvänder till vårt hotell. Middag på kvällen. 

Dag 5 Blomstertåget – Volendam-Groningen
Tidig frukost och avresa mot Blomstertåget. En fantastisk upplevelse som utspelar sig varje år. Tåget är en otrolig uppvisning i blomsterkonst På eftermiddagen far vi norrut mot den berömda fiskebyn Volendam. Turen fortsätter sedan till en ostbondgård där tillfälle ges till provsmakning och inköp. Sedan fortsätter vi färden via Nordsjövallen mot Groningen. På kvällen kommer vi till vårt hotell, Mercure Martiniplaza i Groningen, där vi checkar in och äter middag.

Dag 6 Groningen - Kielbåten 
Vi äter frukost och åker sedan mot Kiel. Vi kliver ombord på Kielbåten och äter en buffé ombord. 

Dag 7 Kielbåten – Hemorten 
Vi äter frukost ombord och sedan tar vi bussen åter till respektive hemort.

Avresa 12/4 med Blomstertåget

Dag 1 Hemorten – Hannover
Vi avreser på morgonen från våra hemorter med vår bekväma buss. Vi stannar på Björkängs Vägkrog utanför Varberg för fika för de som önskar. Vi fortsätter sedan till färjorna mellan Helsingborg – Helsingör (20 min) och mellan Rödby – Puttgarden (45 min). Incheckning och middag på vårt hotell på kvällen. Ca 73 mil.

Dag 2 Hannover – Amersfoort
Frukost och avresa mot Blomstertåget. En fantastisk upplevelse som utspelar sig varje år. Tåget är en otrolig uppvisning i blomsterkonst. På eftermiddagen fortsätter vi till Amersfoort och Campanile Hotell som blir vårt hem under tre nätter. Vi avslutar dagen med gemensam middag. Ca 47 mil

Dag 3 Porslin, rundmålning och tulpaner
Frukost och därefter beger vi oss till Keukenhof. Parken är ett av de mest populära resmålen i Nederländerna och består av 32 hektar fulla av blommande tulpaner, hyacinter, narcisser och andra lökväxter. Vi kör sedan vidare till den kända rundmålningen Panorama Mesdag i Den Haag. Vi återvänder sedan till Delft som är känt för sin porslinstillverkning. Vi besöker tillverkaren De Delftse Pauw och tittar på deras fina porslin. Självklart kan man köpa med sig något om man önskar innan vi återvänder till vårt hotell. Middag på kvällen. Ca 21 mil

Dag 4 Blomsterauktion - Amsterdam
Vi börjar dagen med en utflykt till Aalsmeer och landets största blomsterauktion. Sedan fortsätter vi till  Amsterdam som väntar på oss med trädkantade kanaler, broar och karaktäristiska gavelhus. Vi gör en kanaltur och får några timmar på egen hand då vi hinner titta mer på staden och kanske äta en bit mat innan vi återvänder till vårt hotell. Middag på kvällen. Ca 14 mil.

Dag 5 Amersfoort – Volendam - Bremen
Efter frukost far vi norrut mot den berömda fiskebyn Volendam. Här ligger de gamla fiskebåtarna längs med kajen och serveringarna lockar med god mat. Turen fortsätter sedan till en ostbondgård där tillfälle ges till provsmakning och inköp. Sedan fortsätter vi färden via Nordsjövallen mot Bremen. På kvällen kommer vi till vårt hotell där vi checkar in och äter middag. Ca 41 mil.

Dag 6 Bremen – Hemorten
Vi fortsätter hemresan efter frukost. Via färjorna mellan Puttgarden - Rödby och Helsingör - Helsingborg är vi snart hemma i Sverige igen. Ca 72 mil

Karta

Hotell

Holland - rundresa

Holland - rundresa

Bremen & Hannover Vi bor på några av våra fina stopoverhotell som är belägna i utkanten av respektive stad. Amersfoort Hotell Campanile*** Beläget i Amersfoort på bra avstånd från alla våra utflykter...
NH Veluwe

NH Veluwe

Kielbåten Ombord har vi hytter med våningsängar insides. Mot tillägg kan du få hytt utsides, med golvstående sängar eller utsides med golvstående sängar. Sparrenhorst NH Veluwe Sparrenhorst**** är ide...