Skip to main content

Röros vintermarknad

Den årliga marknaden har hållits sedan 1854 i denna pittoreska gruvstad som även finns med på UNESCO:s världsarvlista. Med sina 75 000 besökare varje år är marknaden ett av regionens allra största evenemang och en riktig nostalgitripp. Man håller till på "bakgårdarna", de platser där folk brukade samlas för byteshandel och för att spela musik, dansa och berätta historier. Här kan du prova den lokala maten, se traditionellt hantverk, gå på auktion eller åka på slädtur. 

 • Fler bilder
Våra resenärers betyg för resan
4,2 av 5
: 4 av 5 stjärnor
Baserat på 17 kundenkäter
 • Otroligt omtänksam, kunnig och trevlig reseledare. Chauffören får också högsta betyg. Tack för en fin-fin resa Andreas och Kristina. Ser fram emot nästa tripp.
  Resenär
 • Vi är nöjda med hela upplägget och även vädrert var på vår sida!
  Resenär
 • Mycket nöjd
  Resenär
 • Reseledaren var mycket bra. Informerade på ett bra sätt och tog sig tid för de som ville ha hennes uppmärksamhet. Reseledaren skall ha mycket kredit.
  Resenär
 • Om det är människor som uppskattar det som resan vill visa. Det är ju nutids kultur och gammal kultur. Den kultur som tagit oss dit vi nu är genom hårt arbete.
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Norge!

  Vi lämnar våra respektive hemorter på morgonen och far norrut. Vi stannar i Tanum för kaffe- respektive lunchstopp. Väl framme i Elverum checkar vi in på Thon Partner Hotel Elgstua. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet. Ca 40 mil

  Mot Norge!
 • Dag 2: Röros vintermarknad

  Efter tidig frukost far vi till Röros. Vi är på marknaden under invigningsdagen. Då inträffar en av marknadens höjdpunkter när ca 80 forbönder, inför en stor publik, kör in sina hästar och slädar på Malmplassa mitt i Röros. Största delen av marknaden tilldrar sig på de två huvudgatorna och inne på bakgårdarna. Vi stannar på marknaden fram till ca 16:00 innan vi far åter till Elverum där vi äter middag och övernattar.

  Passa på att gå in på bakgårdarna och upplev stämmningen!

  Röros vintermarknad
 • Dag 3: Hemresa

  Frukost och avresa söderut. Under eftermiddagen, kvällen når vi våra hemorter. Ca 40 mil

  Vi vänder hemåt efter en resa på vackra vägar till mysiga Röros.

Karta

Boende

Thon Partner Hotel Elgstua
Här hittar du en restaurang med god mat som skapats av lokala råvaror från de vilda skogarna, oceanerna och haven. Här finns även en bar med generösa öppettider, gym och fritt Wi-Fi. Vårt hotell i Elv...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Barnbussar, Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.