Skip to main content

Röros vintermarknad med Norsk Skogsmuseum

Den årliga marknaden har hållits sedan 1854 i denna pittoreska gruvstad som även finns med på UNESCO:s världsarvlista. Med sina 75 000 besökare varje år är marknaden ett av regionens allra största evenemang och en riktig nostalgitripp. Man håller till på "bakgårdarna", de platser där folk brukade samlas för byteshandel och för att spela musik, dansa och berätta historier. Här kan du prova den lokala maten, se traditionellt hantverk, gå på auktion eller åka på slädtur. Innan vi lämnar Norge besöker vi det trevliga museet "Norsk skogsmuseum" här ser vi hur skogen och naturen påverkat människan genom historien. Vi får även en god lunch här innan vi rullar hemåt.

 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • Två nätter på hotell inkl 1 lunch,
 • 2 middagar,
 • 2 frukostar,
 • Besök på Röros marknad,
 • Besök på Norsk skogsbruksmuseum,
 • Reseledarservice.
Omdömen
 • Reseledaren var mycket bra. Informerade på ett bra sätt och tog sig tid för de som ville ha hennes uppmärksamhet. Reseledaren skall ha mycket kredit.
  Resenär
 • Om det är människor som uppskattar det som resan vill visa. Det är ju nutids kultur och gammal kultur. Den kultur som tagit oss dit vi nu är genom hårt arbete.
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Norge!

  Vi lämnar våra respektive hemorter på morgonen och far norrut. Vi stannar i Tanum för kaffe- respektive lunchstopp. Väl framme i Elverum checkar vi in på Scandic Elgstua. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet. Ca 40 mil

  Mot Norge!
 • Dag 2: Röros vintermarknad

  Efter tidig frukost far vi till Röros. Vi är på marknaden under invigningsdagen. Då inträffar en av marknadens höjdpunkter när ca 80 forbönder, inför en stor publik, kör in sina hästar och slädar på Malmplassa mitt i Röros. Största delen av marknaden tilldrar sig på de två huvudgatorna och inne på bakgårdarna. Vi stannar på marknaden fram till ca 16:00 innan vi far åter till Elverum där vi äter middag och övernattar.

  Passa på att gå in på bakgårdarna och upplev stämmningen!

  Röros vintermarknad
 • Dag 3: Norskt skogsmuseum och hemresa

  Frukost och därefter mot Norskt Skogsmuseum här finner vi vackra utställnignar om den norska naturen och människan genom historien. Mycket intressant och vackert museum. Innan vi fortsätter söderut serveras vi lunch på museet. Under eftermiddagen, kvällen når vi våra hemorter. Ca 40 mil

  Vi vänder hemåt efter en resa på vackra vägar till mysiga Röros.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresedatum Hemresa
Alingsås Göteborgsvägen 7 Parkeringen 08:30 19:50
Vårgårda Järnvägsstaionen 08:50 19:30
Göteborg Stena Danmarksterminalen 09:00 19:40
Kungälv Pendelparkeringen Eriksdal 09:20 19:20
Vara Järnvägsstationen 09:20 19:10
Uddevalla Museet Kampenhof 10:00 18:30
Trollhättan Resecentrum Hpl 14-15 10:15 18:15
Vänersborg Parallellgatan 14 10:30 18:00
Tanum Rasta 11:15 17:15

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
14/2-2022 måndagRöros vintermarknad
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 62 990:-Boka

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Resor i Coronatid

  Pga Coronapandemin så har det varit svårt med resor under en längre tid. Just nu börjar Europa att öppna upp igen och vi räknar med att komma igång med våra resor snart igen.

  Läget ändras hela tiden i länderna vi besöker och det som gäller i dag kanske inte gäller i morgon. Pga detta planerar vi att samtliga våra resor kommer att gå. Beslut om avresor skall ställas in tar vi ca 14 dagar före avresa. Då vet man mer om läget just nu. Vill man resa med på någon avgång bokar man in sig och bealar in resan enligt villkoren. Om vi tvingas ställa in resan återbetalar vi självklart inbetalda medel. Om ni har bokat en resa och inte vill följa med på avgången om den avgår gäller avbeställningsreglerna.

  För tillfället bokar du alla våra rundresor med öppet köp. När resandet är igång och vi anser oss kunna köra resan du är bokad på återkommer vi och kollar om du vill resa med. Alla våra resor i Sverige, shoppingresor och dagsresor har normala bokningsvillkor.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

 • Måste jag ha pass med mig?

  Ja, för alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. Samt resor med Stena Line till Danmark. För resor inom Norden (utom resor till Danmark med Stena Line) behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.