Skip to main content

Röros vintermarknad med Norsk Skogsmuseum

Den årliga marknaden har hållits sedan 1854 i denna pittoreska gruvstad som även finns med på UNESCO:s världsarvlista. Med sina 75 000 besökare varje år är marknaden ett av regionens allra största evenemang och en riktig nostalgitripp. Man håller till på "bakgårdarna", de platser där folk brukade samlas för byteshandel och för att spela musik, dansa och berätta historier. Här kan du prova den lokala maten, se traditionellt hantverk, gå på auktion eller åka på slädtur. Innan vi lämnar Norge besöker vi det trevliga museet "Norsk skogsmuseum" här ser vi hur skogen och naturen påverkat människan genom historien. Vi får även en god lunch här innan vi rullar hemåt.

 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • Två nätter på hotell,
 • 1 lunch,
 • 2 middagar,
 • 2 frukostar,
 • Besök på Röros marknad,
 • Besök på Norsk skogsbruksmuseum,
 • Reseledarservice.
Omdömen
 • Reseledaren var mycket bra. Informerade på ett bra sätt och tog sig tid för de som ville ha hennes uppmärksamhet. Reseledaren skall ha mycket kredit.
  Resenär
 • Om det är människor som uppskattar det som resan vill visa. Det är ju nutids kultur och gammal kultur. Den kultur som tagit oss dit vi nu är genom hårt arbete.
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Norge!

  Vi lämnar våra respektive hemorter på morgonen och far norrut. Vi stannar i Tanum för kaffe- respektive lunchstopp. Väl framme i Elverum checkar vi in på Scandic Elgstua. På kvällen äter vi en gemensam middag på hotellet. Ca 40 mil

  Mot Norge!
 • Dag 2: Röros vintermarknad

  Efter tidig frukost far vi till Röros. Vi är på marknaden under invigningsdagen. Då inträffar en av marknadens höjdpunkter när ca 80 forbönder, inför en stor publik, kör in sina hästar och slädar på Malmplassa mitt i Röros. Största delen av marknaden tilldrar sig på de två huvudgatorna och inne på bakgårdarna. Vi stannar på marknaden fram till ca 16:00 innan vi far åter till Elverum där vi äter middag och övernattar.

  Passa på att gå in på bakgårdarna och upplev stämmningen!

  Röros vintermarknad
 • Dag 3: Norskt skogsmuseum och hemresa

  Frukost och därefter mot Norskt Skogsmuseum här finner vi vackra utställnignar om den norska naturen och människan genom historien. Mycket intressant och vackert museum. Innan vi fortsätter söderut serveras vi lunch på museet. Under eftermiddagen, kvällen når vi våra hemorter. Ca 40 mil

  Vi vänder hemåt efter en resa på vackra vägar till mysiga Röros.

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 08:30 19:50 0:-
Vårgårda Järnvägsstaionen 08:50 19:30 0:-
Göteborg Stena Danmarksterminalen 09:00 19:40 0:-
Kungälv Pendelparkeringen Eriksdal 09:20 19:20 0:-
Vara Järnvägsstationen 09:20 19:10 0:-
Uddevalla Museet Kampenhof 10:00 18:30 0:-
Trollhättan Resecentrum HPL 14-15 10:15 18:15 0:-
Vänersborg Parallellgatan 14 10:30 18:00 0:-
Tanum Rasta 11:15 17:15 0:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
20/2-2023 måndagRöros vintermarknad
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 63 290:-Boka

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

  Platsbokning är inte möjligt till Kroatien och Spanien. Du kan däremot önska en plats till de resmålen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  För alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.