Skip to main content

Tyrolen - Kirchberg

Pris från:
7 990:-
Dagar:8
Boka Nu! - rabatten dras av i bokningen. per vuxen: 700:-
Bussresa, färjeresor, vägskatter, 7 övernattningar med del i dubbelrum inkl halvpension. All inclusive i Kirchberg (vin, öl, läsk) mellan 12:00 - 20:30, 4 lunchpaket, 2 entréer till wellnessavdelningen. Reseledarservice
Boka resa

Gemytliga Tyrolen där byarna ligger naturskönt i de djupa dalarna. Vi beger oss till Kirchberg som är en härlig semesterort mitt i den tyrolska idyllen. Miljön i byn är charmig med blomlådor på balkongerna, mysiga caféer, restauranger och barer. Här har vi nära till alla fina sevärdheter. Följ med oss på någon trevlig utflykt eller slappna av på en naturskön vandring. På vårt hotell har vi all inclusive under eftermiddagarna. Följ med till Österrike när det är som bäst.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Hannover

Avresa från hemorten tidig morgon. Efter sedvanlig paus utanför Varberg fortsätter vi till färjan mellan Helsingborg och Helsingör. Färden fortsätter över Danmark till Rödby där vi tar färjan till Puttgarden. Via Lübeck och Hamburg når vi snart Hannover där vårt hotell väntar med middag och sköna sängar. Ca 70 mil

Dag 2 Hannover – Kirchberg

Efter frukost far vi vidare mot Tyrolen. Vi kör förbi bl a Nürnberg och München innan vi passerar gränsen mot Österrike. Väl framme checkar vi in på vårt hotell och äter därefter middag. Ca 73 mil

Dag 3 – 6 Tyrolen

Österrike och Tyrolen är vårt. Slappna av, njut av stillheten och följ gärna med på någon trevlig utflykt. På vårt hotell har vi all inclusive (vin, öl och läsk) mellan kl 12:00 och 20:30.

Dag 7 Kirchberg – Hannover

På morgonen sätter vi oss tillrätta i bussen och påbörjar hemfärden. Vi skall idag åka tillbaka till Hannover. Där checkar vi in för en natt. Middag på kvällen. Ca 73 mil

Dag 8 Hannover – Hemorten

Frukost och därefter avresa. Vi tar samma färjevägar hem som vi gjorde på nerresan. Vid ca 19:30 är vi åter i Göteborg. Här väntar våra anslutningsbussar på oss. Det är dags att säga Auf Wiedersehen till våra reskamrater efter några sköna dagar tillsammans. Ca 70 mil

Utflykter

Innsbruck Följ med till Tyrolens huvudstad. Här går vi en rundtur och har även tid för egna upptäckter. Pris 25 €.

Gross Glockner med Heiligenblut Vi åker förbi Kitzbühel och Zell am See innan vi når början på Gross Glockner Hoch Alpen Strasse. Den högalpina vägen tar oss upp till över 2500 m.ö.h genom slingrande böjar med hänförande utsikter. Vi fortsätter efter fotostopp till byn Heligenblut. Byn har en intressant histora om den danske pilgrimen Briccius som fått till uppgift av Kejsaren att frakta hem en ampull med Jesu blod till Danmark från Konstantinopel. Av rädsla för rövare hade han låtit sy in ampullen i sin ena vad. Emellertid råkade han ut för en lavin och dog. Några bönder undrade senare över blommor som växte i snön en mycket kall vinter. De började gräva och hittade liket efter pilgrimen. Vid begravningen dök ampullen upp och det inrättades ett litet kapell över begravningsplatsen. Det blev en vallfartsort och byn Heiligenblut (Det Heliga Blodet) växte upp under århundradena. Vi ser byn och efteråt vänder vi hem till hotellet igen.  Pris 25 €.

Tyrolerafton Så klart skall vi besöka en riktig tyrolerafton när vi är här. Lederhosen, dans och skummande öl är självklara inslag. Pris beroende på arrangemang.

Vandringsdag Vi tar liften upp på berget och går en vacker vandringsled. Pris beroende på arrangemang.

Hitlers Örnnäste vid Berchtesgaden i Tyskland. Följ med på en historiskt intressant utflykt till en vacker plats. Pris 25 €.

 

 

 

 

Allt detta ingår

 • Bussresa
 • Färjeresor
 • Vägavgifter
 • 7 övernattningar med del i dubbelrum (enkelrumstillägg 990,-)
 • 7 frukostar
 • 7 middagar
 • 4 lunchpaket
 • 1 fika med hembakat
 • Fritt vin, öl , kaffe och alkoholfria drycker mellan 12.00 och 20.30 på Hotel Zentral
 • 2 inträden till wellnessavdelningen på Hotel Zentral (16.00 - 21.00)
 • Reseledarservice

Vad tycker tidigare resenärer

2016-08-08

Detta var tredje året till Kirchberg, vädret kunde varit bättre, men jag har aldrig haft så roligt och skrattat så mycket! Vi blev ett härligt gäng på nio personer!

De tider som var satta fungerade perfekt, utan stress och annat tjafs. En resa som fungerade över förväntan.

Älskar Österrike!
Kan med glädje rekomendera denna resa till andra personer som kan räkna med en fantastisk service av Gunilla och Heikki som gjorde vår resa till en upplevelse av stora mått!

2016-05-14
Än en gång har vi haft nöjet att ha Heikki som reseledare. Vilken underbar person det är, honom får du vara rädd om så att han inte slutar. Även vår chaufför Kent-Ove var en riktigt klippa, han gav oss en lugn och trygg resa till Kirchberg. Vi hoppas att få åka med dessa två någon gång i framtiden. Hälsningar och tack från Anita och Ulf.

2015-08-15

Kirchberg 15 augusti !!!
 
Vi vill tacka chauffören Kenneth o guiden Heiki för en underbar resa till Kirchberg ,vilka toppenkillar
vill även tacka alla trevliga medresenärer på resan.

Hej!
-Jag/Vi vill tacka för en fantastisk resa till Kirchberg 15 augusti 2015. Den var mycket bra på alla sätt och vis. Bra hotell, bra mat, trevliga utflykter, trevliga medresenärer, och sist men inte minst väldigt bra chaufför, Kenneth och väldigt bra guide, Heikki. Jag/Vi har tidigare rest med resemakaren till Paris, Normandie och till Moseldalen och det har alltid varit till full belåtenhet.

2014-09-13
-Vill tack för en fin tur till Kirchberg den 13/9. Allt var superbra ordnat, suveränt hotell och god mat. Stor tack till Heikki och Tommy.

-Vi hade förmånen att åka med er i förra veckan och det var en utmärkt bra resa på alla sätt. Vi har åkt flera bussresor förut, både med er och andra bolag, men denna var mest lyckad. Utflykterna var alla bra, hotellet med en serviceinriktad personal och så var maten den bästa vi någonsin upplevt. Och som grädde på moset så hade vi Heikki som reseledare! Han är kunnig, har en enormt hög servicenivå och är hela tiden mån om att alla i bussen har det bra. Har aldrig upplevt en sådan kille förut!

2014-08-23

Vi åkte på resa neråt på kartan
Med bolaget Resemakarn
Med buss, reseledare och chaufför
Det börja precis som det alltid gör


Sen märkte vi allting ej var sig likt
Vi tyckte att mycket var ganska unikt
På bussen man kunde få kaffe med sprit
Och även en vinare röd eller vit

Chauffören, en tjej, Gunilla från bussbolaget
Hon var ju helt klart av bästa slaget
En hejare på att lugnt bussen köra
Och dessutom med en räv bak varje öra 

Så Heikki vår ledare, alltid till hands
Som många nog tyckte: Den bäste som fanns
Han fixa o donade, diska, servera
Fick allting att flyta han organisera

Vi kom ner till Kirchberg och central hotell
Det var lite mörkt för det var redan kväll
Där bjöds det på middag med dricka därtill
Ja drickan var fri så mycket man vill

En dag åkte några till Hitlers näste
Som högt på en klippa i alpen fått fäste
Det var intressant men Hitler han lär
Vara död för han var inte där

Sen skulle vi ut en dag för att vandra
Några var med och alla de andra
Väl tog det helt lugnt jag vet ej vad dom gjorde
Förhoppningsvis inte nåt som dom ej borde

För oss som var med var en alptopp vår mål
Vi for i en kur på ett rep utav stål
Där uppe vi vandrade en lagom sträcka
Och några gick kortare sa: det får räcka

Sen åkte vi ner på vårt rep i en kur
Vi hade klokt nog köpt biljett: Tur – retur
Det var lång väg hem genom Brixenthal
Då åter igen man hade två val

Att åka med tåg eller gå det var valet
Jag valde att gå. Det var ju helt galet
I en och halv timma vi gick, gick och gick
Väl åter en öl som belöning vi fick  

Gunilla och Heikki ni har jobbat hårt
Men det kanske inte var så väldigt svårt
Vi kanske ej krävt så värst mycket kraft
Nån sa: Den bästa av grupper vi någonsin haft

Nej! Skämt åsido: Tack ska ni
För att ni ställt upp. Det gjorde ni bra
Med humor o hjälpsamhet info med mera
Det blev en kanonresa. Bara att APPLÅDERA
.
Stig - Mölndal

 

Fantastisk resa med Heikki som guide och suverän körning av Gunilla. Trevliga utflykter och suverän service på ett kanonhotell gjorde resan till en av de bättre vi varit på.
Evald med 4 medresenärer.
.............................................

2014-07-12
Gun-Britt med sällskap vill tacka chauffören Gunilla och reseledaren Alex som var helt fantastiska! Mycket trevlig resa till Kirchberg den 12/7 , med bra hotell och trevliga reskamrater.

...........................................

2013-09-07
Var med till Kirchberg 7-15/9 en fantastiskt fin resa. Så här med lite distans o eftertanke kan jag inte komma på något negativt eller mindre bra. En lugn fin o trevlig chaufför o maken till guide Heikki får man väl leta efter så påläst o omtänksam helt fantastiskt så tusen tack - Hälsningar Kerstin Trollhättan

.............................................

2013-05-18
Hej ! Vi vill tacka för den fina resan som vi var med till Österrike, den 2013.05.18. Speciellt stor tack till Heikki och Thomas som gjorde våran resa på alla sätt till en trevlig minne. Hotellet i Kirchberg var utmärkt, man trivdes bra, rent och trivsamt. Vi som tackar Björn och Marjatta, Dan och Eija

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
29/8Se allaKirchberg Tyrolen - All inclusive
Boka Nu! - rabatten dras av i bokningen. per vuxen: 700:-
> 67 990:-BokaMer information

Hotell

Hotel Zentral

Hotel Zentral

Det härliga hotellet är beläget några minuters promenad från centrum och alla dess affärer, restauranger och barer. På hotellet finns restaurang, bar och wellnessanläggning med flera bastusorter och a...