Skip to main content

Alsace - vin, öl, och sagolika byar

Längs Vogesernas böljande sluttningar på smala vägar som letar sig fram mellan vinfälten ligger flera medeltida byar. Vi känner historiens vingslag när vi strosar fram på gator kantade med korsvirkeshus och andra historiska byggnader. Kvalitetsvinerna från Alsace, speciellt de vita, är i dag efterfrågade och respekterade över hela världen. Nu är det inte bara goda viner som står på menyn, här får vi även en möjlighet att prova det franska ölet, whiskey, ost och choklad. Vi bor på uppskattade Hostellerie des Deux Clefs. 

 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Bussresa,
 • 2 övernattningar på Kielbåten inkl halvpension,
 • 5 nätter på hotell inkl halvpension,
 • Alla utflykter enligt program,
 • Reseledarservice.
Omdömen
 • Toppenbra!
  Resenär
 • Jocke och Heikki är ett superteam!
  Resenär
 • Räcker med att säga Heiki. Han är ett riktigt proffs, kunnig, berättar intressant, hjälpsam och rolig.
  Resenär
 • Det kan inte bli bättre....
  Resenär
 • Jocke körde mjukt och följsamt, Kändes mycket tryggt att åka med honom.
  Resenär
 • Toppen-nöjda. Mkt kunnig och insatt. Informerade om det som var intressant 0ch relevant.
  Resenär
 • Det faktum att vi åker 13 mil från Grums, för att åka med er, fast vi har researrangörer på närmare håll, visar att vi är mkt nöjda med era tjänster
  Resenär
 • Vi berättar ju gärna om de resor vi åkt med er, för våra vänner
  Resenär

Dagsprogram

 • Dag 1: Mot Göteborg

  Under eftermiddagen hämtar vår buss upp på respektive hemort för färd mot Göteborg. Väl i Göteborg går vi ombord på Stena Lines båt mot Kiel. Ombord får vi bekväma hytter. Efteråt kanske någon vill prova dansgolvet eller bara njuta den friska sjöluften på däck

  Mot Göteborg
 • Dag 2: Mot Rüdesheim

  Vi äter en god sjöfrukost medans vårt fartyg lägger till i Tyskland. Väl iland påbörjar vi resan genom Tyskland. Vi passerar förbi Hamburg, Hannover och Kassel på vår väg till Rüdesheim där Brühl´s Hotel Trapp väntar på oss med med middag och sköna sängar. De som vill hinner säkert med en tur på Drosselgasse eftr maten! Ca 62 mil

  Mot Rüdesheim
 • Dag 3: Strassbourg och Riquewihr på vår väg mot Turkheim

  Efter frukost fortsätter färden söderut. Vi når snart Strasbourg där vi snabbt kör förbi några av parlamentsbyggnaderna. Färden går sedan vidare till välkända Riquewihr där vi förutom att strosa omkring också får möjlighet att inleda Alsacevistelsen med god lunch. Efteråt förkovrar vi oss i Alsaces goda och kända viner. Efter vinprovningen hos Dopff & Irion kör vi den kända Route du Vin och njuter av små pittoreska byar och vinfält utanför bussfönstret. I god tid till middagen har vi nått vårt hotell i Turckheim. Ca 26 mil

  Strassbourg och Riquewihr på vår väg mot Turkheim
 • Dag 4: Obernai, öl, whiskey och ost

  Efter frukost tar vi vår buss på utflykt. Vi börjar med att köra till Saint Pierre där vi stannar vi för ölprovning på ett av Alsaces många bryggerier. Obernai, som är en av de trevligaste byarna, står värd för nästa stopp. Vi vandrar den fina bygatan och har tid för lunch eller kanske en fika. Efteråt besöker vi Distillerie Lehmann som har produktion av bland annat whiskey och eau de vie. Självklart provar vi några av deras produkter. Vi vänder så söderut och kör en bit på Route de Vin till Ostens hus där vi gör en rundtur och vi får också smaka på något. Väl åter i Turckheim serveras middagen och har vi tur kan vi kanske följa nattvakten som går runt enligt medeltida tradition och sjunger för husen i byn för att meddela att allt är lugnt, innan vi lägger oss.

  Obernai, öl, whiskey och ost
 • Dag 5: Världens vackraste stad - Colmar

  Dagen ägnar vi åt Colmar som har kallats ”världens vackraste stad med gator som hämtade ur en operett”. Vi börjar med en stadspromenad innan vi får tid att upptäcka staden på egen hand. Här kan man besöka muséet Unterlinden, handla eller bara strosa omkring och njuta av atmosfären. På eftermiddagen tar vi vår buss till Ribeauville där vi besöker en chokladtillverkare. Vi får se tillverkningen och självklart provsmaka! Vi vänder åter mot vårt hotell. På vägen stannar vi för vinprovning och kanske några inköp. Middag på kvällen.

  Världens vackraste stad - Colmar
 • Dag 6: Mot Kassel

  Vi beger oss norrut efter frukost. Via snabba motorvägar tar vi oss till Kassel där vi checkar in på InterCityHotel och äter middag på kvällen. Ca 63 mil

  Mot Kassel
 • Dag 7: Mot Kiel

  Vi rullar norrut mot Kiel med sedvanliga stopp för lunch och fika. Vi gör ett stopp på CITTI för inköp innan vi rullar ombord på båten mot Göteborg. Ombord får vi bekväma hytter. Ca 30 mil

  Mot Kiel
 • Dag 8: Sista biten hem

  På morgonen, under tiden vi äter frukost, seglar vi in i Göteborgs vackra skärgård. När vi lagt till väntar bussen på kajen och vi sätter oss tillrätta för de sista få milen till våra hemorter.

Avgångs- och ankomsttider

Plats På- och avstigning Avresedatum Hemresa
Vänersborg Parallellgatan 14 - ReseMakar´n 14:00 12:00
Trollhättan Resecentrum HPL F 14:15 11:30
Uddevalla Kampenhof Museet 14:45 11:00
Ljungskile Bussterminalen 15:05 10:40
Stenungsund Hpl Munkeröd 15:25 10:20
Kungälv Shell Eriksdal 15:45 10:10
Göteborg Kielterminalen 16:05 09:45

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Karta

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
2/10-2021 lördagAlsace - öl, ost, vin & choklad
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
> 69 590:-Boka

Hotell

Hostellerie des Deux Clefs
Turckheim Hostellerie des Deux Clefs *** Centralt beläget i Turckheim, ligger det charmiga Hôtel des Deux Clefs som har anor ända från 1400-talet. Rummen förenar komfort och charm i en varm rust...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Resor i Coronatid

  Pga Coronapandemin så har det varit svårt med resor under en längre tid. Just nu börjar Europa att öppna upp igen och vi räknar med att komma igång med våra resor snart igen.

  Läget ändras hela tiden i länderna vi besöker och det som gäller i dag kanske inte gäller i morgon. Pga detta planerar vi att samtliga våra resor kommer att gå. Beslut om avresor skall ställas in tar vi ca 14 dagar före avresa. Då vet man mer om läget just nu. Vill man resa med på någon avgång bokar man in sig och bealar in resan enligt villkoren. Om vi tvingas ställa in resan återbetalar vi självklart inbetalda medel. Om ni har bokat en resa och inte vill följa med på avgången om den avgår gäller avbeställningsreglerna.

  För tillfället bokar du alla våra rundresor med öppet köp. När resandet är igång och vi anser oss kunna köra resan du är bokad på återkommer vi och kollar om du vill resa med. Alla våra resor i Sverige, shoppingresor och dagsresor har normala bokningsvillkor.

 • Kan man boka plats i bussen?

  Man kan reservera plats i bussen. Reservationen gäller för hela resan från Göteborg. Om resan går norrut, gäller den från sista påstigningsplatsen. Priset för platsbokning framgår av bokningsmotorn. Vid fullbelagd buss tilldelar vi dig en sittplats vid avresan för att större sällskap skall få sitta tillsammans på resor 4 dagar eller längre. Det är viktigt att vi vid bokningstillfället blir informerade om att Ni reser tillsammans med andra. Vi har ofta väldigt små möjligheter att ändra din plats vid påstigning.

 • Måste jag ha pass med mig?

  Ja, för alla resor utanför Norden måste du ha pass med dig. Samt resor med Stena Line till Danmark. För resor inom Norden (utom resor till Danmark med Stena Line) behövs bara en legitimitation.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat.