Skip to main content

Donaukryss

Häng med på det perfekta sättet att resa och upptäck Donau genom en flodkryssning. Njut av en härlig blandning mellan aktivitet och avkoppling. Varje dag vaknar man med nya vyer utanför hytten och gör spännande upptäckter. Utflykterna ger inblick i regionens historia, arkitektur, konst och kultur i Wien, Budapest och Bratislava under vår resa - ”An der schönen blauen Donau” !

Dagsprogram

 • Dag 1: Landvetter - Passau

  Vi möts på Landvetter för direktflyg till München med Lufthansa. Buss tar oss till Passau, där vi får lite egen tid i staden. Under eftermiddagen går vi ombord på **** DCS Amethyst för 7 nätter. Välkomstdryck och välkomstmiddag serveras under kvällen, medan vi långsamt glider fram på Donau mot Wachau. Ombord njuter vi det goda livet med alla scenerier som vi passerar förbi. I hamn kan man åka med på utflykter som anordnas av rederiet (tillägg) eller följa med vår reseledare som ger en kort introduktion (ingår) till varje stad vi stannar i, för att senare få tid på egen hand.

  Landvetter - Passau
 • Dag 2: Wachau

  Idag lägger vi till i UNESCO skyddade dalgången Wachau. Området är känt för sin vinodling och i dalgången flyter Donau fram mellan städerna Melk och Krems an der Donau. Vi ligger här mellan 08:00 och 14:00. Det finns möjlighet att förboka en utflykt som tar oss på en utflykt mellan höjdpunkterna i dalen. Pris 590:-

  Wachau
 • Dag 3-4: Budapest

  Vi lägger till 12:00 i Ungerns huvudstad Budapest med Elizabeth bron, Gellert badet och den härliga stadskärnan som man även kan uppleva på en stadsrundtur med engelsktalande guide (tillägg 425:-). Vår reseledare tar med de som vill på en kort introduktion till staden, sedan får man fri tid att upptäcka Wien. Rederiet ordnar även en tur till i Ungern som kallas Smakfulla Ungern. Pris 590:- Dag 4 vid 17:00 lämnar vi Budapest

  Budapest
 • Dag 5: Bratislava

  Stopp i Bratislava kl 10:30-23.00. Upplev Slovakiens huvudstad under rederiets stadpromenad (350:-) eller få kort introduktion och tid på egen hand. Ombord njuter vi av god mat och avkoppling. Vi glider mot Wien under natten.

  Bratislava
 • Dag 6: Wien

  Vi ligger vid kaj i Wien mellan kl 06:30 – 20:00. Wien – födelseort för flera av världens främsta kompositörer och en stad av slående vacker arkitektur. Njut av pampiga byggnader och slott med vackra trädgårdar. På kvällen fortsätter vi vår kryssning mot Ungern. I Wien arrangerar rederiet en stadsrundtur med engelsktalande guide (tillägg 425:-). Vår reseledare tar med de som vill på en kort introduktion till staden, sedan får man fri tid att upptäcka Wien.

  Wien
 • Dag 7: Linz

  Under morgonen tuffar vår båt mot Linz som vi når kl 14:30. Vi stannar här till 21:00. Vill du kan du följa med rederiets representant på en rundvandring i Linz (tillägg 425:-) Vi färdas åter till Passau under kvällen och natten.

  Linz
 • Dag 8: Passau - Landvetter

  Efter frukost är vi åter Passau - ”de tre flodernas stad” och det är dags att lämna vår flodkryssare och bege oss tillbaka mot Münchens flygplats för hemresa till Göteborg under kvällen. I Sverige väntar anslutningsbussen för de som bokat detta till hemorten.

  Passau - Landvetter

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats på flyget?

  Du kan inte boka plats i planet utan placeras ihop med gruppen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat. 

 • Försäkring

  I de flesta hemförsäkringar och villahemförsäkringar ingår en reseförsäkring som gäller i 45 dagar. Ska du vara borta längre än vad din eventuella hemförsäkring täcker för att till exempel studera eller arbeta, eller om du ska ägna dig åt riskfyllda aktiviteter, behöver du teckna ett utökat reseskydd för att vara säker på att just ditt ändamål med resan täcks av en försäkring. Kontrollera detta med ditt försäkringsbolag.