Donaukryss

Häng med på det perfekta sättet att resa och upptäck Donau genom en flodkryssning. Njut av en härlig blandning mellan aktivitet och avkoppling. Varje dag vaknar man med nya vyer utanför hytten och gör spännande upptäckter. Utflykterna ger inblick i regionens historia, arkitektur, konst och kultur i Wien, Budapest och Bratislava under vår resa - ”An der schönen blauen Donau” !

Status:

Dagsprogram

Dag 1. Till München
Vi möts på Landvetter för direktflyg till München med Lufthansa. Buss tar oss till Passau, där vi får lite egen tid i staden. Under eftermiddagen går vi ombord på **** DCS Amethyst för 5 nätter. Välkomstdryck och välkomstmiddag serveras under kvällen, medan vi långsamt glider fram på Donau mot Wien. Ombord njuter vi det goda livet med alla scenerier som vi passerar förbi. I hamn kan man åka med på utflykter som anordnas av rederiet (tillägg) eller följa med vår reseledare som ger en kort introduktion (ingår) till varje stad vi stannar i, för att senare få tid på egen hand.

Dag 2. Wien
Vi ligger vid kaj i Wien mellan kl 12 – 18. Wien – födelseort för flera av världens främsta kompositörer och en stad av slående vacker arkitektur. Njut av pampiga byggnader och slott med vackra trädgårdar. På kvällen fortsätter vi vår kryssning mot Ungern. I Wien arrangerar rederiet en stadsrundtur med engelsktalande guide (tillägg 350:-). Vår reseledare tar med de som vill på en kort introduktion till staden, sedan får man fri tid att upptäcka Wien.

Dag 3. Budapest
Mellan kl 9.30-21 ligger vi i Ungerns huvudstad Budapest med Elizabeth bron, Gellert badet och den härliga stadskärnan som man även kan uppleva på en stadsrundtur. Söder om staden breder den vida stäppen Pustan ut sig. Rederiet har en trevlig utflykt dit om du vill se mer av Ungern. I Budapest arrangerar rederiet en stadsrundtur med engelsktalande guide (tillägg 350:-). Vår reseledare tar med de som vill på en kort introduktion till staden, sedan får man fri tid att upptäcka Wien. Rederiet ordnar även en tur till Pusztan som kallas Kulinariska Pusztan. Pris 490:-

Dag 4. Bratislava
Stopp i Bratislava kl 13-16.30. Upplev Slovakiens huvudstad under en stadrundtur (350:-) eller få kort introduktion och tid på egen hand. Vi glider mot Wachau under kvällen och natten. Ombord njuter vi av god mat och avkoppling.

Dag 5. Wachau
På morgonen kl 8-13.30 har vi kommit till Österrrike och det natursköna landskapet i Wachaudalen. Här kan du göra en vacker utflykt (490:-) eller ha en vilodag ombord. Vi färdas åter till Passau under kvällen och natten.

Dag 6. Passau - Hemresa
Efter frukost är vi åter Passau - ”de tre flodernas stad” och det är dags att lämna vår flodkryssare och bege oss tillbaka mot Münchens flygplats för hemresa till Göteborg. I Sverige väntar anslutningsbussen för de som bokat detta till hemorten.

Hotell

DCS Amethyst

DCS Amethyst

****
På vårt fartyg finns café, restaurang, soldäck, relaxavdelning och bubbelpool. Ombord blir du väl omhändertagen av personalen som gör shower, och olika framträdanden. En kväll bjuds vi på en trevlig galamiddag och varje kväll spelar farygets orkester upp i panoramabaren. Hytterna (15m2 ) ligger utsides och är utrustade med dusch/wc, hårfön, TV, AC samt säkerhetsbox. I standardhytten som ligger på nedersta d&au...