Skip to main content

Dubrovnik - Flyg från Trollhättan

Status:
Ring för att boka

Medelhavets pärla Dubrovnik med sina ringlande gränder och häftiga ringmur är en upplevelse att strosa runt i. När andan faller på kan man ta härliga dopp i det kristallklara vattnet. På vår soliga resa passar vi också på att göra många intressanta och roliga utflykter. Vad sägs om båttur till Elafitiöarna eller besök i Bosnien. Följ med oss till Kroatien och upplev Medelhavet när det är som bäst. 

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Trollhättan Vänersborgs flygplats - Dubrovnik
Flygplatsen öppnar kl 07:30 och vårt plan går kl 09:05 (incheckningen stänger 08:20) till Dubrovnik. Flygtiden är 3 timmar och 15 minuter och ombord ingår en enkel måltid inkl kaffe eller te. Övrig dryck finns till försäljning. Väl i Kroatien väntar anslutningsbuss som snabbt tar oss till vårt hotell. Incheckning och semestern har börjat!

Dag 2-7 Dubrovnik
Vi har ledigt i solen! Runt halvön där vi bor finns flera stränder och fina badplatser. Om man vill se mer av Dubrovnik så tar man sig enkelt till centrum med lokalbuss. Vår reseledare finns med hela vistelsen och kan hjälpa till med utflyktstips! 

Dag 8 Dubrovnik - Trollhättan Vänersborgs flygplats
Utcheckning på morgonen och vi tar vår transferbuss till Dubrovniks flygplats. Kl 13:15 lyfter vårt plan mot Sverige och det landar 16:30 på Trollhättan-Vänersborgs flygplats. Vi skiljs åt, men kanske ses vi snart igen på någon ny resa!

Våra utflykter

Stadsrundtur i Dubrovnik (dag 2)
Efter frukost är det dags att titta på den fina staden Dubrovnik. Vi tar buss in till gamla stan och gör en stadsrundtur med lokalguide. Efter rundturen har vi fri tid att fortsätta kika runt. Det är inte inkluderat någon transfer tillbaka. Antingen kan man gå eller så använder man lokaltrafiken. Reseledaren visar hur man gör. Pris 195:- vid förbokning. (250:- på resan) 

Bosnien (dag 4)
Idag gör vi en utflykt till Bosnien-Hercegovina. I den natursköna dalen som delas av Neretvafloden finner vi den vackra staden Mostar. Vi tittar på staden med lokalguide. Mostar har en fascinerande historia och anses av många vara den vackraste staden i landet. Den osmanska arkitekturen blandas med österrikisk vilket ger staden dess speciella charm. Den berömda bron Stari Most från 1500-talet bombades sönder under Bosnienkriget 1993, av kroatiska styrkor, men är återuppbyggd igen med hjälp av donationer från omvärlden. Pris 350:- vid förbokning. (425:- på resan)

Elafitiöarna (dag 6)
Vi gör en båtutflykt till fina Elafitiöarna. Ögruppen består av 13 obeskrivligt vackra öar, med stränder och små byar som avlöser varandra. Under dagen serveras vi lunch inkl dryck. Legenden säger att det var på Elafitiöarna som Richard Lejonhjärta var skeppsbruten.  Undrar om han trivdes - charmiga byar, bedårande stränder och turkosblått hav är ju inte så dumt. Åter till vårt hotell på kvällen. Pris 595:- vid förbokning. (650:- på resan)

Dagsordningen kan komma att ändras under resan pga rådande förhållanden.

Barnrabatt

Barn till och med 12 år får 800,- i rabatt när de bor i rum med två fullbetalande. Max 1 extrasäng per dubbelrum.

Hotell

Hotel Adria Dubrovnik

Hotel Adria Dubrovnik

Modernt hotell med högt läge och härlig utsikt över Lapadbukten och Elafitiöarna. Lugnt beläget endast ett par kilometer från Gamla stan. Bra bussförbindelser till centrum och biljetter köps i recepti...
Valamar Argosy

Valamar Argosy

Valamar Argosy Hotel har inom- och utomhuspooler, restaurang och hälsocenter. Hotellet ligger på halvön Babin Kuk ca 6 km från Dubrovniks gamla stadsdel. Hotellet har vacker utsikt över Adriatiska hav...
Valamar Club Dubrovnik

Valamar Club Dubrovnik

Hotellet ligger bra och vackert beläget på den grönskande halvön Babin Kuk, strax norr om Gamla Stan i Dubrovnik. Halvön har många hotell och flera fina klapperstensstränder. Framför vårt hotell finns...
Hotel Vis Dubrovnik

Hotel Vis Dubrovnik

Hotellet är vackert beläget på en halvö, 50 meter från stranden och ca 4 kilometer norr om Gamla Stan i Dubrovnik. Halvön har många hotell och flera fina stränder. Lapads centrum ligger några minuter...