Skip to main content

Dubrovnik - Flyg från Trollhättan

Status:
Fullt

Medelhavets pärla Dubrovnik med sina ringlande gränder och häftiga ringmur är en upplevelse att strosa runt i. När andan faller på kan man ta härliga dopp i det kristallklara vattnet. På vår soliga resa passar vi också på att göra många intressanta och roliga utlfykter. Vad sägs om båttur till Elafitiöarna eller besök i Montenegro och Mostar. Följ med oss till Kroatien och upplev Medelhavet när det är som bäst. Vi bor på strandnära Valamar Club i Dubrovnik i sju nätter och har all inclusive light.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Trollhättan Vänersborgs flygplats - Dubrovnik
Flygplatsen öppnar kl 08:30 och vårt plan går kl 10:00 (incheckningen stänger 09:30) till Dubrovnik. Flygtiden är 3 timmar och 45 minuter och ombord finns försäljning av enkla rätter såsom smörgåsar och drickor. Kaffe och te ingår. Väl i Kroatien väntar anslutningsbuss* som på ca 20 minuter tar oss till vårt hotell. Incheckning och semestern har börjat!
*= avresan den 29/9 flyger till Zadar och får en vacker resa längs kusten i buss (ca 4 timmar) till Dubrovnik.  Hemresan sker från flygplatsen i Dubrovnik till Trollhättan - Vänersborgs flygplats.

Dag 2-7 Dubrovnik
Vi har ledigt i solen! Runt halvön där vi bor finns flera stränder och fina badplatser. Om man vill se mer av Dubrovnik så tar man sig enkelt till centrum med lokalbuss. Vår reseledare finns med hela vistelsen och kan hjälpa till med utflyktstips! Till lunch & middagar ingår måltidsdryck, dvs lokalt öl & vin, läsk och juicer. Om du vill kan du äta frukost, lunch och middag på hotellet varje dag fram till avresedagen då vi lämnar hotellet efter lunch. Gör man en utflykt kan man få med sig ett lunchpaket från hotellet. Det måste beställas dagen före utflykten.
 

Dag 8 Dubrovnik - Trollhättan Vänersborgs flygplats
Utcheckning på förmiddagen och vid lunchtid tar vi vår transferbuss till Dubrovniks flygplats. Kl 15:00 lyfter vårt plan mot Sverige och det landar 18:45 på Trollhättan-Vänersborgs flygplats. Vi skiljs åt, men kanske ses vi snart igen på någon ny resa!

Våra utflykter

Stadsrundtur i Dubrovnik
Efter frukost är det dags att titta på den fina staden Dubrovnik. Vi tar buss in till gamla stan och gör en stadsrundtur med lokalguide. Efter rundturen har vi fri tid att fortsätta kika runt. Det är inte inkluderat någon transfer tillbaka. Antingen kan man gå eller så använder man lokaltrafiken. Reseledaren visar hur man gör. Pris 150:- vid förbokning.

Bosnien
Idag gör vi en utflykt till Bosnien-Hercegovina. I den vackra dalen som delas av Neretvafloden finner vi den vackra staden Mostar. Vi tittar på staden med lokalguide. Mostar har en fascinerande historia och anses av många vara den vackraste staden i landet. Den osmanska arkitekturen blandas med österrikisk vilket ger staden dess speciella charm. Den berömda bron Stari Most från 1500-talet bombades sönder under Bosnienkriget 1993 av kroatiska styrkor, men är återuppbyggd igen med hjälp av donationer från omvärlden. Pris 350:- vid förbokning.

Elafitiöarna
Vi gör en båtutflykt till de fina Elafitiöarna. Det är en ögrupp som består av 13 öar, obeskrivligt vackra med stränder och små byar som avlöser varandra. Under dagen serveras vi lunch inkl dryck. Legenden säger att det var på Elafitiöarna som Richard Lejonhjärta var skeppsbruten.  Undrar om han trivdes, charmiga byar, bedårande stränder och turkosblått hav är ju inte så dumt. Åter till vårt hotell på kvällen. Pris 495:- vid förbokning.

Montenegro
Följ med på en heldagstur till grannlandet Montenegro. Landet har en storslagen natur och under vår rundresa ser vi gamla staden Kotor och landets turistort Budva. Här gäller valuta Euro eller kortbetalning  Pris 350:- vid förbokning.

Hotell

Valamar Club Dubrovnik

Valamar Club Dubrovnik

Hotellet ligger bra och vackert beläget på en halvö strax norr om Gamla Stan i Dubrovnik. Halvön har många hotell och flera fina stränder. Framför vårt hotell finns halvöns finaste med solstolar och p...