Dubrovnik

Medelhavets pärla Dubrovnik med sina ringlande gränder och häftiga ringmur är en upplevlese att strosa runt i. När andan faller på kan man ta härliga dopp i det kristallklara vattnet. På vår soliga resa passar vi också på att göra många intressanta och roliga utlfykter. Vad sägs om båttur till Elafitiöarna eller besök i Montenegro och Mostar. Följ med oss till Kroatien och upplev Medelhavet när det är som bäst. Vi bor på strandnära Valamar Club i Dubrovnik i sju nätter och har all inclusive light. På resan ingår alla utflykter.

Status:

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten - Dubrovnik
Tidig morgon reser vi med vår buss från hemorten till Oslo. Vårt flyg avgår under förmiddagen mot Dubrovnik. Flygtiden är knappt tre timmar och vi flyger direkt med Norwegian. Väl framme i Dubrovnik möter buss upp för färd till hotellet. Vi checkar in och äter middag.

Dag 2 Dubrovnik - stadsrundtur
Efter frukost är det dags att titta på den fina staden Dubrovnik. Vi tar buss in till gamla stan och gör en stadsrundtur med lokalguide. Efter rundturen har vi fri tid att fortsätta kika runt. Det är inte inkluderat någon transfer tillbaka. Antingen kan man gå eller så använder man lokaltrafiken. Reseledaren visar hur man gör.

Dag 3 Utflyktsdag - Bosnien
Idag gör vi en utflykt till Bosnien-Hercegovina. I den vackra dalen som delas av Neretva floden finner vi den vackra staden Mostar. Vi tittar på staden med lokalguide. Mostar har en fascinerande historia och anses av många vara den vackraste staden i landet. Den osmanska arkitekturen blandas med österrikisk vilket ger staden dess speciella charm. Den berömda bron Stari Most från 1500 talet bombades sönder under Bosnienkriget 1993 av kroatiska styrkor, men är återuppbyggd igen med hjälp av donationer från omvärlden. Efter turen i Bosnien – Hercegovina återvänder vi till Dubrovnik.

Dag 4 Utflyktsdag - Elafitiöarna
Idag gör vi en båtutflykt till de fina Elafitiöarna. Det är en ögrupp som består av 13 öar, obeskrivligt vackra med stränder och små byar som avlöser varandra. Under dagen serveras vi lunch inkl dryck. Legenden säger att det var på Elafitiöarna som Richard Lejonhjärta var skeppsbruten.  Undrar om han trivdes, charmiga byar, bedårande stränder och turkosblått hav är ju inte så dumt. Åter till vårt hotell på kvällen.

Dag 5 Dubrovnik
Idag har vi ledigt i solen. Runt halvön där vi bor finns flera stränder och badplatser. Om man vill se mer av Dubrovnik så tar man sig enkelt dit.

Dag 6 Utflyktsdag – Montenegro
Idag gör vi en heldagstur till grannlandet Montenegro. Landet har en storslagen natur och under vår rundresa ser vi gamla staden Kotor och landets turistort Budva.

Dag 7 Dubrovnik
Vår sista hela dag i Dubrovnik. Vi har möjlighet att njuta av värmen, den vackra staden och vårt härliga hotell.

Dag 8 Dubrovnik - Hemorten
Vid lunchtid återgår vårt plan mot Oslo igen. På flygplatsen väntar vår buss som tar oss åter mot våra hemorter som vi når under kvällen.

Till lunch & middagar ingår måltidsdryck, dvs lokalt öl & vin, läsk och juicer. Om du vill kan du äta frukost, lunch och middag på hotellet varje dag fram avresedagen då vi lämnar hotellet efter frukost. Gör man en utflykt kan man få med sig ett lunchpaket från hotellet. Det måste beställas dagen före utflykten.

 

 

Hotell

Valamar Club Dubrovnik

****
Hotellet ligger bra och vackert beläget på en halvö strax norr om Gamla Stan i Dubrovnik. Halvön har många hotell och flera fina stränder. Framför vårt hotell finns halvöns finaste med solstolar och parasoller. På stranden finns också en bar och restaurang. Mellan vårt hotell och stranden ligger poolområdet med flera solterrasser. Härifrån har du en en härlig utsikt över havet, och du kan se kryssningsfa...