Skip to main content

Dubrovnik

Medelhavets pärla Dubrovnik med sina ringlande gränder och häftiga ringmur är en upplevelse att strosa runt i. När andan faller på kan man ta härliga dopp i det kristallklara vattnet. På vår soliga resa passar vi också på att göra många intressanta och roliga utflykter. Vad sägs om båttur till Elafitiöarna eller besök i Bosnien. Följ med oss till Kroatien och upplev Medelhavet när det är som bäst. 

 • Fler bilder
Inkluderat i resan
 • Direktflyg Landvetter - Dubrovnik,
 • 7 nätter på hotell med del i dubbelrum,
 • 7 frukost
 • 7 middagar
 • Reseledarservice

Dagsprogram

 • Dag 1: Flyg till Dubrovnik

  Vi träffas på eftermiddagen på Landvetter för att flyga direkt till Dubrovnik med Norwegian. Väl framme så möter en transferbuss oss för färd till vårt hotell där middagen serveras.

 • Dag 2 - 7: Dubrovnik

  Nu har vi lata dagar framför oss. Vi kan slappa vid poolen, på stranden eller kanske aktivera oss me den tur in till fina staden Dubrovnik som ligger ca 10 km från vårt hotell. På hotellet har vi frukost och middag varje dag.

 • Utflykt: Stadsrundtur i Dubrovnik

  Efter frukost är det dags att titta på den fina staden Dubrovnik. Vi tar buss in till gamla stan och gör en stadsrundtur med lokalguide. Efter rundturen har vi fri tid att fortsätta kika runt. Det är inte inkluderat någon transfer tillbaka. Antingen kan man gå eller så använder man lokaltrafiken. Reseledaren visar hur man gör. Pris 195:- vid förbokning. (250:- på resan) 

 • Utflykt: Bosnien

  Idag gör vi en utflykt till Bosnien-Hercegovina. I den natursköna dalen som delas av Neretvafloden finner vi den vackra staden Mostar. Vi tittar på staden med lokalguide. Mostar har en fascinerande historia och anses av många vara den vackraste staden i landet. Den osmanska arkitekturen blandas med österrikisk vilket ger staden dess speciella charm. Den berömda bron Stari Most från 1500-talet bombades sönder under Bosnienkriget 1993, av kroatiska styrkor, men är återuppbyggd igen med hjälp av donationer från omvärlden. Pris 350:- vid förbokning. (425:- på resan)

 • Utflykt: Elafitiöarna

  Vi gör en båtutflykt till fina Elafitiöarna. Ögruppen består av 13 obeskrivligt vackra öar, med stränder och små byar som avlöser varandra. Under dagen serveras vi lunch inkl dryck. Legenden säger att det var på Elafitiöarna som Richard Lejonhjärta var skeppsbruten.  Undrar om han trivdes - charmiga byar, bedårande stränder och turkosblått hav är ju inte så dumt. Åter till vårt hotell på kvällen. Pris 595:- vid förbokning. (650:- på resan)

 • Dag 8: Vi flyger hem igen

  Vi har ytterligare nästan en hel dag kvar i härliga Kroatien. Vi börjar dagen med frukost och efter det så checkar vi ut från våra rum och lämnar bagaget i bagagerummet på hotellet. Sent på eftermiddagen så kommer vår transferbuss som skall ta oss till flygplatsen och vår flygresa hem till Landvetter. Vi är ute i Sverige sent på kvällen.

Avreseorter och tider

Plats På- och avstigning Avresa Hemkomst Anslutningstillägg
Landvetter Jag tar mig själv till Landvetter 00:00 00:00 0:-
Lidköping Resecentrum HPL S 12:10 01:30 200:-
Vänersborg Parallellgatan 14 12:10 01:45 200:-
Trollhättan Resecentrum HPL 14-15 12:25 01:30 200:-
Skara Busstation 12:45 00:50 200:-
Uddevalla Museet Kampenhof 12:55 01:00 200:-
Vara Järnvägsstation 13:05 00:30 200:-
Ljungskile Busstationen 13:15 00:40 200:-
Vårgårda Järnvägsstation 13:25 00:10 200:-
Stenungsund CircleK Spekeröd 13:30 00:20 200:-
Kungälv ST1 Eriksdal 13:40 23:50 200:-
Alingsås Göteborgsvägen 7 Pendelparkeringen 13:50 23:45 200:-
Göteborg Gustav Adolfs torg Norra Hamngatan 14:00 23:30 200:-

Vi reseverar oss rätten att ändra tiderna. De avgångstider som upplyses på er bokningsbekräftelse gäller.

Tillval och tillägg

Utflykter och tillval

 • Bosnien Idag gör vi en utflykt till Bosnien-Hercegovina. I den natursköna dalen som delas av Neretvafloden finner vi den vackra staden Mostar. Vi tittar på staden med lokalguide. Mostar har en fascinerande historia och anses av många vara den vackraste staden i landet. Den osmanska arkitekturen blandas med österrikisk vilket ger staden dess speciella charm. Den berömda bron Stari Most från 1500-talet bombades sönder under Bosnienkriget 1993, av kroatiska styrkor, men är återuppbyggd igen med hjälp av donationer från omvärlden.
  Pris: 350:-
 • Dubrovnik Efter frukost är det dags att titta på den fina staden Dubrovnik. Vi tar buss in till gamla stan och gör en stadsrundtur med lokalguide. Efter rundturen har vi fri tid att fortsätta kika runt. Det är inte inkluderat någon transfer tillbaka. Antingen kan man gå eller så använder man lokaltrafiken. Reseledaren visar hur man gör.
  Pris: 195:-
 • Elafitiöarna Vi gör en båtutflykt till fina Elafitiöarna. Ögruppen består av 13 obeskrivligt vackra öar, med stränder och små byar som avlöser varandra. Under dagen serveras vi lunch inkl dryck. Legenden säger att det var på Elafitiöarna som Richard Lejonhjärta var skeppsbruten. Undrar om han trivdes - charmiga byar, bedårande stränder och turkosblått hav är ju inte så dumt. Åter till vårt hotell på kvällen.
  Pris: 595:-

Rumsval och övrigt

 • Dubbelrum 0:-
 • Enkelrum med balkong seaside 3 675:-

Avgångar & priser

AvresaDestinationLediga platserFrån pris
2/10-2024 onsdagDubrovnik 8 dagar
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
Reseledare: Åsa
> 610 990:-Boka
16/10-2024 onsdagDubrovnik 8 dagar
Webbpris - rabatt dras av i bokningen per person: 50:-
Reseledare: Åsa
> 69 990:-Boka

Boende

Hotel Astarea Mlini
Beläget i ett unikt läge i en lugn vik i den lilla staden Mlini, bara 10 kilometer från Dubrovnik, erbjuder Hotel Astarea allt du behöver för en avkopplande semester. Alla rum har havsutsikt eller uts...

Mer information

Nedan kan du läsa de vanligaste frågorna vi får och svaren på dessa. Om du inte kan hitta svaret på din fråga, kontakta oss genom att skicka ett mail till info@resemakarn.nu eller ring till oss på 0521-69535.

 • Kan man boka plats på flyget?

  Du kan inte boka plats i planet utan placeras ihop med gruppen.

 • Måste jag ha pass med mig?

  • För resor inom Norden behövs bara en legitimitation.
  • För resor utanför Norden men inom Europa måste du ha pass eller Nationellt id kort (utställt av polisen) med dig.
  • För resor utanför Europa och Schengen måste du ha pass med dig.

  Om du inte har pass med dig kan du avisas från resan och får själv bekosta hemtransport. Passet skall vara giltligt och oskadat. 

 • Försäkring

  I de flesta hemförsäkringar och villahemförsäkringar ingår en reseförsäkring som gäller i 45 dagar. Ska du vara borta längre än vad din eventuella hemförsäkring täcker för att till exempel studera eller arbeta, eller om du ska ägna dig åt riskfyllda aktiviteter, behöver du teckna ett utökat reseskydd för att vara säker på att just ditt ändamål med resan täcks av en försäkring. Kontrollera detta med ditt försäkringsbolag.