Skip to main content

Engelska kanalen

Status:
Fullt

Följ med på en resa runt Engelska kanalen. Sydengland har allt från härliga sandstränder till praktfulla katedraler. Vi upplever Stonehenge och njuter av underbara Dartmoorheden St Ives och Lands End. Vi besöker Eden Project som beskriver klimatet över världen och stannar till i den fina badorten Paignton. Sedan tar vi färjan över kanalen och kommer till Normandie. Här ser vi krigsminnen, flärdfulla badorter och njuter av det franska livet. Följ med oss på en härlig tur i England och Frankrike – runt Engelska kanalen.

Sök resa

Dagsprogram

Dag 1 Hemorten – Bremen
Vår resas första stopp görs på Björkängs vägkrog. Sedan fortsätter färden söderut mot färjorna mellan Helsingborg och Helsingör samt mellan Puttgarden och Rödby. Vi passerar Hamburg och når Bremen på kvällen. Incheckning och middag på vårt hotell. Ca 68 mil.

Dag 2 Bremen - Coquelles
Vi åker från Bremen efter frukost. Vi kör söderut mot Ruhrområdet som vi passerar igenom. Via Antwerpen når vi Gent och kommer ut mot kusten. Så småningom passerar vi gränsen mot Frankrike och når snart Coquelles där vi checkar in och äter middag.

Dag 3 Coquelles – Exeter
Resan tar oss efter frukost med färjan från Calais (60min) över kanalen. Strax innan vi glider in i hamnen ser vi de berömda vita klipporna i Dover. Efter att vi passerat London på ringleden kommer vi till Stonehenge som vi besöker. Färden fortsätter sedan till Exeter. Incheckning och middag på vårt hotell. Ca 44 mil

Dag 4  Exeter – Dartmoorheden – Tintagel-Newquay
Efter frukost åker vi upp på vackra Dartmoorheden. I Haytor ser vi klippan som är en av hedens främsta kännetecken. Vi vänder åter, lämnar Devon och kör in i Cornwall. I Tintagel gör vi lunchstopp på någon av de mysiga små pubarna. Därefter tar vi en promenad till ruinerna av Kung Arturs slott. Promenaden är otroligt vacker med fina vyer över gräsklädda platåer med branta stup ut i havet. Här finns det två ruiner över gamla slott. Promenaden går i branta trappor och det är stora höjdskillnader. Vill man inte gå kan man åka jeep (tillägg) ner till ett mysigt café och därifrån njuta av omgivningarna. Efteråt vidare till hotellet för middag i Newquay. Ca 15 mil

Dag 5 Utflyktsdag –Cornwall med Lands End & St Ives
Frukost och därefter avresa för en tur runt Cornwalls sydvästra spets med lokalguide. Vi besöker bla badorten St Ives. Vi parkerar ovanför den vackra byn och promenerar ned. Här kan vi äta, shoppa i någon av de många butikerna eller bara sitta en stund på kajen och njuta. Vill man inte gå tillbaka till bussen kan man enkelt ta en liten specialbuss (tillägg) tillbaka. Färden fortsätter ner till Lands End vilket är Storbritanniens sydvästra hörn. Här stupar landet ut i havet och de vackra vyerna blir självklara fotomotiv. Vi återvänder efter en vacker dag till vårt hotell. Ca 15 mil.

Dag 6 Newquay – Poole
Efter frukost far vi vidare. Vi stannar vid Eden Project som är världens största växthus. Här får vi en rundvisning genom de olika klimatzonerna och självklart tid att titta lite på egen hand eller kanske passa på att ta förmiddagsfika. Vi fortsätter till Paignton där vi stannar i den lilla badorten med sina berömda badstugor. I Poole checkar vi in på vårt hotell och äter gemensam middag. Ca 30 mil

Dag 7 Poole - Cherbourg
Frukost och sedan tar vi färjan från Poole över till Frankrike. Vi kommer till Normandie och den vackert belägna staden Cherbourg. Härifrån seglade Titanic ut på sin ödesdigra resa via Irland mot Amerika. Vi besöker museet ”La Cité de la Mer” som förutom Titanic-utställning också har akvarium och en atomubåt som man kan besöka. Efteråt checkar vi in på vårt hotell. På kvällen äter vi gemensam middag. 2 mil

Dag 8 Cherbourg – Caen
Vi lämnar Cherbourg efter frukost. Vårt första stopp blir den Amerikanska kyrkogården i Colleville Sur Mer, ovanför stranden Omaha Beach. Vi ser de vita träkorsen som står på rad efter rad, som minne över de amerikanska offren som skördades under andra världskriget. Färden fortsätter längs invasionskusten till Arromanches där vi ser filmen över invasionen och kriget. Dagen avslutas på Memorial de Caen - fredsmuseet i Caen. Här ser vi det stora museet över kriget och slutligen freden. Incheckning i Caen och gemensam middag på hotellet. Ca 15 mil.

Dag 9 Caen – Amiens
Idag fortsätter vi norrut genom Normandie. Vårt första stopp blir fiskebyn Trouville Sur Mer. Här kan vi njuta en stund av den härliga bebyggelsen och varför inte en sväng förbi fiskmarknaden och ut på piren. Färden fortsätter till den mysiga byn Honfleur där vi gör stopp för lunch på egen hand. Under eftermiddagen lämnar vi vackra Normandie och kommer till Amiens. Incheckning och middag. Ca 26 mil.

Dag 10 Amiens – Hannover
Idag skall vi sätta fart mot Tyskland. Vi reser efter frukost via Belgien mot Hannover som vi når under kvällen. Incheckning och middag på vårt hotell. Ca 70 mil.

Dag 11 Hannover - hemorten
Efter frukost fortsätter vi norrut mot Puttgarden och färjan mot Danmark. I Helsingör väntar färjan som tar oss hem till Sverige efter en fantastisk tur runt Engelska kanalen. Vi börjar skiljas åt och vi når Göteborg vid 19:30 där anslutningsbussar väntar för fortsatt färd till hemort. Ca 75 mil.

 

Karta

Hotell

Engelska kanalen

Engelska kanalen

Bremen Atlantic hotel an der Galopprennbahn**** Hotellet ligger omringat av grönområden. I de moderna rummen finns wifi, minibar, platt-TV och möjligheten att göra sig lite kaffe eller te. Coquelles I...